Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
In joy and sorrow my home's in your arms
In world so hollow
It is breaking my heart
In joy and sorrow my home's in your amrs
In world so hollow
It is breaking my heart

Немој случајно да ти текне да кренеш слушалка. Да збиеш патетика у 160 карактера или помалце,со цел да пиеш кафе со мене. Со сродна душа не пиеш кафе, скоте. Со сродна душа живееш и умираш. Со сродна душа растеш и се откриваш. За сродна душа ја даваш својата. Шта више, ја продаваш. Ако треба и на кванташки. Кај стоките..стоко една.

Како ке ти додржи тоа срце не знам. Да ми дојдеш во родениот град без ниедна емоција во себе. Се надевам дека нема да дочекаш да ја видиш првата куќа. Колку ми е отруена душата од гнев, посакувам нечие зло, поточно твоето, зошто злото што ми го нанесе не поминува.

И јас верував дека сме сродни души, ДУШО. Без душа да останеш, низ нос да ја испуштиш ко кијавица...
Грлото постојано ме стега кога мислам на тебе. Јамката шо ми ја стави околу врат, сама си ја застегнувам. Ке се удавам од нашите прекрасни спомени каде што јас ти ветувам дека ке ослабам а ти дека ке најдеш работа, а потоа слатко се смееме зошто знаеме дека се лажеме. Односно, ЗНАМ ДЕКА КАЖЕШ. И онаа вечер во хотелот кога пиевме, ма шо ли не пиевме, од пиво до црвено вино..Седев и те гледав низ размачканите очи, и си велев, Господи, овојпат не ме дриблај Ова е мое. Ова е свето. Ова суштество е прекрасно, и мое е. И чувај не. Односно чувај го. Се додека е тој добро јас сум предобро. .

Стока. Доста смараш луге шо не ги ни знаеш лично да ми пуштаат слики од НАШЕТО маче, на кои од мачето се гледаат само очите. Бицепсо ти пораснал.Тоа сакаше да покажеш а? Вејка. Мускулот ти расте, бравос. Ама мозокот ти се суши. Да се исушиш ко чачкалица.

Немој ѓаволо да те дупне, да ме бараш. А не знам од што се плашам, од тоа дека нема да се јавиш, или од тоа дека раните, кои ми ги направи пред 4 месеци, не само што не заздравуваат, туку и гнојат. Јас сум процес на гангрена. На распаѓање. И ќе ми биде мило да ти се деси се најлошо. И да патам потоа, ке знам дека патам со причина. Вака ни ти, ни Господ а богами ни кралица Клеопатра не знае да каже што по ѓаволите се случи со нашата прекрасна љубов.

Умри Тино. Ќе те сакам засекогаш.

Сине!?
Не, не си добра дефинитивно!

sekoja prepreka e samo test za nasata ljubov...se nadevam ke dades malku napor od tebe da se pomine ovaa precka...no samo se nadevam :place:

Сакам само да знаеш дека те сакам со цело мое срце.
Ми фалиш секој момент, и не, ништо друго пред и после тебе веќе не ми е битно. Никој и ништо не ме интересира, не сакам да знам, како жив мртовец сум...
Ми фали твојата најубава насмевка, силните гушкања, наајубавите бакнежи... ии си го гушкам мечето и си плаачаам :( Каде си ти да ми кажеш дека се ќе биде добро да ме гушнеш и да ми кажеш Те сакам Минии моја :place:
Остануваат љубовта во мене, километрите далечина и надежта дека некогаш пак ќе те сретнам.

Љубов моја... :place:

иј тема

Штрудло моја сочна, дундо моја скапана
дојди ми тунајт у постела
одамна не си лапана hhh

Kакфа и да си дојди не се колебај при облекувањето
Рабинтранат Тагоре ?

Ти си боженстфена, ја сам комедија
заедно смо ремек дело од Данте Алигерија : )))

Љубовта е шах.

Се влечат потези. Само така се разбира што сака да направи другата страна. Разговарањето за чувствата и мотивите немаат смисла и само ја влошуваат состојбата на оној што збори на нив; на крајот, пак се сведува на влечење потези. Нема смисла да ѝ се каже на спротивната страна „Сега сакам да ти дојдам од десната страна, за да ти ја земам дамата во следниот потег“, нели? Ако ја бива другата страна, сама ќе сфати од повлечените потези и ќе изреагира соодветно.

Само, кога завршува партијата?

Претпоставувам откако ќе се изигра до крај... А што значи реми? Двајцата остануваат само пријатели?

Тоа сакав да ти го кажам во врска со љубовта... Освен ако кажувањето не помага, туку потребно е да се повлече потег...

Не можам да сфатам како толку брзо помина оваа година. Се сеќавам дека лани беше врнежливо дента и беше камен студено кога јадевме пити во Младински. И ти ветив дека секогаш ќе се трудам да те направам среќна. Па еве ме денес кога пак имам трема, исто како првиот пат кога ти го слушнав гласот и не ти разбирав ништо од дијалектот, ги премотувам сите заеднички моменти на кои можам да се сетам и имам чувство дека ни припаѓа се што сме заслужиле.
Ти имам кажано дека кога бев мал ако времето беше облачно и меѓу облаците се пробиваше по некој зрак, трчав да го стигнам мислејќи дека е на стотина метри од мене. Никогаш не го стигнав затоа што не знаев дека небото е толку големо. Во овој заебан и тежок свет полн со проблеми, ти си тој зрак сонце што ме прави подобар човек.

А најлошо, пак, е кога со денови и недели сум оддалечен од тебе и за да бидам колку што можам потажен, го пуштам Мајкл Болтон на слушалки и играм Call of Duty. Мразам што ги немаме привилегиите на голем број парови, но давам се од себе, знај го тоа...
И најголемото нешто по кое знам дека сум заљубен е она чувство што ми доаѓа кога лежам до тебе и не сакам да бидам на ниедно друго место на светот, па мислам дека секоја голема љубов се крие во оној дел од душата кога твојата болка ја чувствувам повеќе од сите скалпери што поминале по моето тело. Ние сме само две празнини кои секогаш се надополнуваат.
Ликот на Шон Конери во Името на розата вели колку животот без љубов би бил помирен, безопасен, спокоен... и колку безживотен.
Среќен роденден девојко.

Те сакам,не знам зошто и не знам како,едноставно те обожавам и после година дена.Ретко кога ќе сретнам таква љубов како твојата,невина и искрена.Ти посакувам се најубаво љубов моја единствена

Па како да не бидам тажна???Душата ме боли затоа што сум далеку од тебе па сега и ова? :( Не можам да ги сопрам солзите...А ти се повеке и повеке ми требаш...И после ми велат:Опушти се.Не можам...Многу луге се сведоци на оваа наша луда љубов.Жими се,ке одам до крај на светот само да бидам покрај тебе...не ми е важно против кого ке одам,и што се ке изгубам..Ако е потребно,спремна сум да ги изгубам сите пријатели,само за да бидам со тебе...Не ми е гајле за нив...Јас сум спремна да ризикувам...Ми велиш јас ти требам а не некоја друга?Јас сум овде,и сум само твоја...И мене не ми треба ништо друго туку ти... Само ти...Да те прегрнувам,да те милувам и да се будам покрај тебе...А другите?Тие не ми се потребни...

Твојот здив на мојот врат кога ми го мирисаше парфемот:pipi: ..ах, и твојот мирис кој длабоко го вдишував, би можела да се навикнам и да уживам секој ден во мирисот на парфемот ама на твоето тело и твојот врат кој толку ме предизвикува да го опсипам со бакнежи:love:

п.с. уште 11 дена!:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom