Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Секогаш кога спиеш до мене, таков мирен, насмеан, најсладок и најубав, едноставно среќен; тогаш сфаќам, знам дека ти си тој за мене. Некои би рекле, тој- вистинскиот, а јас ќе речам пак..тој - мојот. Оној со кој сакам цел живот да делам постела, па и кога ќе се збрчкам целата. Оној со кој сакам деца да воспитувам, и на кој сакам да личат во очињата. Оној, мојот, чии кошули би ги пеглала. Кој ме прифаќа и сака, кој ме навикна на рајот па се друго ми се чини пекол. Тој бе, мојот си.
Сакам да си среќен. А уште повеќе сакам да сум причината за тоа.
И додека спиеш, ти ветувам. Со бакнеж печат ти удирам.
Ќе бидеш среќен.

Да застанеше ти пред Леонардо да Винчи, тој веднаш ќе и се свртеше на Мона Лиза и ќе и речеше:“Отпуштена си!“.
Да те видеше тебе Петрарка, ќе измислеше нова врста на сонет.
Кога би излегла ти пред Дон Кихот, тој веднаш би и раскинал на дона Дулчинеја, и би ги отерал у курац сите витези и ветерници.
А да не бев јас таква средновековна будала и да го имав овој памет што го имам сега, уште одамна ќе ти ги удрев клоците!
Те сакам, проклета да си...

Me se svigase kako se iznenadi, zasrami i na moment pocrvene koga vide deka sum tuka, a potoa kako ja ispravase ili so ti znam so pravese so tvojata super dolga kosa koja za prv pat ja vidov vo poinakvo svetlo dodeka doagav da te pozdravam. Da ne bese tvojot zborlest kolega sto ne znae koga treba da zamine, neznam sto ke se desese!

Сакам да ти кажам дека моето инсистирање на тоа се когаш да бидеме пријатели е знак на несигурност. Помина многу време, но не знам дали би ми било сеедно да те видам со друг. Затоа те држам на толкава дистанца и без срам превземам само јас иницијатива да имаме разговори како и порано. Искрено мојот живот е по добар од кога бев со тебе, но фали нешто, фалат проблеми, оние од тебе... :X3:

Срцина летаат од лубовта наса во воздух ,ко ке ме држиш за рака мислам ке полетам :love:

Колку ми недостигаш. Само на тоа размислувам. Неможам да спијам без тебе покрај себе, останувам будна до доцна кога не го чувствувам и слушам твоето дишење. Кога знам дека без тебе ќе се разбудам. Тежок е секој еден здив на овој свет, без твоето присуство, без твојот глас. Потполно сум изгубена и дезориентирана.
Ќе ти дојдам утре љубов моја, и заедно ќе потонеме во прегратки и здивот ќе ни се спои во едно и утрата ќе добијат смисла, ноќите поминати во твоите прекрасни раце.
О среќо моја, о љубов моја единствена на овој свет, прегрни ме и немој да ме пушташ. Бакни ме на челото додека така ме држиш, покажи ми дека сум твоја, и дека ти си мој. Бескрајно!

Изгубените љубови никогаш нема да дознаат
со колку тела сме им пришле, и во колку животи,
низ колку слушалки сме им молчеле, и со какви здивови,
во колку ноќи сме ги предале, и со какви ѕверови,
на колку слики сме ги обезглавиле, и со какви ножици,
на колку улици сме ги одминале, и со какви прегратки,
во колку кафулиња сме ги сретнале, и во какви соништа,
во колку турканици „не сме ги виделе“, и со какви погледи,
колку сме живееле по нив, и со какво умирање...

Јас и ти.
Ко Dido и David Boreanaz.
У нејзиното видео за White flag.
Секогаш.
Секаде.
Јас ќе дојдам, ти ќе си заминеш - ја плачам у себе.
Па ти ќе дојдеш, јас станувам, пошто нели, да осетиш како е....
И така се разминуваме целиов живот.

Глупава гордост...ја мразам...и твојата и мојата!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom