Во што ја бараме силата?

• Креатор на темата Креатор на темата kat.<3
  • Време на започнување Време на започнување
Силата секогаш ја барам во насмевката на мајка ми,во прегратката на брат ми,и во љубовта на дечко ми.

Баш пред некој ден се почувствував многу осамено, ме обзеде чувство на страв и во исто време, наеднаш ме фати паника и не знаев како да се смирам.Обично кога ми е тешко, заплакувам и така успевам да се смирам но сега не можев да пуштам солзи, не знам зошто, а морав некако да се соземам.И тогаш почнав да барам некоја сила што ќе ми помогне.Отсекогаш таа сила сум ја барала во самата себе и никаде на друго место.За моја среќа, секогаш ја наоѓам и сфаќам дека сепак сум храбра.Еве и потписот ми зборува токму за ова.

Апсолутно. Човек има можност да види колку е јак токму кога ќе се најде во невоља. И мене ми се има случено слично како на Тиндер грл, само јас таа сила во себе ја нареков Бог, а тоа беше пред 8 години. И сега сум уште слаб само во себе да ја барам таа сила или не ми е баш пријатно и благодарно таа сила да си ја припишувам себеси... Во секој случај по тиндер сум и од тиндер грл... којзнае... :)

Апсолутно. Човек има можност да види колку е јак токму кога ќе се најде во невоља. И мене ми се има случено слично како на Тиндер грл, само јас таа сила во себе ја нареков Бог, а тоа беше пред 8 години. И сега сум уште слаб само во себе да ја барам таа сила или не ми е баш пријатно и благодарно таа сила да си ја припишувам себеси... Во секој случај по тиндер сум и од тиндер грл... којзнае... :)
Токму тоа е поентата на бог. Ја нарекувате со различни имиња, но тоа што внатре го чувствувате и кое ви помага да се избавите од невоља се вика... Господ. Барем јас, така ја гледам смислата (барем на нашата ако не и на сите други) на религијата. Се` се темели на верба, и тоа е се` што ти треба. Ни цркви, ни свеќи, ни вуду кукли, ни глупав Double G кој продава муда за бубрези :star:

Токму тоа е поентата на бог. Ја нарекувате со различни имиња, но тоа што внатре го чувствувате и кое ви помага да се избавите од невоља се вика... Господ. Барем јас, така ја гледам смислата (барем на нашата ако не и на сите други) на религијата. Се` се темели на верба, и тоа е се` што ти треба. Ни цркви, ни свеќи, ни вуду кукли, ни глупав Double G кој продава муда за бубрези :star:

се согласувам со тебе, зашто човекот може да изгуби многу нешта во животот, толку многу пати да падне, и да почувствува дека ја нема силата во него, но истиот тој човек силен е кога со целото си срце верува во Бога, таа верба е онаа без која срцето не може, таа верба е онаа која и мене секогаш ми дава сила, дури и да чекорам бавно и со страв дека ќе се случи пак нешто што толку боли, знам дека чекорам со верба и стравот пополека ќе го снема,се се темели на верба, вербата е темелот на љубовта, на силата и на сите оние чувства во нас кои не прават човечни, најважно е нив да ги запазиме како нешто најсвето.

И јас се сложувам :) така е бидејќи човек треба да смета на тоа дека може да остане сам без никој и ништо, а во себе или во Бога мора да има верба. Се прашувам дали сум повеќе лабилен или пореален што барам Бог а не само сила во себе? Едно е сигурно, не сум сам :). Се сложувам и во врска со ритуалите Виктор, но сепак не ја потценувам црквата како институција, нека проповеда и нека оди кој сака во неа, сепак шири знаење и учење и некому може да помогне, барем да научи сам да “плива“. :)
Инаку вербата што ја стекнав не ми помогна поконкретно да ги решавам проблемите, туку да ги гледам низ поинаков видик, низ видик на... поголема ведрина, безгрижност... како нешта не толку битни па да ме нокаутираат ако не ги решам.

Силата ја наоѓаме во надежта (ако веќе мора да се изразуваме со таков јазик).:toe:
Се сложувам со Bada Bing.

Силата и желбата (за нешто, за некого...) ќе постојат додека ја има надежта.

hey kat (jas sum ):D
silata ja baram vo lugeto koi mi znacat i koi znaat da mi pomognat .....no sepak najmnogu vo mene zosto ako ne si pomognis sam tesko deka toa moze da go napravi drug....<3

ПОДСВЕСТА ПОДСВЕСТА ПОДСВЕСТА ПОДСВЕСТА ПОДСВЕСТА ПОДСВЕСТА
контролирам сЕ, причитај ја "Играта на животот и како се игра" ке ви биде јасно

љубов, внимание, чувството да се биде посебен, поминување на време со нештата кои не прават да се чувствуваме исполнето...
Никола, каква потсвест, што тропаш глупости...може сила да се најде од знаењето дека има голем процент на светска популација што живеат многу помизерно од тебе...така стануваш благодарен на она што го имаш...ако на тоа мислиш.

Silata ja dobivam od moite doma, cesto sum vo vakva situacija pa poddrskata mi e od doma najmnogu od majka mi, tatko mi, sestra mi i vnuceto koga mislam deka ne mozam veke pomisluvam na niv i poveke nema nikakva prepreka znam deka mozam i deka sum silna :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom