Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Понекогаш срцето го делам на две, онака притаено, несвесно во обид да бидам смирен и целосен пред тебе, неразбирливо ја кријам болката од сите, се убивам... Го знаам патот по кој треба да одам, како од некој сон, го знам, сум го видел, но каде е? Од суровоста партал душава ми е. Исто како на дедоми поткошулата, дупка до дупка. Знам дека еден ден, може да ги зашие сите рани, ама каде е бе? Ќе дојде ли? Ако иде - до каде е? Не сум совршен, не сум ни најголем, не сум ни најпаметен ама затоа најмногу те сакам. Те сакам до болка и назад, исто како кога бакарната светлина на залезот се претопува во она бледо-сребрена, студеникава светлина на раѓањето на ноќта, кога знам дека треба да бидам посилен од минатата ноќ за да можам да ја поминам без тебе, свиен меѓу реалноста и илузијата, сонувајќи за топлината на утре, која само моето срце знае како да ја милува.
Научив да бидам ''силен'', а во исто време ги губам сите битки. Само силно стегни го срцето, пригушија душата и помрачи го разумот, затупи ги емоциите.. Ќе биде подобар човек од мене еден ден, ќе се чуствувам свој повторно. Дотогаш ќе те сакам, повеќе од вчера а помалку од утре.

Во животот само еднаш имам вистински сакано а тоа си ти...Доказ за тоа е што сум спремна да одам до крај да те омекнам колку и да се лутиш.Ке најдам јас начин.И колку и да си тврдоглав,знам дека ме сакаш.Знам.Не криј залудно.Те познавам подобро од било кој.А за тоа кој е виновен нека покаже времето.

Bez razlika sto dojdovme do krstopatot koj ne razdvoi i sekoj trgna po svojot pat, zasto ednostavno taka morase da bide, nemoj da si gi pogazuvas zborovite koi gi kaza. Nemoj da gi valkas nitu moite, zasto ne zasluziv taka. Ne dozvoluvaj toa sto se sluci da bide uste edno obicno ljubovno klise, patetika. Zasto ne bese toa.

Poveli.

Сепак на крај вреди да се бориш за саканата личност.Ти благодарам за најубавиот ден.Не можам да го сокријам задоволството на моето лице...Твоите прегратки ми се најсигурното место на светот.
Те сакам.

Тешко ми е кога си на пат....Не мислев дека ќе е вака...Празно е и пусто..еднолично и глупаво...Среќа што не трае предолго, само неколку дена..Иначе би ми го убило она убавото скроз..што го имам во љубовта за тебе..Би не уништило двајцата..Потпишувам..
Усничките се празни...:( Тажно зар не....

Ау кој ден еј, прво возење па кејот на охрид... Онака знаеш тоа е мое специјално место, таму сум пораснал... Па вевчани, ти прв пат отиде, јас се кинам од смеење... Малку гушкање ова она... Сакам да ти кажам дека ми ја подари најубавата вечер досега... прегратките во креветот и твојата совршена силуета сабајлето, те гледав како се исправуваш, а тоа малку сонце што продираше низ ролетните ти ја осветлуваше црвената коса... Отсекогаш мислев дека си премногу за мене, а ти ме прашуваше што чекав толку време... Не знам што чекав, валда бев заслепен од нешто... Со тешко срце те вратив дома. Ама сега знам кој е патот :) me gonna luv you to infinity :D

Добро зошто таков окупатор си? дури и најголемите окупатори можат да ти позавидат. Мојот мозок го окупира... :pipi: Дури на работа три пати згрешив на враќање кусир, мислејќи на тебе додека враќав кусур :pipi: ама затоа кога ќе бидеш до мене има со "камата" да ти вратам е така да знаеш (Каматата каква е си ја знаеме јас и ти). :ROFLMAO:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom