wild dolphin
Мал човек а голем ждерач
А дали вие ја сваќате пораката на самиот Исус дека и тој проповедал Ислам ?
Зошто на секој можен начин се обидувате да го негирате тоа кога и самите знаете дека е така?
И дали сте го прочитале во Библијата и најавувањето на последниот Аллахов пратеник , па дури и името се споменува (се мисли на Мухаммед а.с.)
И дали знаете дека и самиот Исус , па и Павле биле обрежани (суннетисани) , а за овој Исламски чин кој се практикува во Исламот 14 века , тоа докажува дека тој чин постоел и пред Мухаммед а.с. , што значи ако Исус и Павле биле обрежани тоа јасно ви укажува дека и пратениците пред Мухаммед а.с. проповедале Ислам , а за овој чин дури после цели 14 века Науката открива во една своја статистика и истражување дека повеќето заболени од рак и други заразни смртоносни болести како Сидата се токму оние кои не се обрежани и тоа е поголемиот причинител , додека оние обрежаните во многу поголем процент се во помал број . И ако ги следите светските слчувања Науката и Медицината веќе препорачаа секој човек на планетава кој сака здрав живот препорачливо е да се обрежа од медицински и хигиенски причини , пред се здраствени .
Па тогаш баш оние кои го истражуваат тоа и кои дотогаш го негирале на Мухаммед а.с ставаат прст на чело и се запрашуваат : Од каде можел Мухаммед а.с да знае за ова поред 14 века ???
Нели и ова ви е еден доказ дека Куранот е Аллахов говор и дека Мухаммед а.с. е Негов Пратеник како и сите други предходно ??
Запрашајте се и вие , а за тоа имате и докази и во Библијата ,но некако не сакате да ги прифатите туку го прифаќате само он а кое ви одговара , па на колку места во Библијата Исус го споменува Единствениот Бог , зарем и тоа го негирате ??
Па како тогаш вие верувате во Исус кога 90 % ги негирате неговите проповеди и наредби ??
Но во продолжение ќе ви доставам и докази од Библијата за сево ова кое го напишав .
ne ocigledno e deka eden e Gospod a site mesii spasiteli se negovi sledbenici pocnuvajki od Mojsej pa do Muhamed drguo toa so sunetot tocno e deka site pred Muhamed se obrezani zaradi klimatskite uslovi koi toa go nalagale!
Благодарам на вашиот исцрпен одговор, ама тезата дека христијанството постои од Царот Константин па наваму, од некаде ми е веќе позната....:raz:
no toa e oficijalno priznaena i proglasena kako religija od Konstantin inako hristijanastvoot zapocnalo mnogu porano ili rano hristijanstvo toa e od 31 godina vo nasa era so apostolite i sirenjeto na verata a mnogu podocna vo vremeto na Konstantin toj oficijalno ja proglasuva so drzaven akt kako religija!
Добро , еве јас сум христијанин и силно верувам дека сите ама баш СИТЕ луѓе одговараме пред еден Бог.
Значи , дали ти го нарекуваш Алах , дали јас јас го нарекувам Бог, а како го нарекуваат будистите,или припадниците на други поминорни вери е сосема ирелевантно.
Две работи ме интересираат да ве прашам.
Прва,
Дали со само тоа дека сум се родил христијанин , а Јао Минг (од Houston Rockets) будист , не прави "неверници" и како такви , сигурни патници у Џенем?
Друга,
Па ок, ај нели Исус (Иса , како што го кажувате - нешто како Иса Кадриу , бивш фудбалер на Приштина , а?) е пророк испратен од Алах?
Па добро , јеби га , вие верувајќи во тоа и пропагирајќи тука, ве прави поголеми христијани од Папата лично , според мене.
По некоја хронолошка логика , Исус бил пратен бајаги време пред Мухамед. Па што толку бе Мухамед , па Мухамед? Ако не друго , бар по време на појавување и проповедање (на истата вера , така?) , Исус(Иса де) заслужува да има два пати поголемо место во вашите срца , одколку второпојавениот (веќе виденото) Мухамед?
ako sme pravi Hristijani, Muslimani i Budisti treba da gi pocituvame site proroci koi se pojavile, ne e hristijanski, muslimanski da ne se pocituvaat ostanatite proroci i religii, site tie kazuvaat veruvajte vo eden Bog i pravete dobro! vo red e sekoj svojt prorok da go pretpocita ama tolkavi provokacii i omalovazuvanja ne biva majkumu stara greota e! site tie dobro napravile vie gi napagate! ne sum protiv muslimanstvoto ( jas sum hristijanin) niti ke bidam protiv niedna vera niti ke navleguvam koja e pravilna a koja pogresna no edno ne mi se sviga kaj Muslimanite sto epten ni go napagaat Isus i ocigledno e deka ne go priznavaat! kako svrtis svrtis nema smisla vakvi napganja na smetak na prorocite kogi na dobro go ucele narodot i doagale vo Bozje ime!
Две работи ме интересираат да ве прашам.
Прва,
Дали со само тоа дека сум се родил христијанин , а Јао Минг (од Houston Rockets) будист , не прави "неверници" и како такви , сигурни патници у Џенем? /quote]
А кој ти рекол дека си се родил како христијанин ??
Е вака сега , Исус нели бил 6 века пред Мухаммед а.с. , после Исус цели 6 века владеело незнаење и залутаност , владееле фараони и некои си идеолози како Павле кои си наметнувале различни вери и богови . И затоа другар е испратен и последниот Аллахов Пратеник Мухаммед а.с. да ја продолжи мисијата започната од Неговите предходници т.е. Пратеници .
Патем , па нели и Исус во Библијата споменува дека тој мора да си оди за да дојде другиот кој ќе ги упатува ? (се мисли на Мухаммед а.с.) Но незнам колку ја толкувате и разбирате Библијата или пак не сакате да ја разберете и прифатите вистината ???
ova ima logika!