Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Убаво е кога ми даваш подршка за сите „луди“ идеи што ќе ми паднат на памет. И кога се ќе ми се сруши, што не ми го „плескаш во фаца“, туку ме тешиш. Мислам дека затоа и имам сили да продолжам понатаму.

da ti kazam deka konecno si ja trgnav vinava od dusta...i sfativ deka za se si ti kriv...da me sakase nikogas nemase da me pustis da si odam...zatoa sto se ti dadov ljubov,vernost,posvetenost,odanost,podrska...ti nisto ne znaese da cenis i nisto ne ti bese dovolno i sekogas naogase maani..te pustam...ti ne ja zasluzuvas mojata ljubov

Dear friend...
И по толку многу време - невреме, не ми е сеедно што ги правиш истите грешки. Мислиш дека се` е против тебе но и самата знаеш дека не е така. Тогаш зошто ги третираш оние кои веруваат во твојата трансформација како обични? Зошто за миг забораваш на се` што имате заеднички пребродено, раскажано, разглабано? Зошто мора апсолутно за се` да ја бараш вината токму во нешто за што нема никој од нас ама апсолутно никаква врска? Зошто секогаш молчиш и одбиваш секаков вид на компромис, не па сериозен разговор? Мислиш дека третирам како останатите (како што ги викаш - ordinary). Но не е така. Се` си има причина зошто, каде ти не сакаш ни да ја чуеш.
Знам дека невремево има свој рок на траење. Знам дека по одредено време пак ќе се појавиш за да ми спомнеш едно кратко „извини“. Што се тиче мене, сеедно ми е. Познат ми е тој протокол. Ме плаши за другите дали би го сфатиле. А не секој ја има таа желба да остане тука. Знаеш на крај дека и новите пријателства имаат свој квантитет. Сам да се остане само по цена на изговорот дека секогаш може да се најде замена е веќе неозбилно размислување. Затоа дај нека престане веќе ова. Време е и двајцата да пораснеме.

Love always
Saci.

Ми недостигаш. Те сакам.И повеќе не знам што правам.Мојата љубов е посилна од се,

Ти секогаш си за тоа љубовта да се покажува, а не да се зборува. Сега имаш што да видиш.
Уште мирисаат собава и пернициве на тебе. Секое ново влегување во собава го осеќам тој магичен неодолив чудесен мирис од парфем. Истата секунда почна да ми недостигаш

Нека стои запишано: ќе го најдеш човекот што ќе го сакаш целосно, со цела душа и тело и којшто ќе те исполува во секој поглед. А и тој тебе ќе те сака исто и ти ќе го исполнуваш целосно. Ќе бидеш среќна, вклучувајќи и во љубовта, на овој или оној начин.

Признавам: сакам на овој. Нека стои запишано.

Ова ти е од мене.

Би ја замолила твојата нова девојка, со почит кон неа, да ме избрише од фб пријатели.

Ако стварно беше ПЕРСОНАЛЕН нашиот однос и ти значев ЈАС како специфична личност, ќе знаеше дека најмалце што ми треба во животот СЕГА е и ова. Барем да си имал обзир да и' речеш да ме одфрендне.

И ве молам немојте со истите меѓусебни фрази, посветени песни и подарени вниманија. Инаку, верувам дека е искрено, ама малце ко од почит кон минатото, треба да се иде со нови начини на покажување афекција.

Јас уште ни на пола другарки немав кажано за раскинот, еве бар ќе дознаат на полесниот начин, од твојот профил.

Сфатив.Изгледа касно.Ама сфатив.Нема амa.

Беше луд и единствен. Непоправлив и безобразно рамнодушен. Посебен. Со насмевката го криеше стравот, а со гордоста ја криеше слабоста. Беше некој кој не знаеше да остане. И не остана, никогаш. А го сакав. И тој мене ме сакаше. И сите го знаеа тоа, освен ние...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom