Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Толку трагична приказна кеј. И ко за инает на одбивањето од најблиските, господ Бог му дарил толку убав лик кеј. Поубав од Брет Пит или Хенри Кавал? Далеку помашки од овие 2ца. Кој ви е синоним за машка лепота? Да ви постирам слика ќе го видите. Кога го видоја роднините во МКД буквално беа во шок. Сликан со мајка му, исто хрватска лепотица.
На мира не го оставаја хомосите ќеј. Буквално излезе на цигара нанервиран (оти имаше реализација дека никој не го бакнувал ко јас ХАХА!) и еден (промискуитетен) појде да му кажи дека во животот не видел некој така да пуши цигара. Се враќа во клубот и ми го кажува ова, а јас пошто сум опасен курвар флертував со шанкерката која носеше толку отворено деколте. Еј ова толку му го сипеше меракот. Не бев од неговите гејчина љубоморно да се тепаат за него. Ме слушаш ми вели? ВЦ-то ви е отворено му вратив. Ако сакаш ќе му побарам број ако ти е срам. Хаха за ова што правел со други и реално не ми беше гајле, ние геојте размислуваме малку поинаку. Друга љубов имав за него и сакав јас од него.
Само маж знае вистински да сака маж.
Затоа што е маж а не жена.

Почнав пак често да те среќавам, сеуште си најпосебна за мене, пак ми ги измеша мислите, почнав да те сонувам, не се чуствувам добро.

Мислам дека знаеш што чуствувам, знаеш како ми е, милион пати ти пишав, повеќе немам каде, ми остана уште писмо по пошта да ти испратам...

Се прашувам деновиве дали има ден за нас? Чекорот мој ме води кај што си ти, не можам од мозоков да те извадам, се ми е со тебе, само на тебе ми текнува, градот ме потсеќа на тебе, секаде сме оделе заедно, многу работи од тебе научив...
Знам дека нов живот имаш сега, нови навики, ново однесување и други желби и прилики, знам дека не ти сум битен и не те интересирам ама можам искрено да ти кажам дека се од тоа тебе не ти прилега, не си природната ти... лошо ти стои.

Мислиш дека ништо не знам за тебе?! Зошто мислиш дека се со мене така лесно ќе заборавиш и покриеш некаде во тебе?! Каде се твоите ветувања, мисли, планови? Знам дека ти оставив огромен простор за да се откажеш од мене, сум грешел премногу, ама не греши и ти сега, немој !

Секоја вечер пред легнување мислам на тебе, вчера посебно ме уништи, судбината пак ме донесе на 2 метра од тебе да седам 3 саати, на чекор од мене а никако до тебе !
Ти не се замараш, ме игнорираш и не постојам за тебе. Видов тоа што требаше да го видам, во срце ме погоди. Темната страна од животот ми си, не можам да си ги простам грешките ама не можам ни да го вратам времето и да ги поправам. Не бев искрен со тебе тогаш кога требаше ама затоа сега сум...

Не живеам туку преживувам без тебе, времето кое го врвам без тебе на милион нешта ме научи кои претходно не ги знаев, не бев зрел тогаш, млад и неискусен, ја заебав работата. Немам кому да кажам дека без тебе не можам, кога и да го слушнам името твое солзите сами идат.

Копнежи ме јадат, повторно празна ми е постелата, ама верувам во нас секој нов ден, чекам и твој ќе бидам. Прости ми и најди некој повод и дозволи ми да стигнам до тебе, другото јас си го знам. Само една шанса ми треба, ништо повеќе.

Твојот лик не можам да го заборавам, цела галерија слики со тебе уште ја чувам, сé чувам што е твое, како да ќе се вратиш еден ден... за инат сé ме навраќа пак кај тебе, можам да прифатам сé, e толку сум слаб на тебе !

Очајна, како жена и како мајка, до некаде те разбирам за стравот кој го имаш за своето дете, ама верувај дека ти е неоснован.
Германија, за разлика од Македонија, кога се работи за заштита на деца, функционира многу добро.
Нека не те вознемируваат разно-разни приказни по форумите, прво, никој реалната ситуација и проблем нема да ги изнесе во целост, второ, не знаеме за каков ментален склоп на луѓе се работи.
Туку така Германија нема да одземе дете на никој, сигурна сум во тоа.
Нашиот балкански менталитет, свест, општо земено, за нормални брачни, фамилијарни, родителски односи и не е баш за пофалба. Чест на исклучоци.
Читајќи те, сфаќам дека и ти не си доволно свесна за ситуацијата во која се наоѓате ти и твоето дете. Додека мислиш дека му правиш добро со тоа што остануваш во брак со нечовек, макар и привремено, а читам дека не е, насилството се случило пред неколку години а веројатно ќе поминат уште додека се одлучиш да го напуштиш, твоето дете расте во средина која никако не е здрава за него.
Ти материјално можеш да го обезбедиш да не му фали ништо, но емоционално, во дисфункционално семејство тоа дете трпи последици кои ништо не може да ги надомести.
Секој поминат ден во таа средина е токсичен за сите, најмногу за него. А што е со твоето здравје?!
Е сега, можеби постои и друга причина која те спречува да заминеш, јазична бариера, страв каде би заминала со детето сама, финансиска состојба итн…
Ако имаш пишувано за ова, се извинувам, не сум во тек :(
Но, дури и да е така, Германија нема да те остави на улица!
Те молам, имај го ова на ум!
Жено драга, не се осудувај на живот без љубов, внимание, почит. За се постои решение!
Ако веќе стварно не можете да најдете заеднички јазик, разделбата е единствен разумен излаз!
Но, нешто друго ми падна во очи, кај муабетот дека сакаш да помине време пред да бидете повторно интимни со сопругот, да се потруди да те заведе, мене ми изгледа дека ти сепак не си решена дека сакаш животот да го продолжиш без него и оставаш простор нештата да се подобрат. Дали сум во право? :)
Да бидеме реални, жени кои се решени да заминат, по цена макар и на сопствениот живот, го прават тоа во земји каде се само една безгласна буква, едно големо ништо, речиси сигурни дека ќе платат со глава, а не пак во Германија, каде жената е заштитена со закон! Закон кој функционира на дело!
Седни си сама со себе, со ладна глава и размисли што сакаш. Ако решиш да останеш во тој брак, значи не е се така црно и има простор да се работи за негово задржување. Инатот, во тој случај, не ти е од пријател.
Ако пак си решена да заминеш, нема што да чекаш. Времето само ќе ви ги изгуби годините и здравјето.

Во секој случај, ти посакувам многу среќа и храброст понатаму!

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Набрзина го пишував коментарот додека чекав во ординација и дури сега седнав да видам што уствари сум наштракала :eek:
Какви грешки мајко мила :oops:

Ме банираше пак ио @Io Sono Interista од Ди Ќеј, ваљда за стално овај пат, пошто постирам Византиски слики и српски турбофолк, а него му е преку тасе од тоа, иако не сум навредил никој, освен што сум пишал љубовни маки за најсаканиот, ама ако тоа е причината ќе речам пушти срце ЈоСоно и јас носам исто душа колку тебе без разлика дали сум бил педер или не.

Ќе пишував за Хрватот пак во Ди Ќеј. 3 дена ми е во мисли. Пред спиење, после спиење. На работа. На пливање. На ручек со колеги. Во кола ја слушнав песнава и ми текна колку ме оживеа. Јас бев мртов човек пред да го сретнам. Одамна бев заборавил како е да си жив. Со него се сетив на се. Се сетив како е да дишеш и да сакаш да живееш. Засекогаш, со него.
Вечерва сум и малце пијан. Малце поќе.
Пред да продолжам да го тупам, ќе сликнам скриншот од текстот, пошто тој кажува појче од мене. А би се начукал на Аца и повеќе од ова што сум сега. И би пеел на крајот од гласните жици со него.
Со топла @pozdrav eden topol би одел на таков концерт. Да ја наполни Аца, Филип 2ри ко Тоше на времето. Тој барем не сака за разлика од Светла (ја искритикува премногу за тоа со знамето во Велес), а нашиве тутурутки него му забранија да настапува кај нас.

Ти ме дижеш из коме, а мртав сам веч живот цео.

1000058735.jpg
Автоматски споено мислење:

Византиски е десноооо. Уште сите слики ги чувам. Помина пола година. Нема да го видам, никогаш повеќе.
Ова беше за роденденот негов. Толку се напивме што мораше да си одиме со метро, во 3 саатот ноќта хаха.

1000058764.jpg

Знам дека го сакале многумина. Ама никој како мене. Знам дека други го сакале многу.
Ама никој како мене. Никој колку јас. Нема ни по една година да го преболам. Ни по 10ет. Сето у курац. Да ти ебам животот мој византиски.

Последно уредено:
na krajot na denot bez odgovornost nema ljubov, toa go sfativ.

mozebi i ljubovta ne e nisto poveke od zbir na karakteristiki, od postovanje, odgovornost za sopstvenite postapki do pochituvanje na granicite nametnati na startot na vrskata, kako i konzistentno postovanje duri i vo tenzicni situacii.

nikakva fleksibilnost, tolerancija i odenje protiv sebe vo vakvi slucaevi nema da gi zameni tie karakteristiki, ili pak vrskata da ja podobri.

sfativ deka ne mozam da bidam so licnost koja sto ne prevzema odgovornost za svoite postapki i se ponasa defanzivno pri konfrontacija, gi opravduva, prefrla vina na drugi lugje za svoite postapki i istite gi minimalizira i negira.

bev neapologeticen za vakvi raboti i za granici vo vrska, za nepocituvanje i za neodgovornost za postapki, no sega pri prv pokazatel za vakvi karakteristiki begam, ne se objasnuvam, nema da se vozdrzuvam i da se izvinuvam.

nauciv deka zrelosta i odgovornosta e pobitna od emociite.
Дури и да сум научил се ова, кога би го видол, знам дека се пропаѓа во вода. Затоа е љубов. Не е логично, не команда главата. Велат срцето командало. Ни тоа не команда, никој не е во контрола.

Ти како сакаш постави се на старт на врска, но тоа нема смисла. За да успее мораш да си свој.
Јас бев скроз свој на старт. Ова го изненади. Дрзок е по природа, знае да навреди келнерка и било кој ако не му одговара нешто. Краток фитил. Се дури јас не го искорегирав дека ни таа не е крива што завршила на тоа работно место, не е ок.
Вечерта ми пиша "хеј, бев во еден азиски ресторан да земам храна, не беше готова и човекот ми се извини и зеде да ја готви пред мене, видов колку време му треба. Му платив за две јадења."

Небитно, помина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom