Во што ја бараме силата?

• Креатор на темата Креатор на темата kat.<3
  • Време на започнување Време на започнување
Во стероидите и теговите, значи во своите мускули. Инаку, животни идоли ми се Xena и амазонките.:icon_lol:

Искрено, веројатно единствено во чувството дека ме сакаат и сакам(ова сфатено малку пошироко од партнерска љубов). Без тоа, не би имала за кого да "војувам" со животот. Годините ме учат дека сам си ништо, а без љубов остануваш животно со своите инстикти.

љубов, внимание, чувството да се биде посебен, поминување на време со нештата кои не прават да се чувствуваме исполнето...
Никола, каква потсвест, што тропаш глупости...може сила да се најде од знаењето дека има голем процент на светска популација што живеат многу помизерно од тебе...така стануваш благодарен на она што го имаш...ако на тоа мислиш.

ха ха ха ти размислуваш на општ начин,јас сум повеќе вовлечен во психата на човекот.За да се има чувство,внимание, за да се биде посебен,да љубиш.. сето тоа е под контрола на нашата подсвест,подсвеста е нешто што ние тешко можеме да го контролираме. За да бидеш успешен во нешто како прво треба да веруваш во тоа,да го посакуваш,да имаш желба.Тоа со дејствување или било како ќе се исполни.. И ние не ја бараме силата,Ние ја ПОСЕДУВАМЕ силата,само треба да ја искористиме.
Силата на подсвеста е неспоредлива со сите други,таа е чудното во нас,и таа е се околу нас;) бидејќи ти свесно или несвесно правиш нештата околу тебе да се менуваат,ти си тој кој ја стреми или пак ја гони среќата од себе си и сето друго.Најважно од се е да не се ограничуваш.Што е тоа? На пример ке речеш: не ме бидува мене математика, или пак неможам да направам нешто не сум способен. Колку повеќе си позитивен толку подобро бидејки и зборовите имаат моќ,се тоа се исполнува. А единствен непријател на човекот е стравот.
Колку повеќе се плашиш и мислиш многу на пример некоја болест,ти се повеќе ја привлекуваш.Значи колку повеќе бараме толку повеќе добиваме,совршенството е во тоа што ништо не е совршено. И сето тоа е под влијание на подсвеста,т.е ОВА Е СИЛАТА НА ПОТСВЕСТА - има уште многу работи за пишување колку можев кажав
(се надевам нешто ке сфатиш)-прочитај ја книгата во предходниот пост што ја пишав

Ти не ја бараш Силата, Силата те наоѓа тебе.
Concentrate...feel the Force flow.

Лично јас,кога ми е тешко,кога мислам дека ќе се распаднам,силата ја барам во љубовта.Во била каква љубов.Целата моја енергија,сила ја црпам од неа.Во моментите кога сум слаба,а знам дека имам луѓе кои ме сакаат и ги сакам,ме прави да се чувствувам посилно,похрабро и тоа ми влева надеж дека ќе биде подобро.

Лично јас,кога ми е тешко,кога мислам дека ќе се распаднам,силата ја барам во љубовта.
А јас лично, кога ми е тешко и коа паѓам у депресии, одам до крај. Уживам во болката. Проблем ми е само што собата во тие моменти ми личи на Багдад... :toe:

Јас силата моментално ја добивам само од една буквално една личност, и целиот свет да ми се руши таа може да ме направи да се чуствувам најубаво. Се знае таа личност која е

Силата ја барам и ја наоѓам во себе...
Силата ја наоѓам во тишината...кога молчам..
едноставно се пронаоѓам себеси така..

Силата ја барам и ја наоѓам во себе...
Me too.
Ednostavno,se prisekam na se sto sum pominlala dosega,na site bedotii,mizerii,na se sto sum morala da napravam....,i odednas me ispolnuva nekakava sigurnost i cuvstvo deka mozam da preziveam se i da se izboram za bilo sto.

Me too.
Ednostavno,se prisekam na se sto sum pominlala dosega,na site bedotii,mizerii,na se sto sum morala da napravam....,i odednas me ispolnuva nekakava sigurnost i cuvstvo deka mozam da preziveam se i da se izboram za bilo sto.

Да така е...и во тој момент покрај сила ми се јавува и гордоста...која многу ми помага да надминам се...и да излезам најсилна
зошто факт е дека болката е тука секогаш низ животот..нема да ја снема ...само треба да најдеш начин да живееш со неа..

сепек мислам дека подобро би било формулирано прашањето .... Во што ја наоѓаме силата....., затоа што незначи дека ако ја бараме дека и ќе ја најдеме , или можеби некој на погрешно место ја бара цело време и никако да ја најде.....

подобро е да се каже кој каде ја нашол отоколку кој каде (успешно или не успешно ) ја барал

сепек мислам дека подобро би било формулирано прашањето .... Во што ја наоѓаме силата....., затоа што незначи дека ако ја бараме дека и ќе ја најдеме , или можеби некој на погрешно место ја бара цело време и никако да ја најде.....

подобро е да се каже кој каде ја нашол отоколку кој каде (успешно или не успешно ) ја барал
Оооооо па ти си уште тука. Па кај си бе сине? Мислам дека коментарот на Император е максимално исправен, и бидејќи и онака сите треба да бидеме како него, ќе ги замолам модераторите, овој негов исклучително мудар и на место ко0ментар да го префрлат во првиот пост за да ја видоизмениме темата.

Еве јас прв ќе одговорам по неговиот систем, јас силата ја наоѓам во спанаќот кој го јадам со девојка ми, а потоа откако целата таа енергија од витамини која сум ја апсорбирал ја трошам врз неа и нејзиното прекрасно голо тело во сексуална активност, и потоа и духовно од некаде излегува силата, не знам од каде, некоја магија е. :toe:

Оооооо па ти си уште тука.

Па не сум баш активен.
и зашто мора да бидеш толку ироничен на тоа што и јас имам право да си го кажам своето мислење на темата ??? и несакам сите да бидат како мене , коа ке размислам , несакам никој да биде.и за разлика од твоето потајно јадење бурек ја ке бидам експлицитен и ќе ти кажам дека си тежок КЛОШАР.

Оооооо па ти си уште тука. Па кај си бе сине? Мислам дека коментарот на Император е максимално исправен, и бидејќи и онака сите треба да бидеме како него, ќе ги замолам модераторите, овој негов исклучително мудар и на место ко0ментар да го префрлат во првиот пост за да ја видоизмениме темата.

Еве јас прв ќе одговорам по неговиот систем, јас силата ја наоѓам во спанаќот кој го јадам со девојка ми, а потоа откако целата таа енергија од витамини која сум ја апсорбирал ја трошам врз неа и нејзиното прекрасно голо тело во сексуална активност, и потоа и духовно од некаде излегува силата, не знам од каде, некоја магија е. :toe:

А јас па мислев само Блаже Конески мислиш дека си, ама еве гледам дека си и реинкарнација на Попај морнарот, само не знаев дека тој бил мазохиста:pos2:

Ај on topic. Кога сум тотално исцрпена гледам едно три саати безвезе телевизија, а после ќе фатам некој книга пошто кога читам заборавам баш на проблемите, па ако е некоја депресивна си викам ,,Гледаш Катерино, има и луѓе со поголеми проблеми од тебе" и наредниот ден сум ко нова

Има моменти кога се чуствувам толку осамена и тажна како да никој не ме разбира, некогаш толку успевам да се разочарам од нешто :tapp: и се си мислам готово неможам да соберам сила да издржам, ама има нешто ме влече, незнам дали е тоа оптимизмот, или желбата да се стремам кон нешто подобро, тоа унатре огинот :) или самото тоа кога ќе застанам и кога ќе размислам поубаво за што се нервирам, дека секој ден е убав итн итн, јас да конкретизирам да не отепам силата ја барам во оптимизмот, тоа ми е силата уствари, и во нас треба да ја бараме силата нормално :smir:

Секогаш кога ми е тешко излегувам во град,но не со некого,туку само јас.Силата ја наоѓам во луѓето,едноставно ги гледам и ме потсетува дека секој има проблеми а сепак сите се на то место каде што тој во момент се живеејќи го животот.Гледајќи ги нивните лица(тажни,среќни...)станувам свесна дека Бог ми го подарил најубавиот подарок:да бидам дел од овој свет и да бидам жива,да го почувствувам животот,каков и да е...Така ја наоѓам силата за д а продолжам во животот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom