VOLK2234
еврофоб и хомоскептик
- Член од
- 16 септември 2008
- Мислења
- 5.517
- Поени од реакции
- 4.387
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мене некако ми изгледа дека ќе го искористи овој пуч за да се пресмета со секој неистомисленик без разлика дали бил или не бил вмешан во пучот.[DOUBLEPOST=1468710029][/DOUBLEPOST]
Од 2015 година.
http://www.hurriyetdailynews.com/tw...oster.aspx?PageID=238&NID=90440&NewsCatID=509
Two children face two years in jail for tearing down Erdoğan poster
Цитираш медиум кој е сопственост на Фетулах Ѓулен, човекот кој е директно поврзан со пучот!
Слободно побарај има еден куп вакви случаи.
http://www.politika.rs/sr/clanak/352950/Nemackom-komicaru-preti-zatvor-zbog-uvrede-ErdoganaСекој што спрема пуч врз легално избрана влада, треба да биде елиминиран ... барај по социјалните мрежи и увери се дали се оди затвор за навреда на Ердоган,
Ти реплицирал "Министер Дарданет" за навредите па еве да видите дека за шега над т.н. султан реагирало турското МНР кон Германија, да не правиме муабет како е тоа во Турција.Апсења на генерали, новинари, активисти, интелектуалци, опозиционери и курди, кривични гонења на луѓе за предавство зашто го навредиле Ердоган, аферата со корупција од 2013, градење на претседателска палата десет пати поголема од Белата Куќа. Сега последно упад во најголемиот весник Заман и комплетна смена на одговорните лица. Од 2013 ситуацијата е многу влошена а од лани терминот владеење на право е само формалност.
Вчера и денес џамиите наместо молитва објавуваа повик за излегување на протести против војската. Денеска уапсија преку 2700 судии или 35% од вкупниот број на судии во Турција.
Не е заебанција.
Нема што да побарам ти кажувам јас тебе точна информација, кога незнаеш и си цитираш погрешен извор, можеш само да се повлечеш или да се извиниш што труеш безвеза.
Ова е исто како да ми кажеш еве прочитај Сител/Курир и останатото("македонски медиуми") што пишуваат за Заев.
Сериозно сакаш да продаваш тука муда за бубрези како Ердоган не е репресивен?
Во турските затвори моментално има стотици политички затвореници, од новинари до генерали, денес разреши три илјади судии. Пред неколку месеци влезе со специјалци во Заман и го смени целиот уредувачки тим.
Не ме заебавај со муабетов.
Во Турција навреда за Ердоган се третира како напад на државата и безмалку предавство.
Ете ти спомнаа, сакаше да гони германски карикатурист за ебана песна што ја направил за него а тек како е во Турција.
Па ова е вистински пуч, со 3000 војници, а не тој на Заев со ЦД во рака, пуч било ако му речиш на премиер дека имам докази дека си вмешан во криминал.
Овој нашиот со 300 криминалии и тотално неуспешен во развој на државата, и пак не се повлекува, и пак има подржувачи, и пак велат дека со избори треба да се смени.
А Ердоган кој каде каде е почесен, поуспешен, по секуларен, да биде сменет со пуч?