Водици 2015-та

• Креатор на темата Креатор на темата Rickyyy
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе беше јако некој Грујо одговор да дадеше
-Како го фативте крстот ?
-Па пливавме, пливавме..5-6 минути..и јас се изненадив да ви кажам баш ми е мило..
Штета шо не скокаш па да слушниме ваков одговор :D

Ово је бре дисциплина бреее, нашем косову, душа богу-срце народу, браво момци

Во помалите градови тој што ќе го фати крстот оди по сите куќи и станови со него, и собира 50-100 денари од куќа. Често вадат и преку 1000 евра од фаќањето.
А зошто иде по секое домаќинство пари да бара? Мене ми е апсурд потегов.[DOUBLEPOST=1421725895][/DOUBLEPOST]
А кај овие северниве мора вака, според нивна логика тие го измислија православието. Не смеат да скршнат.

10915251_869619319760760_331172598149750238_n.jpg
сеа ко ке рипнам јас, не крстој, лујге,попој има да лета

Водици е настан и за бабите, треба малку да се стави акцент и на бесплатното давање топла ракија по тезгите во Охрид.
Одам да земам топла ракија, една баба пред мене на екс ги маваше три едно по друго и бараше уште ама дечково и рече попосле да дојди :icon_mrgr:
Друга баба во пластично шише од пола литар и полнеа и така го пиеше, и одеше по клупите кој имаше остаено недопиено си ја дотураше во шишето.

Koлку и да се смешни овие настани, многу ми се помили него овие искурназениве кај нас, зинати за награди само

Имаше и видео од Катар,ама не можам да го најдам, па ќе ја ставам само сликата, ради попот се разбира
vodici-katar-1-540x320.jpg

А зошто иде по секое домаќинство пари да бара? Мене ми е апсурд потегов.[DOUBLEPOST=1421725895][/DOUBLEPOST]

Не бара, му даваат пари. Тој оди со едно котле вода која е осветена, луѓето земаат од водата и му даваат пари.[DOUBLEPOST=1421745040][/DOUBLEPOST]

:facepalm:
И даље че бити будала и рата!

Народ, леб и игри. И простатилук. И така до бесконечност. Срам за името Божјо и празникот. Формалисти до крај. Суштина- што е тоа?

Велгоштанци све брачки се, ак не го фрљеше крстов надлежново лице спремни беја и да го намавет.
Небарајте овде нит култура нит цивилизација.
Abe more, nie ne sme вelgostanci nie sme VELGOS4ANI zs zborvime so 4e i nikoj niso ne ni mojt. doj eno onde kaj mucon tamu go imam ostaeno magareno, dor4o se vikat, nemojs da go utnis, toreno e i nosam crveni adidas trenerki (orginal od avstralija mi gi pustia) ke me poznajs ak sakas da se resime. doj brzo zs nemam net doma, neame ni vo VELGOS4I struja, godinava bakracon rece deka ke ni stajt, ama 4e vidime.

Ко шо гледаш на видево, појќево се деца околу 16-18години и ги имаТ удрено хормоните (и студот), па ето почнале да прскет. Слушај и гледај од страна како реагираат луѓето, па после кажви за култура. Дечишта има сегде вакви. Друго работа, попчево во Велгошти на сите им е пријател, ама и голем мајтапџија си е. Пред неколку години 15минути чекаа во вода да го фрлит крстон и не го фрлаше, па тогаш почнаа "традицијава" да го прскет. Лани знам одма го фрли од страв да не го прскет, сега гледам ниту минута не издржаа капачиве. Не ги оправдувам нормално шо почнаа да го прскет попов, ама дечишта се уште. имаат време ќе научат.

Како и да е, ние не сме "главниот" настан во Македонија за Водици. Гледај прво Охрид шо ни се дешава последниве години. Попот им го фрла в раце на Варошани, друг скока од брод, трет се бунит на телевизија дека се е наместено во Охрид... Исто пак кога ќе го фатеа Варошани крстон и сега спикерон кажвит " Тој и тој го фати крстон од ВАРОШШШШШШШШШ ! " и пак сите тука ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ (демек шо напрајле и како се над другиве Охриѓаниве) и да викаат Варош, Варош, абе мислиш на фудбалска утакмица си, а не на Водици. Ова гледам луѓе во години, олкави магариња шо ова го прават, а не некој уште недораснати деца. Ниту во Јордание не ја пееа пред да се изнавикаат Варош 20-30 пати и да се мавет в гради, мислиш Охрид го ослободиле. И ова, замисли, се дешава дури цела Македонија гледа. Можеби требаше овај шо го фати крстов последниов, да се дерит таму Дебрца, да ја одржит "вековната традиција" да се дериш на цел глас од каде си. Ама навикнати сме ние во Охрид на овие работи, затоа не ги "гледаме"...

:pos:

Какви специјалци ти се овие бугариве, то не е можно :pos::pos:
Тука на клипов (Благоевград) личеше како другиве да дошле исклучиво сеир да фаќаат.
Како и да е, добро е што кај нас, овие церемонии се во тотален ред и без малограѓански бруки, а публиката не е ваква шабанска, него сите пијат чај од чешки порцелан, а на главите имаат монокл и цилиндар.

То за Велгошчани на некој друг кажвај му го шо не е од Самоила града.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom