Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Ај знам дека ди во тие денови :D

Опуштено само :* и едно срце до тебе <3

Ќе биде се ОКЕЈ, ама за да биде мора прво ова да го пребродиме инаку како ќе осетиме дека е се ОК. Ајде опуштено :)

Znaes sto...sega koga uspeav da zastanam povtorno na noze i koga si dojdov na sebe svakam deka ti bese ustvari samo edna golema bolka za mene vo mojot zivot... bolka koja ne poskavuam da ja oseti ni najgolemiot dushman na svetov......a jas zlaten jas bev za tebe najiskrenoto zarce najdoboroto covece sto nekogas vleglo vo tvojot zivot. Mi se desi ne ocekuvano, ne znaev kako e da sakam ,ne znaev sto e ljubov neznaev sto se peperutki vo stomak.Pred tebe ne znaev kako e da te boli dusata za nekoj, pred tebe neznaev kako e da imas neprespieni noki, noki ispolneti so placenje i baranje vina vo sebe.... ama znaes sto koga ke poglednam nanazad ustavri pred tebe zivotot mi bese mn poubav. Pred tebe bev vesela pozitivna nasmean polna so zivot a ti vo sto me pretvori vo psihopat, vo licnost vo koja nikogas ne bi poveruvala deka mozam da se pretvoram.Aznaes zasto e toa taka??? Zatoa sto ti si takov be!!!!!! Ti si sebicno sustestvo koe glea samo za sebe, koe ko nekoj uragan se dvizi i se sto pipne unistuva... ti ne znaes da sakas be ti ne znaes da ljubis iskreno, ti si cicac na tuga energija i ljubov,ti neznaes kako e da te boli do smrt kako sto ti mene me bolese.....Samo znaes sto ?????
Fala sto vleze vo mojot zivotot, fala sto nauciv kako e da se saka nekoj iskreno i bezrezervno, fala sto mi bese lekcija vo zivotov i sto mi zadade takov udar i me svesti na vreme da se trgnam od tebe i povtono da go ziveam zivotot kade sto jas bev vistinskata jas a ne toa vo sto me pretvori ti... i da znaes deka veke ne me bolat tvoite postapki, veke ne veruvam na tvoite prazni zborovi deka me sakas i deka se kaes i deka se bi napravil, znam deka seto toa e edna obicna laga kako i celite 5, 6 god vo koi me lazese deka si iskren i veren...

Sega imam drug zlaten.... znam deka ne mi veruvas ili ednostavno nekes da poveruvas zatoa sto mislis deka pak ke uspees da me prelazes ama ovoj pat se zaeba gadno... da imam drug probuvam da dadam sansa na drug ubavo mi e, ednostavno sega drug go pravi seto toa sto ti ne sakase, nz kako ke se odvivaat rabotite vo idnina ama sega za sega mi e ubavo... se e poubavo od tvoite lagi i prazni zborovi koi sto ne gi zasluziv ic.....

P.S Sega ja proleav poslednata solza za tebe i posleden pat ti davam cest na ovaa tema da pisuvam za tebe i ako volku mn premnogu sum te sakala tebe i sto sve sum pravela za tebe pa nemozam da zamislam kolku mn ke go sakam vistinskiot i sto sve ke napravam za nego... a moze i ovoj e toj.... who knows ;)

I izvini sto nemozam da kazam veke deka te sakam ( ama sam si go naprai seto ova )
Zbogum

Ми викаш дека сум дебел, а знаеш колку љубов има во овие моиве 90кг? :P

Повторно е 17 ти, мила. Повторно е денот кога се претворив од ништо во нешто. И секако од ништо наеднаш наеднаш имав се. Пак тој 17 ти кој чекав да прекрши на полноќ за да ти пишам порака во која ќе ти честитам дека успеавме уште еден месец од многуте да го исполниме со љубов а богами и многу нежности. Денот кога пред 4 години спонтано нашите усни се допреа а нашите души се прегрнаа. Тогаш во тие очи медови кој проклето ги сакам видов сјај. Сјај кој и денес го гледам таму. Се беше прекрасно, јас бев ти а ти беше јас. Ние бевме се !

Тогаш тој 17 ти кога првпат славевме месец од нашето соединување, тогаш бев насмеан и исполнет како и наредните 48 месеци поминати во редост, среќа, љубов, топлина, тага, добро и лошо. На овие денови секогаш бевме некаде во некое добро место седејќи на маса и разменувавме страствени погледи како да сакаме да си кажиме, а богами и си кажувавме еден на друг „ Ти си ми се душо, ние не можеме еден без друг, ние сме се ’’

Никогаш не те изневерив, излажав нити пак мислев а и немав ни потреба ни намера. Имав се што би посакал еден човек за себе. Но криев нешто навистина мрачно во себе за кое не сум јас виновен, нешто што за кое и јас самиот немав храброст да го допрам. Нешто навистина болно кое длабоко во мене демнееше а јас се плашев дека еден ден тоа ќе експолидра, затоа што знаев дека е темпирана бомба. Никогаш на ништо не се уплашив, на никоја неправда не премолчив и имав храбост за се ама за ова не. Знаев дека сум кукавица и го прифаќав тоа .Прифатив затоа што тоа беше војна која не бираше ни средства, ни место а ни време. Добро се држев во дефанзива, без ниеден напад се до оној ден кога ми соопшти дека знаеш се.

Ми беше навистина криво што не разбра од мене, навистина криво. Се чувствував глупаво, поразено и како предавник. Зошто јас оној храбриот не најдов начин ни барем малце храброст да ти кажам се ? Како ли дозволив да изгубам ? Мислам дека поголем беше стравот дека ќе те изгубам па можеби затоа молчев... Молчев иако знам дека тоа не е моја особина, но стравот дека тој сјај и тебе ќе те изгубам ме совлада. Ете затоа ....

Ти како и секогаш храбра, па така и овој пат ми соопшти дека ја знаеш таа темнина. Ти имаше повеќе храброст од мене и горд сум на тебе мила, навистина сум горд. Знам дека те боли и знам дека ти се распарчи душата, но издржа онака машки, како што јас требаше да издржам. Со право ми соопшти и дека ти треба време да размислиш што ли се случува. Ми соопшти дека некој период јас овој 17 ти ќе го дочкам сам. Тоа го прифатив и овој пат сакав да бидам храбар. И бев храбар, ти дадов позитивен одговор дека те сваќам и дека нема да се бунам на ништо. Кога веќе одлучи мила, те подржувам во твојата одлука како и во сите други па и во се и сешто.

Прифатив да те оставам на мира, и ако ми требаш и тоа проклето ми требаш. Прифатив да те гледам од далеку кога ти незнаш. Прифатив и да не се лутам на тебе. Прифатив и сам да го дочекам овој 17 ти.

Овој 17 ти го дочекав сам на шанк, со шток со кој привремено се лажев дека барем малце ќе ме утеши. Иако знам дека е штетно запалив цигара. Цигара и шток..... Кој би можел поубаво да ме разбери ? Искрено никој. Секој дим и секоја голтка влегуваа длабоко во душава па некако бев сигурен дека знаат како ми е внатре. Знам дека и ти мила моја се осеќаш исто. Знам зато што ти беше моето се. Секој вдишан здив, секој твој потег го знаев како што го знаев и мојот. Знам како ни е и на двата. Ама ако нека ова биде така, можеби вака и требало. Можеби ова некој го сака а некој го планира. Нека каже времето, тоа најдобро знае.

Овој 17 ти сакам да сум навистина сам. Сакам да ја осетам болката, и сакам да се соживеам со неа. Нека боли да осетам дека сум жив. Нека боли да се навикнам на неа. И онака таа ми е се во моментов. Кој знае можеби некогаш ќе ми притреба оваа искуство па барем нека бидам спремен. Овој 17 ти ќе го истурам гневот во шишето и во пакетата виткан тутун. Баш така сакам јас. Нека остани таму, нека се претвори во чад и лутина. Таму му е местото.

А секој нареден 17 ти, ќе бидам на овој шанк со овој шток и овој тутун. Проклето ми годи како што ми годи секоја твоја прегратка. Кога ти ќе решиш овие работи да ги замениш со таа прегратка, побарајме тука. Тука ќе бидам и не бегам.

И за крај старата добра „ Ако грешам нека изгорам “...

Те очекувам мила.

И двајцата не се сетивме на датумот на годишната.
Заборавивме.

Што ти кажува тоа за нас?

Што се врати ма? Што не си остана таму каде што си како што и отиде, а не да се враќаш и да ми кажуваш дека чувствуваш како сум ти под кожа... остани таму кај што си и не ги сакам повеќе твоите ЗБОГУМ и враќања по илјадити пат... нервозен сум и сакам да направам лошо на тие што ми прават лошо. Оди од мене или тешко тебе... :duel:</3

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom