Во што ја бараме силата?

• Креатор на темата Креатор на темата kat.<3
  • Време на започнување Време на започнување
хмм...многу убава и некако моќна тема морам да признаам!
паа според мене зависи од што сме ја изгубиле таа сила , некогаш не сме ни способни да бараме сила него оставаме времето да ги исчисти сите рани ( ако збориме за ваква сила, поткрепа ) лично за мене, силата секогаш ја барам во самата себе , размислувајќи на позитивните нешта во мојот живот или со само некоја убава мисла, дел од минатото, некој прекрасен момент кој ќе ме насмее во себе па дури и адреналинот ќе проработи.. Значи секогаш ја барам сама во себе, утеха добивам од срцето и убавите нешта во животот!

Јас ја најдувам силата во моите најдобри другари. Само тие знаат како да ме расположат. А сам... тешка работа:nesum:

Vo sto bi ja barale silata????
Silata se naoga vo potsvesta onamu kade sto ne dopira nikoj sokriena dlaboko vo nas za da treba da pominime dolg pat za da stignime do nea.Mene mi se desava sekogas da bidam silna pred drugite koga ke treba pomos za nesto sekogas da bidam tuka "silnata jas" , no sto se slu4uva koga silata ke mi bide najpotrebna mene????

Togas zapo4nuva ona borenje da stignime do nea da si pomozime samite sebesi, sme pronasle del od nea i togas koga ke se osmelime da razgovarame so drugite da im gi kazeme nasite problemi da bide polesno togas veke sme go napravile prvoit cekor a se sto sledi e vrz osnova na prvoto.

Каде да ја бараме силата, во нас или во луѓето кои ги сакаме.

Пишете си како е тоа за вас, во што вие ја барате силата .
Во себе и само во себе. Кога ке почувствувам како малодушноста сака да ме надвладее тогаш и контрам затоа што знае да биде многу лукава, се анализирам, барам во мене сила, рационализирам, си удирам неколку психолошки шамари (станувам самокритична) и се враќам по старо навреме. Не посилна, ама доволно силна за да продолжам напред.

Силата ја пронаоѓаме во самите себе во она што сакаш да бидеш и да постигнеш, но сепак тука посттојат различни облици односно фактори кои предизвикуваат сила во човекот....
нешто што е доста моќна сила претставува силата на желбата или можеби силата на гневот....

силата сепак претставува духовна величина која го води човекот кон сопствените остварувања...таа претставува енергија која се претвара во различни форми и се насочува кон различни цели.

силата се пронаоѓа со самиот факт на свесност дека сме спремни да постигнеме или добиеме нешто, тогаш силно одиме напред и не се двоумиме.....

Hmhm... ako padnam down epten samo mojot skaf me vadi od taa kasa:icon_razz go redam i prereduvam po 100 pati:pipi:a za dodusa brzo se vrakam u zivot , mi trebaat 15 minuti da se sredam:) sebesi... a skafot ..hmhm..malku poveke:pos2:..no pokraj toj metod imam idrug.. se javuvam na 911:pos2:..VRTAM NA DRUGARKA MI :pos2:

~*~

Само во моментите.
Оние што се сончеви и полни топлина, оние кои што се складираат во кутијата означена за добри сеќавања за да се искористат кога ќе бидат потребни.
Моментите кои што ми покажуваат како било и како сеуште може да биде ... убавиот дел од мојот живот.
:plete:

Такви ситуации се многу ретки кај мене ама и кога ке дојдат силата ја наоѓам во себе и никој не дознава дека сум во таква ситуација.Таков карактер сум кога сум расположен гледам да ги расположам сите околу мене а кога ми е тешко никој не ни можи да запримети а камоли да ми поможи такоречено "степски волк" (мислам се викат таквите луѓе).

Силата е во вербата во себе,во позитивното размислување,во моќта на свесното расудување!

Силата ја наоѓам во самата себе.Мојата енергија е голема и позитивна а јас научив како да ја користам кога ми е потребна.Со медитација,со самоконтрола,се вракам во колосек многу бргу.

Smislata ja baram vo samata sebe, ako jas nemam sila nikoj nemoze da mi ja dade.

Силата не ја барам...Силата ја имам во себе. Во моменти кога чувствувам дека слабее, само ја повикувам. Во секоја една клетка постојам јас. Јас сум појава, јас сум двигател на сама себеси, јас сум критичар и воздигнувач. Силата е во се она што го поседувам во мојот карактер. Кој друг би можел да ме мотивира повеќе? Љубовта е тука за задоволство, пријателите за поддршка, непријателите за зајакнување, а индивидуата-за достигнување на совршенството.

П.С. Уште една одлична тема;)

Силата се наоѓа во самите нас. Ако веруваме-ке успееме, треба да сме позитивни личности и оптимисти. Никогаш не смееме да се подценуваме бидејќи секој човек има свои вредности и специфични карактеристики кои го прават тоа што е. Но сепак сите понекогаш имаме моменти на слабост, па затоа постои семејството, другарите, луѓето што секогаш можат да те слушаат и помогнат кога ти е потребана помош...

hey kat :D
dobra tema
jas silata ja naogam vo mene i lugeto okolu mene.koga ne se custvuvam dovolno silna mi pomaga drugarka mi (kat ) i znae dobro dovolno za da mi pomogne da gi odbere najsilnite zborovi sto ke me nepavat posilna , potoa sledi covekot koj me saka i jas go sakam znae da kaze i toj nesto a potoa dosta golema poddrska mi dava semejstvoto da lugeto okolu mene....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom