Visual basic програмирање

Член од
29 јануари 2007
Мислења
44
Поени од реакции
2
he he

he he....inace databazata treba da ti bide pravena so VisData...oti ako ti e pravena vo Access trebe da ja podignis databazata na poinakov nacin :D

inace tamu ti napisav pogreska...

trebe
data1.databasename = app...bla bla
:D...pozdrav

Член од
18 јануари 2006
Мислења
195
Поени од реакции
0
nema veze ama aj toa e samo eden mal help , neka pobara na intrenet ke najde

Член од
29 јануари 2007
Мислења
44
Поени од реакции
2
he he...mal help..moze za nekoj pocetnik toa e nogo..ali nema veza.nemora da lutas po web,pobaraj me mene.mozam da ti pomognam.imis i msn od mene...he he..pozdrav

bad_boy

Шчо САќАШ Мори
Член од
25 јануари 2007
Мислења
292
Поени од реакции
6
a kako da si napravam custom formi odnosno da gi pravam okrugli ili kakvi i da sakam!

Член од
29 јануари 2007
Мислења
44
Поени од реакции
2
bad_boy напиша:
a kako da si napravam custom formi odnosno da gi pravam okrugli ili kakvi i da sakam!
he he...epa druze za toa ima vreme..ne si uste tamu ftasan.ali ako sakas ke ti go daam kodot za taa rabota,ipak veruvan deka nema da razberes ni 5% od nego :D...ne se sekiraj i jas ne go razbirav porano,no poleka poleka se ke si dojde na mesto...he he...pozdrav

bad_boy

Шчо САќАШ Мори
Член од
25 јануари 2007
Мислења
292
Поени од реакции
6
БРАТ НЕМАТ НЕСО ПРОГРАМИ ЗА ТОА.јА НАЈДОВ ЕДНА АМА ЗА 5-КАТА Е!АЈ ДАЈ ГО КОДОТ ДА ГО ЅИРНАМ.ИСТО ДАЈ КАЖИ ОВА СО ДАТА БАЗАТА ОД ПРЕТХОДНАТА ПРОГРАМА ШО НЕ УСПЕВАШЕ КАКО Е ТОЧНО КОДОТ ТОА СО APP ИЛИ?

a kako da napravam vo textbox mesto bukvite so gi pisuvam da se pisuva ******* kako pasvordi koga pisuvas!

Член од
29 јануари 2007
Мислења
44
Поени од реакции
2
epa vaka....ke zapocneme so text box i ***...koga ke odberes text box(koga ke kliknes na nego) od desno imas neli kontroli za da go modificiras.kako sto imas (Name) ...text...isto taka imas i password char tamu ke stavis * i posle tekstot ke ti bide prikazen vo *(zvezdicki)...he he..pozdrav

Член од
29 јануари 2007
Мислења
44
Поени од реакции
2
ete ti i za toa za data baza

Private Sub Form_Load()
'
Data1.DatabaseName = App.Path & "\biblio.MDB"
Data1.RecordSource = "Titles"
'
End Sub

a za toa drugoto ke ti daam na PVT...he he..pozdrav

bad_boy

Шчо САќАШ Мори
Член од
25 јануари 2007
Мислења
292
Поени од реакции
6
a kako da napravam nekoja programa nonstop da se gleda.Fakticki da ne se minimizira?na pr uklucvam mozila toa pak e vrz neja i sl.MOze da se napravi?

bad_boy

Шчо САќАШ Мори
Член од
25 јануари 2007
Мислења
292
Поени од реакции
6
kako da se napravi koga kje se naogja mous pokazuvacot(strelkata) nad slika da se pokazuva druga slika a koga kje se trgne da se vrati starata?

Член од
18 јануари 2006
Мислења
195
Поени од реакции
0
imas tamu primer: na formata mouse over slika1. da ti pokazuva
a koga ke ti otide na toa sto sakas da se smeni slikata slika2 da ti se pokazuva , a posle koga ke se vratis so mausot na formata pa da ti ja vrati slika 1

bad_boy

Шчо САќАШ Мори
Член од
25 јануари 2007
Мислења
292
Поени од реакции
6
ama fintata e so nemam mouso over opcija.Toa se bira od pagjackoto meni taka i ima mouse up, mouse down i slicno ama nema mouse over

Член од
5 март 2007
Мислења
18
Поени од реакции
0
Visual Basic...go rabotev edno 3 godini..tolku i go ucev....
no nemozes direktno da odis na visual basic ili c++ ako nemas osnova...
vo progamite pascal i tn....zatoa sto posle ke se pojavat poteskotii..
ako nemozes da se ja napravis programata pobaraj pomos....
ima polno"kup" gotovi programi....ke napraves nekolku izmeni i
meti si :D

Kajgana Shop

На врв Bottom