Владата прави терен за забрана на абортусот

• Креатор на темата Креатор на темата Јован
  • Време на започнување Време на започнување
Нов закон:забрана за прдење во сопствените домови!
Претеризам со закониве.Ќе морам да преиспитам во какво општество не внесува владава и колку нам ќе ни е подобро таму.Секој ден се повеќе ме разочаруваат со ваквите излети,а толку верував дека ќе бидат нешто со кое ќе се гордеам.
Не гласам за никој повеќе,доволно им давав можност да ми го спопикуваат.Одсега барем ќе знам дека не сум им дала право,ќе ги тужам за силување.

Има уште еден аспект на проблемов што мора да се расчисти. ај да речеме јас знам дека треба да се користи заштита , знам како да се заштитам од несакана бременост на мојата партнерка! Ама мислите ли дека децава што се ебаваат по средниве, да неречам и основниве школи знаат???? само прочитајте ја темата љубовни проблеми и ќе сватите на кое ниво е информираноста, факт е дека се неинформирани!!!!! и факт е дека се додека ова стои како факт , ќе има и несакани бремености!
Ќе исолиш памет на некоја 14 годишна за тоа како не е совест.Можеш да кажеш дека она е крива ...целосно.Ај глупа е, се ебела без да се информира....ама колку е за тоа она одговорна толку и не е...едноставно не е информирана. јас секогаш сум се залагал за поголемо учество на теми за секс во образованието, ама конзервативно општество сме и ...едноставно сеуште е табу тема!!!!

ако затрудне а нема средства дека можеби би го арбортирала
За што средства? За да го роди? Па и за абортус се бараат средства, не спаѓа во основниот пакет на лекарска заштита.

Има уште еден аспект на проблемов што мора да се расчисти. ај да речеме јас знам дека треба да се користи заштита , знам како да се заштитам од несакана бременост на мојата партнерка! Ама мислите ли дека децава што се ебаваат по средниве, да неречам и основниве школи знаат???? само прочитајте ја темата љубовни проблеми и ќе сватите на кое ниво е информираноста, факт е дека се неинформирани!!!!! и факт е дека се додека ова стои како факт , ќе има и несакани бремености!
Ќе исолиш памет на некоја 14 годишна за тоа како не е совест.Можеш да кажеш дека она е крива ...целосно.Ај глупа е, се ебела без да се информира....ама колку е за тоа она одговорна толку и не е...едноставно не е информирана. јас секогаш сум се залагал за поголемо учество на теми за секс во образованието, ама конзервативно општество сме и ...едноставно сеуште е табу тема!!!!
Правничеееееееееееееееееееее, абортусот НЕ Е контрацепција!!!
Јасен ти е тој дел?
Ако најдеш ти време и средства за твоето 14 годишно девојче да го шеташ по доктори да абортира, најди подобро (за сите) време да и посветиш некој саат и да и кажеш зошто не треба да има секс на тие години, и како да се заштити ако веќе решила да го има. Сепак, ти си попуштил како родител ако се случи твоето 14 годишно девојче да има потреба од абортус.
Реков еднаш. Дали сакаш да се кладиме дека бројот на ~25 годишни моми кои абортираат е многу-многу поголем од девојки помлади од 18 години кои абортираат?

За што средства? За да го роди? Па и за абортус се бараат средства, не спаѓа во основниот пакет на лекарска заштита.
а како за да прегледи и редовни контрли не се плаќа 250 ти оди за гинеколошки преглед каде се додатоците специјална исхрана советување итн
а што е со оние кои биле опуштени поради тоа што биле трудни и отишле на породилно а принцу што ќе прави ада ако се најде пред таков избор?

А владава наместо да ги плаши луѓево во врска со арботусот да ги информира децава за контрацепција и да ја направи контрацепцијата бесплатна

Нов закон:забрана за прдење во сопствените домови!
Претеризам со закониве.Ќе морам да преиспитам во какво општество не внесува владава и колку нам ќе ни е подобро таму.Секој ден се повеќе ме разочаруваат со ваквите излети,а толку верував дека ќе бидат нешто со кое ќе се гордеам.
Не гласам за никој повеќе,доволно им давав можност да ми го спопикуваат.Одсега барем ќе знам дека не сум им дала право,ќе ги тужам за силување.

Не е тоа силување мило, они само се грижат за тебе, за твоето здравје и иднина. Затоа не смееш да пушиш, не смееш да абортираш, мораш да се омажиш**, и 4 деца да раѓаш. Ќе ти дадат пензија од 200 евра до крајот на твојот живот:)

**i'm single.

и како тие деца ќе ги облекуваат школуваат итн а ? пристоен живот зарт тие деца не заслужуваат и твојот не држи вода ова е само демагогија сите велат јас би ама кога ќе стигне до тоа кврц ве нема и пак кај бабицата која ќе ти ја исчистио девојката или пак ти(ако е девојче)

Јас бев јасен дека сум против општата забрана на абортусот.

Сега кон цитираното....и тие што имаат задоволувачки средства за живот во моментот кога планирале и добиле дете кој им гарантира дека стално ќе биде така и обратно тие што немаат може утре ќе имаат.... работите може да се сменат... а времето за одгледување деца е ограничено...биолошки

а како за да прегледи и редовни контрли не се плаќа 250 ти оди за гинеколошки преглед каде се додатоците специјална исхрана советување итн
Ако нема средства, нема да ги прави. Која специјална исхрана, мајка ми со јадење грав израснала 6 деца во нејзиниот стомак, со работа на поле од изгрејсонце до зајдисонце во август. Нешто многу осетливи бе сте станале, туууу. Специјална исхрана, советување, ако не можеме да го имаме тоа ќе абортираме? Да му се поврати на човек.
а што е со оние кои биле опуштени поради тоа што биле трудни и отишле на породилно а принцу што ќе прави ада ако се најде пред таков избор?
Немој со такви муабети. Не се реални, вистински и многу се ретки случки ако постојат. Мене ме отпуштија од една работа бидејќи работното време почнуваше од 9 а јас одев на работа во 11.
А владава наместо да ги плаши луѓево во врска со арботусот да ги информира децава за контрацепција и да ја направи контрацепцијата бесплатна
Тука се согласувам. Контрацепција, советувања за трудните жени на кои им треба тоа, шмизлите како ти... ама и строг закон кој ќе пали и гори ако некој пак се нафати на абортус.

Сум директна ада не е директна кажува одоколу да не ја фаќаме за збор дека утре ете ако затрудне а нема средства дека можеби би го арбортирала
Не, директна сум. Јас НЕМА да го абортирам тоа дете.
Само нејќам целосно да се ускрати како оција истото за другите. Образложив и зошто.
А, аргументот со парите...Многу луѓе се на ивица на егзистенција, па не крадат и убиваат наоколу, и притоа се оправдуваат.

Пак ќе речам, мора да биде јасно дека УБИВАШ живот. И истото мора малку да се отежни.
Е, ако и покрај тоа некој сака да направи абортус, и е спремен да живее со тоа, ок.
Али без лажни оправдувања. Тоа е чин на чист егоизам и кукавичлук. Ништо благородно или реално оправдано.

Немој со такви муабети. Не се реални, вистински и многу се ретки случки ако постојат. Мене ме отпуштија од една работа бидејќи работното време почнуваше од 9 а јас одев на работа во 11.

.
Јеа рајт ти верувам имаше специална репортажа за тоа
ако ти не си работлив има други кои се и на крај ги отпуштаат за глупост и знам премногу случаи бидејќи татко ми работи приватно

и ти мислиш дека добор те одгледале дека се ти пружиле ?
јас на пример сакам моето дете се да има приватно училиште да оди и најдобор образование да има

Јеа рајт ти верувам имаше специална репортажа за тоа
ако ти не си работлив има други кои се и на крај ги отпуштаат за глупост и знам премногу случаи бидејќи татко ми работи приватно
Закон, од целиот муабет иронијата ми ја цитираше и ми одговори на нејзе.

Тука се согласувам. Контрацепција, советувања за трудните жени на кои им треба тоа, шмизлите како ти... ама и строг закон кој ќе пали и гори ако некој пак се нафати на абортус.

добро друже си дебатираме , интересно е, само жити се остани си во рамките на здрава демократска дебата. Ако не ти се свиѓа мислењето на другиот немораш да навредуваш, тоа не кажува многу за марсовка у конкретниот пример...кажува за тебе!
Толку...само сакав на ова да укажам, зашто вакви работи едноставно ми ја убиваат желбата да пишувам и да размислувам за проблемов!!!!

добро друже си дебатираме , интересно е, само жити се остани си во рамките на здрава демократска дебата.
Што имаше лошо и лажно во мојот исказ?
Она си ги излиста нејзините потреби кои беа
1. Редовни лекарски прегледи (океј...)
2. Специјална исхрана (what?)
3. Советувања (what what?)
....
Кои мајки бе ве родиле вас? Мајки што оделе на редовни лекарски прегледи, јаделе нешто специјално пред, за време и по породувањето, оделе на редовни советувања?
добро де буквалиста сум и што сеа ?
Ништо, тоа докажува дека сте слаби дискутанти со правниче. Жено, дај друго дете. Овие абортирај ги смајли-што-се-превртува-од-смеа-не-се-сеќавам-која-беше-кратенката-а-не-можам-ни-да-видам-нешто-ме-дупи-мозилата

Не може да се забрани абортусот...иако е далеку од морален чин!
Луѓето МОРААТ да имаат право на слободен избор барем за своето битие!

Луѓето МОРААТ да имаат право на слободен избор барем за своето битие!
Сам себе го убијал.
Зошто бебето да не може да има самиот свој избор за своето битие?
Неговите имаа избор кога го направија. Дали да користат контрацепција или не, каква ако одговорот на првото прашање е да... Сега кога веќе биднал негово право е да си одлучи што да прави понатаму. На 19 години слободно нека си брцне прсти во струја ако сака, ич не ми смета.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom