Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Ги знаеш она чувство кога имаш неверојатна желба да го замрзнеш моментот или да направиш нешто, да трае засекогаш?
Со тебе...често ми се случува... :)

this is my moment
this is my perfect moment with you
this is what god meant

i wish i could freeze the space in time
the way that i feel for you inside
this is my moment

tell me you love when you leave
you're more than a shadow that's what i believe
you take me to places i never thought i'd see
minute by minute you're the world to me

i wish i could frame the look in your eyes
this is my moment

and if tomorrow bring the lonely day
here and now i know i've haven't lived in vain
i'll cry my tears in the rain and if love never come again
i can always say i've been to paradise skies in your eyes...

so tell me you love the moment you leave
you're more than a shadow i've got to believe

i wish i could keep you all of my life
this is my moment
this is my moment
with you...

lu

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Abe srce moe prekrasna licnost si predobra si ednostavno.. Neznam zosto sum takov so bliskite grub so drugite nezen ednostavno te smetam za moja i znam deka nikogas nema da te izgubam sto i da napravam. Tolku vreme sme zaedno a seuste pronaogame nesto novo vo nas, znam deka se trudis mnogu poveke za nasata vrska otkolku sto jas se trudam, znam deka me sakas na mnogu poubav nacin otkolku sto jas te sakam znam deka ti si posrekna od mene koga ke se bakneme znam deka tebe ti e poubavo koga ke se gusneme zosto ednostavno ne sum zadovolen od nisto sekogas baram poveke sekogas sakam se zosto ednostavno nemam granici na zadovolstvata zosto sekogas ocekuvam premnogu razmisluvam premnogu a se grizam mnogu malku, pridonesuvam uste pomalku. Te sakam znam deka toa e ljubov sum proleal solzi za tebe sum se nerviral za tebe sum trcal po tebe zosto eden den te sakam mnogu a naredniot te zaboravam zosto nekako mislenjeto mi se menuva mnogu brzo. Zosto sekogas me slusas me razbiras sekogas popustas.. Koga raskinavme poludev se smeniv mnogu se pravev se zabavuv mnogu epten mnogu bev na mnogu mesta probav mnogu raboti bev so mnogu drugi no ednostavno ne bev zadovolen nesto mi falese mi falese ti i tvojata pregratka i tvojata neznost tvojata vistinska ljubov ne mi trebaa lazni nasmevki i izvestaceni cuvstva i glumici. Pravam raboti sto ne gi mislam kazuvam nesta sto ne gi sakam znam deka te povrediv sto te napustiv no sega koga sme pak zaedno ke se trudam. Te obozavam najmila moja

Во врска со љубовта...хммм....
Те сакав, Те сакам и ќе Те сакам!!!

Помина и долго очекуваниот мој роденден :)
По што ќе го паметам???? Па по тебе се разбира. Едно од поубавите изненадувања, еден од поубавите денови во животот...
Скоро десетте поминати месеци со мене, те научиле на неколку трикови :icon_mrgr Kако ме насмари завчера, нема да ти заборавам.Уффф ќе треба многу да се потрудам за да го надминам твоето изненадување :icon_mrgr
За што попрво да ти се заблагодарам...
Не барав да ми подариш ништо, доволно ми беше само тоа што ме сакаш највеќе и што правиш животот да ми биде поубав. Но ете убаво ме поднови сега па се надевам дека сум ти уште поубав... И да не си ти ќе заборавам што се тоа комплименти :icon_mrgr
Ми годи тоа што покажуваш дека ти е убаво со мене, што посакуваш секој миг да го поминуваме заедно... Одамна некој не ме сакал толку, и одамна НИКОЈА не сум ја сакал волку. Затоа можам да ти ветам дека и ако некогаш нема да бидеме заедно (скраја да е), за тебе секогаш ќе има место во срцето мое :wub::wub:
Уште еднаш, фала ти што се потруди да го имам најубавиот роденден, што ми направи неколку изненадувања, и што утре ќе дојдеш со мене на жештината за да си купам патики :pos:
Те сакам највеќе на цел свет!!!

Ми недостасува...

Ми недостасува твојата прегратка, секогаш кога сум сам...
Твојот бакнеж за добра ноќ, кој ме потсеќа дека постојам...
Твојот допир, кој во мене скриени страсти пали...
Твојот поглед, кој мојот лик весело го гали...

Ми недостасуваш ти, твојот карактер и тело,
кои за мене претставуваат еднa совршенa комбинација, едно уникатно дело!
♥I LOVE YOU, MARTINA!♥

Можеби е начинот на кој ме држиш за рака, или начинот на кој ме бакнуваш, или можеби е начинот на кој оставаш да ги ставам рацете околу тебе, да те прегрнам, можеби е тоа што твојот поглед и твојата насмевка прават да се топам.. Можеби е тоа што можеме да зборуваме за апсолутно ништо, но сепак чувството е како да го имам најубавиот разговор во мојот живот. Можеби тоа прави да сакам да сум со тебе толку многу. Со секој земен здив помислувам на тебе... а неможам да престанам да дишам! Од моментот кога те запознав знаев дека ти си тој, тој што моите сништа ги направи реалност. Неможам веке ни да спијам бидејки реалноста е поубава од соништата. Како што велат, среќата доаѓа кога најмалку ја очекуваш. Никогаш нема да го заборавам ова лето кое ти ми го направи да ми биде најнезаборавното и најромантичното лето во мојот живот. Да, од денот кога те запознав на плажа. Тогаш беше само еден странец во мојот живот, а сега си ми се!

...ТЕ САКАМ МИЛО<3
:wub:

Да не филозофирам ко другите..кратко и јасно:

Te сакам..и тоа бајги!

:pipi:

БДВ не глеам многу машки да пишуваат овде,али во случајов ќе бидам ко емоционално растроена девојчица,и ич не ми е гајле.

se razocarav od sebe i si ja povrediv sopstvenata samopocit i nikogas nema da si go prostam toa. mi se svigjase i bev zaljubena samo vo tebe i vo nikoj drug. tolku fala prijatno.

Wish I could turn back time, go to the begining of november 2007... and turn away. Once again hypocrisy killed the inspiration. But this time, forever.

Како што ти можеш вака по сабајлечки да ме да излудиш никој неможе.
Јас сум садист, ама не толку колку што можеш ти мазохиста да бидеш.
Те обожавам ме скренуваш...

Беше доволно маж за да плачеш со мене на Hachi :wub:

Вчера посегнав да пишам неколку збора овде и да "му кажам што чувствувам". Така и денес. Па, се откажав `и навратив кај сосетката "Драга Кајгана", ама ништо не `и кажав.
Пак се вратив тука.

Истите реченици, исто започнуваат, а не знам да ги завршам.
Беше убаво додека траеше, ама и не. Грда, ха-це дамка ни остана на крајот, а никој од нас не успеа да ја исчисти.
Останавме на молчење.
Ја гледавме дамката како се шири и станува уште погрда, гледавме како не голта двајцата и го уништува она што го имавме.
И така дамката се опушти во бездната исполнета со потиштени гласови, мисли и зборови и ја затвори.
Неколку мисли успејаа да најдат излез, но изгледа ги задржав само јас. Ми беа добредојдени, а не ги познавав. Најдоа слободно место во мојата глава, се раскомотија и останаа во таа фаза. Сами и напуштени, далеку од своите другарки не знаеја како да постапат, зошто се тука и како дошле.
Беа исплашени и не се помрднуваа.
Само се прашуваа што се случи со нивните другарки во бездната, како се доведоа до степен да ги зацрни дамката и да не можат да најдат излез.
Така изгубено лутаа низ мојата глава. Кукавици! Не презедоа ништо да се вратат по своите другарки и да се изборат за себе.
Една мисла се збуни, другата беше шокирана. Почнаа да ја префрлаат вината на друг, се лутеа.. па, дојде друга мисла која ги натера да се обвинат самите себе си. Каде погрешиле? Зошто не се вратија да ги спасат потиштените зборови и гласови? Дали некако предизвикале некому болка или страдање? ..И така стапи мислата на страв. Ги исплаши сите, не знаеја зошто се наоѓаат на ова место, се депримираа.
Мислата за оптимизам остана во темната бездна.
Немаше кој да ги утеши и да им каже дека се ќе биде подобро, да не се грижат и да ги прифатат работите како што се и да почнат отпочеток. Но, се сетија на мислата за надеж и така се надеваа дека некој од нив наскоро ќе пристапи силен и ќе им го побуди чувството на самодоверба за конечно да го пребродат тој кошмар.

Тука некаде заглавивме ти и јас. Таму некаде се наоѓаат сите спомени, чувства, емоции, воздишки кои ги споделувавме и ги искусивме.
Сега мислите се измешаа една со друга и не знаат ни самите која за што служеше.
Едната е лута на новиот почеток, зошто се `се случи толку набрзина, како една од туѓите мисли успеа целосно да заборави на своите пријателки. Другата е лута на постапките, како тие нечии (твои) мисли успејаа за толку кратко време да стават во заборав еден драг, меѓудругото и најдобар пријател кој прерано и без збогум замина, како успејаа да бидат заслепени и предводени од посилните мисли и чувства како страста?
Зарем веќе никој не се сеќава на старата, добра страст? Зарем главниот шеф - моралот е тргнат од функција?
Зарем првата мисица - грижата со првата придружничка - самопочитта се веќе во пензија?
Изгледа, но кај тебе.

Не доволувај таа да те уништи. Девојка која влегува од една во (било каков тип друга) врска преку ноќ не е вредна за да се жртвуваш себе си. Таа е онаква каква што секој би посакал за краткотрајно задоволство. Ти заслужуваш повеќе и подобро, но не од мене. Има причина поради што не можевме да успееме заедно долго. Тоа се твоите единствени недостатоци, но и сосема друга тема.
Како и да е, ти посакувам среќа од се срце.
А јас и натаму ќе талкам со мислата дека иднината ми чува место за нови, подобри доживувања.

Многу работи сакам да ти кажам, ама знам кога ќе те видам нема да можам ... за многу работи ќутам, а не треба. Секогаш си наоѓаш оправдување кога ќе згрешиш, некогаш дури и мене ме обвинуваш. Па ти не кажа, па тебе те немаше, цел ден не се прибрав, знам дека ти беше тешко и не знаев што да ти кажам - дел од твоите оправдувања. И јас не знаев што да ти кажам ама седев со тебе, пробував да те насмеам, и додека те гледав ми се плачеше ... ама бев до тебе. Не ми треба ништо друго, не ми требаат празни зборови, само биди тука и ќути... само да бидам сигурна дека си со мене. Е ова сакам да ти го кажам ... ама ќе те видам, ќе ми раскажуваш како си помина на одмор, ќе се направиш жртва за нешто и нема да можам ... идиот сум!

• Ми се допаѓа
Reactions: Џ.
Ти си млеко ја сум лед заедно сме сладолед....:pos:

Можам да се заколнам дека лебдев прееска... :)
Среќна сум. Фала и за постапката прееска и затоа што го погоди моментот.
И да, така можев да останам цела вечер..

Cuz baby when you're with me
It's like an came by, and took my to heaven
Cuz when I stare in your eyes
It couldn't be better
I don't want you to go no

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom