Во Париз ограбени 500 милиони уметнички евра

• Креатор на темата Креатор на темата GTFO
  • Време на започнување Време на започнување
разбирам дека желбата кај некои луѓе е поголема од разумот,но мал е бројот на тие кои би се одлучиле да ги присвојат за некое одредено време(денови)...ризикот е преголем затоа што тие луѓе имат многу да изгубат,во споредба со ове што го направиле грабежот кои веќе долго време се изгубени(социјалци)..

Убо им напрајле страшна работа 500 милиони евра па кај е ојден човеков! Секогаш ги преценуваат работите, па со тие гротескни извитоперени фигури на Пикасо се испостра од гордост човештвово и денес колку талентирани уметници има а нивните дела не вредат ни колку една десетина од нив ..во ред талент оригиналност ама 500 милиони евра..:tapp: па што бил Пикасо јас го гледам како смртник, бесмртен во устите на лугето ..сакам уметност ама лугето ме иритираат .... така да секоја чест на добро изведената кражба. :smir:

Ќе го красат подрумот на некој богаташ кај што никој не смее да влезе. И ќе ги гледа само тој :) Nice view за 500милјончиња :)

Секоја им чест! Топ сценарио за филм према истинитој причи! Профит - загарантиран! Во случај да ги фатат да земат ОДМА да ги вработат во некоја тајна служба за сузбивање на кражби,криминал од било кој вид и слично.

Толку :smir:

Ајде малку да направиме мистерија. Делата намерно се крадат, по некое време ги фаќаат и ги „враќаат“, ама сега ги ставаат копиите на ѕидовите, а оригиналите се продаваат на колекционери...

Исто ко Мистер Бин.. оној филмон со Whistler's Mom, The Ultimate Disaster Movie или како беше точно :pos2:

Убо им напрајле страшна работа 500 милиони евра па кај е ојден човеков! Секогаш ги преценуваат работите, па со тие гротескни извитоперени фигури на Пикасо се испостра од гордост човештвово и денес колку талентирани уметници има а нивните дела не вредат ни колку една десетина од нив ..во ред талент оригиналност ама 500 милиони евра..:tapp: па што бил Пикасо јас го гледам како смртник, бесмртен во устите на лугето ..сакам уметност ама лугето ме иритираат .... така да секоја чест на добро изведената кражба. :smir:

Се гледа дека немаш никаква врска со уметност. Имаш воопшто видено слика од Пикасо? Јас лично неможам да им се изнагледам на сликите.
И не, не е обичен смртник. Секој човек со најмала смисла за уметност го знае тоа. Нема врска дека се работи за вкус.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom