Во кој правец се движи Македонија ?

• Креатор на темата Креатор на темата realen_07
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Македонија се движи во вистинската насока ?

• Да

Гласови: 64 37,0%
  • Не

Гласови: 70 40,5%
  • Не сум сигурен

Гласови: 28 16,2%
  • Не знам

Гласови: 11 6,4%

• Вкупно гласачи
    173
ве читам повеќето и се чудам. малку критичка мисла бе луѓе, малку. доста се лупате у гради со името. се сложувам со realen_o7. бранко ја заеба работата со тоа што ги напушти сдсм и сеа не можат да се соберат, изглеа толку ги бива. дпмне сеа си игра курташак зашо нема кој да им каже не.
сите сме свесни за неправдата што ни ја прави грција, знаеме дека и бугарите ќе ни го накалемат наскоро со пасошите. ама не знаеме ни да ја играме целата ситуација. се глупираме кај ќе стигнеме. измислуваме некои најглупи теории за нашето потекло, односно ги користиме во политичка кампања, што е многу штетно (прочитајте општа историја). секој ден сме се посиромашни а тоа главниот проблем. треба да се разгледа функционирањето на монетарните системи и одма се глеа дека во брзо време ќе го попушиме добро од сите страни и ќе не бутнат и во нато и во еу под некое диригирано име од грците, најверојатно "вардарска нешто со словени таму земја". и после шо праиме??? кај вмро и сдсм ќе се жалиме, ќе ги симињаме од власт зошто не заебаа??? џабе, штетата ќе биде направена. требаше на време да прифатиме безболно решение и добро да одиграме на дипломатски план за да ја притиснеме грција малку, ама тој воз замина.

.... шо праиме??? кај вмро и сдсм ќе се жалиме, ќе ги симињаме од власт зошто не заебаа??? џабе, штетата ќе биде направена. требаше на време да прифатиме безболно решение и добро да одиграме на дипломатски план за да ја притиснеме грција малку, ама тој воз замина.

хм ??
какво е тоа безболно решение ..
шо подразбираш под тоа?

Мислам дека Македонија се движи во правец на “виткање кичма“ барем последниве години.Да се разбереме дека доколку реално ги гледаме работите ние сме мала и релативно слаба земја по однос на воена или економска сила,но можевме барем малку да покажеме достоинство за она што ни припаѓа на сите како основно човеково право,а тоа е да си одбереме име какво што сакаме без право на другите да ни се мешаат во нашиот избор.Во тој контекст требаше веќе одамна да им упатиме порака на Грците да ја прифатат нашата последна понуда за взаемен компромис помеѓу двата народи да се нарекуваат по избор на граѓаните во обете земји,што нема да влијае врз меѓународното признавање и ословување од страна на трети земји.Тоа да биде завршниот збор на Македонската страна која веќе нема време да биде заробеник на разговори или преговори со посредства на ОН или ЕУ за сопственото име за кое никој нормален не би преговарал или најмалку правел едностран “компромис“ ако така може да се нарече актот на присила кој го злоупотребува Грчката страна против 5 милиони единки во светот,за кој најголема навреда представува насилно да ги преименуваш.
-Доколку владата на оваа земја во најскоро време не состави таков предлог до медијаторот,мислам дека не ја заслужува довербата на овој народ.:toe:

па и немаме некоја опција на маса како на пример трета политичка опција која би дошла до Соломонска разрешница на проблемот едноставно да си останеме на ставот дека име не мењаме како што сака Гејлада ... и ке си останеме кои што сме онака како што сме биле досега и ке чекаме подобри времиња а албаците ако сакаат ЕУ и Нато Албанија бујрум!

Македонија се движи во погрешен правец, во надолна линија од денот на осамостојување... Џабе се бои народов политички и се обвинуваат кутриве луѓе која партија повеќе продала или зезнала... И двете партии се за жалење... Треба нова политичка опција што за жал нема да ја видиме во блиска иднина... Таа може да се појави ко ќе умрат комуњарските пензионери што уште се крстат во Тито и кога ептен селската ем неписмена провинцијала(со поштени исклулоци) ќе се описмени малце и ќе нема кој да ги гласа вемеро или сдс... А за тоа ќе си почекаме.. Штета шо сеа во вакво бедно време за македонската политика пукна и светска криза што дополнително ќе му го отежни животот на просечниот македонски граѓанин.. или селанец..

Се се движи се се менува наскоро на пазар ке се појави новиот ХР 7...и сите ке сме задоволни :vozbud:

Ne znam kako ke me razberete,ama Makedonskoto prasanje ima mnogu podlaboki koreni,i e ustvari mnogu pogolem problem od toa sto site nie mislime deka e.Se sto se slucuvalo so i okolu Makedonija vo minatoto ne bilo slucajno.Zosto na svetot mu smeta nasata istorija?Zosto tokmu englezite gi bombardirale makedonskite sela vo severniot del na nasiot juzen sosed?Vo podocneznite prepiski pomegu grcija i Jugoslavija,sekogas se javuvale kako garant deka Makedonci so "komunisticka veroispovest vo grcija nema",nitu pak bilo kakvi drugi.Da bide uste posmesno,se plasiraat mislenja od eden star angliski ekspert za Makedonskata istorija,koj so ogled na godinite sigurno bil kreator na taa genocidna politika,na racun na edna izmislena prikazna.Zosto nekomu mu preci koga se"otvara"antickata istorija?Zosto bas samo Makedoncite, treba da go prasaat svetot,do kade,i kako da gledaat vo minatoto,za da si ja obezbedat idninata?Svetskata politika kako kreator na ovaa papazjania,nema kapacitet da gi stavi na masa ovie prasanja.grcija e samo masha na edna ubavo spakuvana prikazna i opravduvanje za krunite,religiite,vojnite,preselbite,etnickite cistenja i se drugo,vo koe megunarodnata zaednica naoga opravduvanje za nejzinata kontinuirana dolgogodisna politika.

Исполнет последниот услов за визна либерализација

Стартувањето на Информациониот систем за интегрирано гранично управување ја вбројува Македонија меѓу ретките земји кои располагаат со ваков систем на интегрирана контрола на границите, изјави денеска премиерот Никола Груевски по пуштањето на системот во употреба.
“Денеска и официјално го пуштивме системот за интегрирано гранично управување, кој што е еден од најнапредните во Европа. Тој поврзува 13 институции, кои ќе разменуваат информации, стратешки анализи и други придобивки. Овој систем беше последен од барањата на Европската унија за визна либерализација“, рече Груевски.

Исполнет последниот услов за визна либерализација

Стартувањето на Информациониот систем за интегрирано гранично управување ја вбројува Македонија меѓу ретките земји кои располагаат со ваков систем на интегрирана контрола на границите, изјави денеска премиерот Никола Груевски по пуштањето на системот во употреба.
“Денеска и официјално го пуштивме системот за интегрирано гранично управување, кој што е еден од најнапредните во Европа. Тој поврзува 13 институции, кои ќе разменуваат информации, стратешки анализи и други придобивки. Овој систем беше последен од барањата на Европската унија за визна либерализација“, рече Груевски.

И ти веднаш поверува во оваа вест,која не е релевантна додека тоа не го потврди некој од ЕУ,а засега таков не гледам нити па слушам да се произнесе.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom