Трагедијата да е поголема освен по социјални медиуми нема да има никаков протест заради ваквите очигледни коруптивни дејности.
Ние сосема ги заслужуваме овие влади.
А воа за името, за идентитетот за ЕУ, за кур се тресе..
Ја незнам шо ја тупиме уште, отиде у 3 пичке материне се тоа, сега имаме 2 опции. Или да поништиме се тоа, не важи више, кој ве ебава сите, или да се споиме со Бугарија, и ај у пичку материну.
Едно време ми текнува на наративот кој што беше доста присутен пред овие да дојдат на власт, беше тоа во времето на груевизмот кога се фураше тој квази патриотизам и кога терминот се девалвираше до тој степен да подоцна шарените успеат да го искористат и редефинираат во тотално негативен контекст, да биде нешто срамно и глупаво некој да се поистоветува како патриот, контра смената на името и сите национални срања од отстапки кои што следеа подоцна. Поимот патриот се поврзуваше со криминалиите на груевизмот, означуваше прост, неук човек, седвич и небањат. Често се користеше онаа премиса: патриот на празен стомак или заеби име, ние немаме леб да јадеме, дај да влеземе во ЕУ и све нека иде у п.м. Таквите луѓе се рачунаа себе си за прогресивци, наднационално освестена авангарда контра остатокот затупавени националисти, кочничари на напредокот и концептите на "еното опшесво".
Муабетот е што ваквите себедискриминирачки размисли искажни во акт на немоќ нема да донесат ништо подобро, слично како што евидентно промената на името не ги одзатна реките со мед и млеко. Ние сме во таква една конгнитивна дисонанца навлезени што нашите убедувања и ставови се косат со реалноста на терен, па не е возможно човек а да не се запраша дали е во право кога се повикува на некаков си патриотизам и зачувување на националната држава и идентитет, кога за времетраењето на ова мое опширно писание, на темата за бугарски пасош веројатно се испишале над десет мислења.
Едно време ми текнува на наративот кој што беше доста присутен пред овие да дојдат на власт, беше тоа во времето на груевизмот кога се фураше тој квази патриотизам и кога терминот се девалвираше до тој степен да подоцна шарените успеат да го искористат и редефинираат во тотално негативен контекст, да биде нешто
Извинете сите предци и сите што живеат и сите што ќе се родат во Македонија.
Извинете што пропагирав за промена на името и верував во подобар живот за вас, тоа беше грешка огромна на сите нас.
Активистот на Шарената револуција и основач на партијата Твоја ги шокираше своите соборци со кои се бореше за менување на името и потпишување на договорите со Грција и Бугарија. Либистот за промена на името и компромис со Бугарија денеска крикна на Твитер: “Извинете граѓани на Република...
Извинете сите предци и сите што живеат и сите што ќе се родат во Македонија.
Извинете што пропагирав за промена на името и верував во подобар живот за вас, тоа беше грешка огромна на сите нас.
Активистот на Шарената револуција и основач на партијата Твоја ги шокираше своите соборци со кои се бореше за менување на името и потпишување на договорите со Грција и Бугарија. Либистот за промена на името и компромис со Бугарија денеска крикна на Твитер: “Извинете граѓани на Република...
Moze I taka da e, toa ne go menuva ova sto kazuva, imas eden kup kurtoni koj sto ne dobija nisto ama pak od petni zili ke te ubeduvaat deka sranjevo sto go napravija e vo red.
Moze I taka da e, toa ne go menuva ova sto kazuva, imas eden kup kurtoni koj sto ne dobija nisto ama pak od petni zili ke te ubeduvaat deka sranjevo sto go napravija e vo red.
Не е само Каракачанов. Општ консензус има околу впроса, вклучително и братот Бојко и президента Радев
Каракачанов е тука само гласноговорник, не разбирам зашто му се наапа нашава јавност.
Т.е мислам дека разбирам ама ај
Ke bidam advokat na gavolot.
Zosto bugarite da ne si gi iskazuvaat svoite ambicii?
Koga im se dade se na sh.iptarite i na grcite, zosto da ne im se dade i na bugarite?
Toa e nivnoto razmisluvanje sega.
Granicite i stolbovite na ovaa zemja se virtuelni kako da ne postojat. Nie sme brisan prostor i zima koj kolku saka, sto saka.
Znaat bugarite deka za pusto EU se pupime i ova e lesna igra za niv.
I znaete sto? Ke dobijat sto sakaat.
Ke bidam advokat na gavolot.
Zosto bugarite da ne si gi iskazuvaat svoite ambicii?
Koga im se dade se na sh.iptarite i na grcite, zosto da ne im se dade i na bugarite?
Toa e nivnoto razmisluvanje sega.
Granicite i stolbovite na ovaa zemja se virtuelni kako da ne postojat. Nie sme brisan prostor i zima koj kolku saka, sto saka.
Znaat bugarite deka za pusto EU se pupime i ova e lesna igra za niv.
I znaete sto? Ke dobijat sto sakaat.
каква бугарија какви бакрачи, немаат тие лоби како грциве па ке биде како што сакаат големиве, ако е зацртано ние да почнеме преговори ке почнеме без разлика на се
Интересно е што ниту еден Албанец уста не отвори за неверојатниот превид со прикажување на мапата на Голема Хрватска на поштенска марка.
Уште поинтересно е што по пропаѓањето на Еуростандард Банка преку која Пошта им ги исплаќаше пензиите на голем број пензионери, ниту еден од вработените учкари не изрази интерес за пронаоѓање друга банка со која ќе се поврзе Поштата и со тоа ќе се избегнат гужвите пред банките пред кои мора пензионерите, некои стари и изнемоштени, да чекаат во редици, за време на корона, за да отвораат трансакциска сметка.
Најинтересно е што од сите тие твои Албанци, и вработените во Пошта, и министри и пратеници и обични граѓани, никој не се најде да помогне со некој корисен закон, предлог, советување, инсистирање за продолжено или двосменско работно време на банките или банките да работат во сабота (засега не работат), туку сите молчат како да се скаменети.
Ја нема плочата на албански?
Се шегувам, воглавно се сложувам со вас, ама не се сложувам како дојдовме до ова дереџе, и како да постапиме понатаму.
Имам сомневања дека сакате да ја саботирате државата, за македонците зборам, а мислам дека албанците не приметиле, тие мислат дека така функсионира државата. Можеби личи ова дека сакам да ја смалам одговорноста на албанците ама тоа е мое мислење.
Ја нема плочата на албански?
Се шегувам, воглавно се сложувам со вас, ама не се сложувам како дојдовме до ова дереџе, и како да постапиме понатаму.
Имам сомневања дека сакате да ја саботирате државата, за македонците зборам, а мислам дека албанците не приметиле, тие мислат дека така функсионира државата. Можеби личи ова дека сакам да ја смалам одговорноста на албанците ама тоа е мое мислење.
не ја саботираме туку ја имаме помножено со нула, сега ете вие и северџаните имате прилика да ја сакате (претходно ни едните ни другите ниту ја сакавте ниту ја почитувавте) и водите, ама некако слабо ви оди барем според почетоков ако гледаме.
Владата на синоќешната седница го утврдила новиот текст на Законот за изменување на Законот за поштенските услуги, со што најави дека се подготвува теренот за продажба на Македонска Пошта, откако истата почна да тоне во загуби.
www.mkd.mk
Извадок:
"Многу институции самите се за јавно-приватно партнерство, бидејќи не можат да се борат со отворените пазари. Такви примери има многу во Словенија, Австрија, Полска, Германија итн. Тоа е потребно за да имаме квалитетен поштенски сообраќај. Истото може да се случи со ТЕЦ Неготино, Македонски Железници, Еурокомпозит, Колска Велес. Тоа ќе биде една од преокупациите на Владата во следниот период", рече Заев.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.