Влијанието на сонот

• Креатор на темата Креатор на темата Fryda
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
Темава ме поттикна да ја отворам еден прекрасен сон што го сонував денес,не сакав ни да се разбудам...и прекрасно се осеќав,чудно но ако се подразбудев кога ќе продолжев да спијам повторно продолжував со сонот каде што сум застанала.Сонот беше цврст,речиси реален,уште сум под дејство и размислувам за тоа.
Сепак работите што ги сонував во сонот беа малце нереални и не верувам дека некогаш навистина ќе се случат.Тоа и малце ме растажи
Што сонувавте вие денес? Колку тоа влијае врз вас во текот на денот ?

Пошто вчера го гледав Хари Потер буквално цел филм го сонував само јас у главна улога...ептен реално беше:toe:
Ај вечер ќе гледам фест анд фјуриус да подрифтам малце у сон :pos2:

Пошто вчера го гледав Хари Потер буквално цел филм го сонував само јас у главна улога...ептен реално беше:toe:
Ај вечер ќе гледам фест анд фјуриус да подрифтам малце у сон :pos2:
Што не гледаш нешто со Џена Џејмисон:smir:

Иначе ја денес сонував факд-ап сон, како сум во автобус и цепам накај некој музеј, па директорот на школото нешто ми се фурал, па гледам од мој клас две типки како се лапаат, па шајки нешто, Вулверин дошол играл карти со мене во купето од возот (да во воз одеднаш сум се стаил)...

Сонував грозен сон.
Се капев во базен преполн со црви...Едноставно ко да ги осеќав црвите како лазаат по мене , плачев и молев за помош:nesum:
Сепак мислам дека е само сон нема што да влијае на мене во текот на денов..

За да не премине темава во секојдневно раскажување на сонови (таква веќе има), го променив насловот. Задржете се на тоа дали и како ви влијаат соновите на тековниот ден. Ако има некој посебен сон кој некако ви се остварил или нешто слично, може да го раскажете со последиците. Само да не биде секој пост како овие неколку над мојов ... не ви бега канта тогаш.

close your eyes...open your head..and...dip into your dreams...there you will find a place filled with poetry..a place where everything and everyone has a new shape...where the universe is upside down and inside out...where colours have sex and you can suddenly do that dance,a movement you always wanted to do...naked...a place where friends fly,numbers breathe,donkeys explode,stars scream,peace lives and disasters happen in reserve...a place where you're licking shaved cats one minute and wrestling tornadoes the next...a place where your tongue is made from chocolate and light runs through your veins...where the sun shines in your head and your eyes go to a party to get drunk on impossible cocteils...a place where reality has gone on holiday and alarm clocks go to die...dive into this world of difference any time and anywhere you wish...explore your wildest adventures...ESCAPE INTO YOUR DREAMS...

Ај сеа кажи дека нејќеш да сонуваш... =)
Ви се свиѓа???:wink:

Сонувам секоја вечер и тоа по неколку сона, само што не ги памтам повеќето :icon_lol:
Ќе се разбудам и помнам што сум сонувала, ќе продолжам да спијам и утрото ништо не помнам:)

А кога памтам што сум сонувала тоа влијае на мене многу.
Ако имам некој кошмар цел ден се потсетувам и ми делува депримирачки. Зашто тоа сум го сонувала? Да не има некаква поврзаност? Да не е некое идно дејство? Или само глупава потсвест? Во глобала и сонувам кошмари кога сум нерасположена, уморна...
А кога сонувам нешто убаво или некои драги луѓе и не ми е битно што сонот е безврска и неповрзан важно убаво се чуствувам.
Не ми било досадно додека сум спиела него сум си се забавувала :icon_lol:

Сонувам секоја вечер и тоа по неколку сона, само што не ги памтам повеќето :icon_lol:
Ќе се разбудам и помнам што сум сонувала, ќе продолжам да спијам и утрото ништо не помнам:)

А кога памтам што сум сонувала тоа влијае на мене многу.
Ако имам некој кошмар цел ден се потсетувам и ми делува депримирачки. Зашто тоа сум го сонувала? Да не има некаква поврзаност? Да не е некое идно дејство? Или само глупава потсвест? Во глобала и сонувам кошмари кога сум нерасположена, уморна...
А кога сонувам нешто убаво или некои драги луѓе и не ми е битно што сонот е безврска и неповрзан важно убаво се чуствувам.
Не ми било досадно додека сум спиела него сум си се забавувала :icon_lol:
не се преоптеретувај, не за џабе се вика СОН =) нема реалност

а ко ја шо иам слушано, ако те разбудат додека сонуваш тогаш не го памтиш сонот, а ако ти "заврши" сонот и тогаш се разбудиш, тогаш колку толку го памтиш...ама незнам колку е точно ова:toe:

тнх... нова е на форумчео изгледа не ме сконта баш нај нај со зеленкото... опростено ти е ;)
а слабо сеа не се чуствувам ко најголем идиот...ама, јбг
тенкс што ме сфаќате =)

а ко ја шо иам слушано, ако те разбудат додека сонуваш тогаш не го памтиш сонот, а ако ти "заврши" сонот и тогаш се разбудиш, тогаш колку толку го памтиш...ама незнам колку е точно ова:toe:

а слабо сеа не се чуствувам ко најголем идиот...ама, јбг
тенкс што ме сфаќате =)

рилекс...

инаку за сонов.. сонуваш во последните 3 секунди од спиењето.. значи во моментот кога преминуваш од фаза на спиење во фаза на буден (глупо звучи ама се разбравме) такада во текот на спиењето сонуваш само еден сон се друго е блекаут пошо мозокот се гаси... и во моментот кога се будиш тогаш мозокот станува активен и сонуваш т.е си креира некој нереален свет додека се врати онлајн :)

Тоа не е преоптоварување него едноставно јас сакам сонови.
Верувам во сонови.
Не верувам во оние еј се видов јас со тој што го сакам дали ќе сум со него? Еј шетав со другарки во град ќе се исполни ли тоа?
Верувам во поврзани работи кои имаат содржина во сонот.
Многу често соновите ми се остваруваат. Не ни памтам колку памти дежа ву сум доживеала.

Не верувам на кафе, на гатачки, хороскоп никогаш не читам ама во соновите верувам.
Секој си има нешто во што си верува и што влијае на него.
Затоа си верувам јас во своите сонови и често влијаат позитивно или негативно на моето расположение.
А не сум некоја која кажува сонови или која гледа секое утро во соновник или прашува луѓе што значи тоа или тоа.
Едноставно тие се дел од мене и јас си ги чувам како мои. И јас сама си ги образложувам:)

Верувам во сонови.
Не верувам во оние еј се видов јас со тој што го сакам дали ќе сум со него? Еј шетав со другарки во град ќе се исполни ли тоа?
Многу често соновите ми се остваруваат. Не ни памтам колку памти дежа ву сум доживеала.

Не верувам на кафе, на гатачки, хороскоп никогаш не читам ама во соновите верувам.
Затоа си верувам јас во своите сонови и често влијаат позитивно или негативно на моето расположение.
А не сум некоја која кажува сонови или која гледа секое утро во соновник или прашува луѓе што значи тоа или тоа.
Едноставно тие се дел од мене и јас си ги чувам како мои. И јас сама си ги образложувам:)
сакав да кажам, да не се преоптоваруваш со кошмарите и лошите соништа. А тоа дека веруваш во нив е топ, секој верува у нешто, па зошо не и у соништа. Добро коа имаш у што да веруваш... =)

Верувам во сонови.

до негде се согласувам.. мислам дека соновите се некој вид дежа ву.. на некој стадиум на ова чудово шо го иаме зад черепов.. па си рекреира некои евенти од животот на посебен начин за нас неразбирлив...

Секој сон си има некојси знак, ама знак а не видов чоек, и другиот ден го запознав. то не е можно!

сеа многу брзо пред некоја вечер имав еден сон,што кога се разбудив ми беше премногу жал бидејќи сакав да трае подолго. Во тој сон беа двајца субјекти од кои едниот има значаен дел во мојот живот и ќе има засекогаш. Сепак и откако се разбудив го имав тоа убаво чуство што го сонував....овој сон ми е најпосакуваниот и највреден сон во мојов живот.

Пред некој ден сонував одвратен сон. Само шо напишав огромен пост у врска со личноста која ја сонував у Мака ми е!
Одвратно беше и многу лошо се чувствував ко стварно све тоа да ми се деси, се разбудив повредена просто душава ме болеше од што беше толку реален. Истиот ден мислев дека нема да можам да се оттргнам од сонот али за среќа мојот најмил ме натера да му го раскажам и по незнам кој пат „ме испокара“ пошто се замарам со таа дотична личност и уште еднаш ми повтори дека такво нешто нема да ми направи.
Иначе ја секогаш си ги памтам соновите и многу ми се реални. Другарка ми милува да каже дека ми ги режира Спилберг, стварно се ептен филмски. Јас верувам во моќта на соништата, сепак е тоа нашата потсвест која нешто ни говори. Ко мене на пр ми кажува дека е крајно време да се откачам од таа глупача

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom