Во што ја бараме силата?

• Креатор на темата Креатор на темата kat.<3
  • Време на започнување Време на започнување
K

kat.<3

Гостин
Нека биде ова првата загатка од мене. во моментите кога се чувствуваме осамени и тажни, сами, и чувствуваме како да нема никој покрај нас да ни подаде рака, да каже зборови кои толку силна потреба имаме да ги чуеме, да ни ја подари својата сила во една љубезна форма за да можеме со сигурни чекори да продолжиме по нашиот пат, дури и да патуваме по него со дрвени кочии, ни треба сила. Каде да ја бараме силата, во нас или во луѓето кои ги сакаме.

Пишете си како е тоа за вас, во што вие ја барате силата .

Хммммм... :raz:

Такви моменти, знаејќи го мојот карактер, има повеќе во текот на 24 часа. Среќа потпораснав малку па се најдов себе си во целата таа дневна ситуација. Да не пљампам у празно... немам муза, немам генератор на позитивна енергија. Луѓето околу мене се тмурни и намрштени, а оние кои имаат насмевка за да го наполнат мојот акумулатор велат дека свеќиците им се навлажниле.

Значи рецептот е чај Јаболко цимет и форум. По час-два на Радио кајгана, повикот за тулумарење се појавува, кризата е помината. На здравје... :party1:

Па секогаш во најтешките моменти треба најблиските, другарите секогаш да се до тебе да ти поможат да ти дадат сила да го решиш проблемот. Секогаш е полесно кога некој ќе поразговара со тебе , ќе те посоветува, оти најчесто во тешките моменти неможиме да се разбериме самите и потребна ни е подршката од најблиските . И секогаш сме посилни кога има некој до нас кога ке не придружува на нашиот животен пат .
Јас секогаш силата ја барам и ја добивам од најблиските , другарите и личноста која секогаш ме сфаќа и разбира.

сеа силата ја добивам од личноста која ја сакам и ми значи најмногу..
во принцип сум доста силна личност и не се крепам на некој друг туку се сама си решавам и си берам во мене...

Силата ја барем во голмината на тоа колку срање се другите. КОлку му е победно на некој толку сме ние посилни. Демек, може не го совладавме универзумот но барем на некој несреќник му е толку грозно што можеме да се гордееме. НЕКОИ ГО ВИКААТ ЉУБОВ НО ТИЕ СЕ ВИКААТ ПРИТИ БИЧ, ДРУГИТЕ ТОА Е НАДМОЌ

имам една другарка, кога сум даун она ми е протон-донор и ми предава позитивна енергија... истотака и музиката и делото на мојта муза,Кристина Агилера, ми вдахнува енергија, желба за живот...

ам...
силата најчесто ми ја враќаат некои мои мили луѓе + добра музика + вкусно јадење некаде каде нема ука бука... на пролет- во парк, лето- некаде на планина или викендица со ледена лимонада, зиме - на планина со топло чајче, а во есен дома или во chil out кафич со кафенце,секаде таму со добар муабет
... ги полнам батериите и собирам сила за надаље!

Силата ја барем во голмината на тоа колку срање се другите. КОлку му е победно на некој толку сме ние посилни. Демек, може не го совладавме универзумот но барем на некој несреќник му е толку грозно што можеме да се гордееме. НЕКОИ ГО ВИКААТ ЉУБОВ НО ТИЕ СЕ ВИКААТ ПРИТИ БИЧ, ДРУГИТЕ ТОА Е НАДМОЌ

Може ти се изгубив во иронијата... ама како што сфатив... сакаш да кажеш дека не наоѓаш сила знаејќи дека Африканците се двојно помизерни од нас, или дека тукму тоа те јакне, или трета опција, знаејќи дека Американците се двојно поНемизерни од нас и гајле им е и за нас и за Африканците??? :toe:

Да знаев и јас што сум напишал добро ќе беше. :pos2::pos2:

ОН
Силата ја наоѓаме во надежта (ако веќе мора да се изразуваме со таков јазик).:toe:

~*~

Во суицидалните стихови, од време на време размислувам дури и за нивна реализација.

Сила! :cut:

Силата најчесто ја барам од самиот себе...гледам ако можам сам да се охрабрам и да соберам сила за да го решам сопствениот проблем...

Доколку тоа неможам да го напраам најблиските ми ја даваат потребната сила,ме охрабруваат и целосно ми ги полнат батериите...со што ми кажуваат дека никогаш не треба да се откажуваш колку и да е тешко..

Тогаш кога мислиме дека сме најслаби
е баш тогаш сме најсилни.

Сила? Силата е во самите нас, не верував на вакво нешто додека не почувствував.

Во античка Грција имало некоја девојка по име Пандора. Нејзе и било дадена една кутија да чува ама да не ја отвора по никоја цена. Арно ама пуста љубопитност преовладела и Пандорчето ја отворило кутијата и од таму излегло се неарно. Упаничена Пандора пробала да ја затвори кутијата и барем колку толку да спаси нешто арно ама успеала само да ја фати Нада. Од тогаш Нада била пренесувана од колено на колено. Некогаш се викала Исус или Мухамед или комунизам или Бенџамин Френклин што во мета-физичка што во печатена верзија ама во суштина секогаш си била Нада. Поголемиот број луѓе ја прифатиле Нада за основен двигател во животот (Бат Чиро на пример). Нада ја генерира силата. Нада е силата*. И Нада умира последна секогаш.

*Веднаш после Чак Норис.

:helou: Silata treba da ja barame samo vo nas . Da ne podlegnuvame na nadvoresnite vlianija ,da bideme kako steni od koj se udiraat branovite i poleka se smiruvaat ,a stenite se sekogas na mesto . Da ziveeme slobodno i dostoinstveno i da ne ja trosime silata na se i sesto .A koga ke ja istrosime, treba da najdeme kako ke ja povratime ,so muzika ,osamuvane vo tisina ,razgovor so vistinski prijatel,prosetka vo priroda i pozitivna misla deka se zavisi od nas samite .:smir: :smir: :smir:

:helou: Silata treba da ja barame samo vo nas . Da ne podlegnuvame na nadvoresnite vlianija ,da bideme kako steni od koj se udiraat branovite i poleka se smiruvaat ,a stenite se sekogas na mesto . Da ziveeme slobodno i dostoinstveno i da ne ja trosime silata na se i sesto .A koga ke ja istrosime, treba da najdeme kako ke ja povratime ,so muzika ,osamuvane vo tisina ,razgovor so vistinski prijatel,prosetka vo priroda i pozitivna misla deka se zavisi od nas samite .:smir: :smir: :smir:

би било убаво човекот секогаш да може да биде толку силен како стена, но не секогаш е така, а во тие моменти најмалку може самиот да си помогне, затоа му треба една нежна рака да го крене кога паѓа и едни очи во кои може да го види начинот на кој сака да го живее животот. и секогаш можеме да ја најдеме силата во природата, јас секогаш ја наоѓам во најчистиот цвет за мене, водниот лилјан. најубава е силата кога ја бараме во едноставни нешта.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom