Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Why? Why don't we have a manual for love? How am I supposed to know how to behave? How do you expect me not to make mistakes? Why is it easier to express in English, but hard as hell in my own language? What has happened to me? I wasn't like this. I've become a monster... A monster which is deeply in love with a beauty, but for whatever reason keeps on hurting her. What should I do? Did you notice how many questions I've just asked? Including this one. Well, guess what? I have thousands more of them stuck in my head. And I don't have an answer to a single one. Fuck it. I'll keep on questioning. Why is love so difficult? How is it possible that the easiest person to hurt is the one you love the most? I know now. I know how I feel. But it's too late. I now realize that it's true that we don't know what we have until we lose it. So, now what? It's too late and I know everything. I know what I shouldn't have done and I know what I should do. Why don't I get another chance to bring happiness in our lives? I know you still love me. And I know I love you. More than anything in this world.. More than ever. You are my everything. I wasn't planning on writing this. It just came to me.. My emotions are a mess. I am a mess without you. Not a single day passes by without me missing you. I pray for us to get back together. I think of so many songs that fit my situation perfectly. I know I've been a fool. But a crazy-in-love one. I hurt you. And you've hurt me too. We've hurt each other so bad in so many ways that I don't even count anymore. Why? I don't want it to be this way. I've enjoyed every moment of us being together. And now we are losing each other over some dumb mistakes made out of foolishness and stubbornness. I can't be without you. I can't imagine my life without you and I don't want to do it in the first place. But I've done everything I could.. People say, if you want something, fight for it. But I'm too afraid to do that. I'm too afraid that I will push you even further away than you already are.. So I have no choice other than wanting, hoping, wishing and praying.. for you to be happy with or without me. I love you so much, it hurts. Goodbye, love.

Ако некад се решиш да станеш љубоморен, ама љубоморен ко оние на кои им се смееме заедно, да си знаеш дека и ја ќе го вклучам my psycho mode.
And you look great, you look amazing! Your hair rocks! Do you look at yourself? I totally want to cut off your skin and wear it to my birthday... It's coming up...

Ти сам одлучи да заминеш а јас знаеш дека не задржувам никој кој решил да оди... напротив... нека ти е среќен патот..
само кога ке ти притекне пак на мене, и кога ке ти се нажали душичката немој да се враќаш...
Иако ти си единствениот кој досега сум го сакала толку многу пак не одам против себе и нема да коленичам пред тебе да ми се вратиш... не заслужуваш... премногу вредам за некој таков како тебе. Аста ла виста бејби! ;)

be careful what you wish for

Е тоа е реченицата која ја повторуваат во филмови, реклами и вистинскиот живот и сепак како обичен човек - смртник не ни обрнав внимание и посакував, посакував и се заљубив повторно но овај пат не е долга врска не не. Овај пат се настана од едно обично дружење и врвење време заедно. Ова настана од еднсотавно делење моменти, тајни, време резултира со прегратки, држење за дланки и тука застанува од почит кон 3та особа која те чека на едно друго место. Ти утре си заминуваш баш на тоа место а јас останувам пак сам, заљубен а сепак осамен со повторно разрушено срце и болка во душата, ти си одиш. Смешно нели? Смешно е од секој можен агол па дури и јас самиот си се смејам на мојата 'среќа' во љубовта... и не ми се верува дека пак ми се случи ова и дека пак ке бидам онај скршениот. А реченицата ке си остане be careful what you wish for а јас сигурно кога би требало да можам да променам нешто пак би ја изигнорирал.

Е тоа е моајта 'среќа'.

Сакам да ти кажам дека... Што да ти кажам? Што знам јас за љубовта? Мојата љубов е моментална, минлива, непостојана. Сакам силно, сакам со целото срце, но сакам кратко, брзо, импулсивно. Не верувам во вечна љубов, не верувам во среќни краеви. „Си живееле среќно до крајот на животот“ за мене не е ништо повеќе од бајка, а животот мој е далеку од бајка.
Јас сум како пеперутка. Сакам да сум слободна, сакам да летам. И додека ги имам своите крилја, среќна сум. Ќе летам насекаде, но пак ќе се враќам кај тебе...се додека не почувствувам дека ја загрозуваш мојата слобода. Кога еднаш ќе се осетам заробено во твоја близина, ќе ме снема, ќе одлетам во далечините, барајќи нови простори, нова среќа, нова љубов... Постојано сум во потрага по нешто ново, непредвидливо, возбудливо. Не можам да се сменам, тоа сум јас.
Велиш дека ме сакаш. Велиш дека те правам среќен. Велиш дека не можеш без мене.
Не мораш да ми го кажеш тоа. Знам дека е така. А знам и дека не треба да е така.
Не сум девојка на која и ласка тоа што некој е зависен од неа. Напротив, тоа ми пречи. Ми пречи некој да не може без мене. Зашто јас можам без тебе. Можам без било кој. Можам и сама. И најубаво ми е така. Животот одамна ме научи дека не треба да дозволиш некој да ти стане се, зашто кога тој некој ќе го снема, ќе останеш без ништо. Тоа е воедно и мојот совет до тебе. Не можам да те лажам, не можам да ти ја возвратам љубовта, не можам да бидам таа што секогаш ќе биде до тебе, потполно, целосно, безрезервно. Тоа би било како да ми ги имаш скршено крилјата. А пеперутка без крилја, тоа е исто што и обична гасеница. Не верувам дека би ме сакал таква. И сам знаеш дека токму тоа е она што го сакаш кај мене-мојата безгрижност, мојата непредвидливост, моето 'можеби'. А тоа го изгуби во моментот кога ги изговори тие зборови кои не смееше да ги изговориш, кои вети дека нема никогаш да ги изговориш.
И веќе не е исто. Веќе никогаш нема да биде исто.
Велиш, можеше да биде поинаку. Велиш, можеше да биде подобро.
Можеби и можеше.
Но вреди ли да се измачуваш за тоа?
За едно обично ебано „можеби“?
Мејби...

Полесно е кога некои работи ги кажуваш директно, не сум човек кој можеш да го вртиш. Ако сакаш нешто да си искрена тогаш кажи ми го, откако стекнав доверба во тебе, немаше да болат тие неколку збора.Ти кажав, многу пати ти кажав нека биде така, но сепак се смени, се сменија работите одма после тоа... Мислев дека се плашиш дека ќе си заминам, но не, немаше. Сакав да станам подобар човек, некој кој ќе има за кого да живее, а не the lonely wolf, кој талка самиот во потрага по јагнето и одма го јаде, сакав нешто што ќе остане. Неколку збора беа доволни за да сум пак тој, истиот, барем кон тебе ако веќе ти така сакаше. Мислев дека не ти е тоа целта, едноставно незнаев или бев целосно понесен од нешто... Сега се враќам на истото, пак немам за кого да се грижам, пак си останав тој, истиот, самиот, доволни ми беа сите овие работи, сега, знаеш каде да ме најдеш... но има време до тогаш ама таму ќе сум пак !

п.с. некако се навикнав и без тебе, иам другари има алкохол... сега, стварно нема кој да ме буди на сабајле (освен домашниве ама не се толку фини колку тебе :D ) беше добро, али сепак и тоа не ми треба...

По некоја случајност пред некој ден ми падна стариот телефон во рака. Љубопитноста ме совлада да ги видам оние сегменти текст што некогаш ти ги имам испраќано и добивано од тебе. Си се смешкам на својата наивност, прашувајќи се дали би ме прифатила да се појавев со сегашните сфаќања. Смешно е нели? Мислам дека сега би ти бил далеку поголем предизвик со мојата истрајност на разумен човек, лик на кого немаше да пишува едно „будала“ на неговото чело. Или можеби би ти бил само еден странец кој никогаш не би те сфатил како се чувствуваше кога беше сама. Но нејсе. Времето поминува, се смени и ти, стана помудра од порано. И тоа е она што не може да се запре. И несакам да се врати.

.Lost Angel. Ти си да те грабне човек и да бега некаде далеку :icon_lol: Лепото една,едвај чекам да те прегрнам како во сонот и да не наврне дождот..Знаеш,како во филмовите нели? :)

Зашто ми кажуваш дека немаш дечко? Како да ќе ми смени тоа нешто... И овака и онака не сакаш повторно да бидеш со мене. Боље кажи ми дека имаш дечко што го сакаш и кој те сака, барем ќе знам дека си среќна и ќе ми биде мило. А не да ми кажуваш дека со некој си се ебела онака...

У пизду материну нека иде све, више никад у живот нема да направам таква грешка да останам другар со бивша.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
marama. images.jpg :love:

Јас ќе те киднапирам и ќе те однесам некаде далеку да се изгубиме да се гушкаме , Сакам сонот да стане реалност :love: Мило ми е штом имаш таква идеја,лепото јас имам уште многу слични и полуди идеи,се надевам дека ќе станат наша заедничка реалноста понатаму нели?

После се што поминавме, ако се вистина мисливе што ме мачат два дена, има да рикаш како магарица. После мене со тој шо ќе те видам само на инвалидно, со колички да се буткате....

I wish we had another time,
I wish we had another place,
But everything we have is stuck in the moment,
And there's nothing my heart can't do,
To fight with time and space,
Cause im still stuck in the moment with you

Некое време одиме два напред, три назад а мене искрено ми се трча напред со тебе. Значи, не ми се оди. МИ СЕ ТРЧА.

Ако сакало да биде - ќе си биде, барем тоа го научив во последниве 2 години.
Имај добра ноќ
(...А јас само те сонувам...)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom