Добро де луге што ви е вас,што сакате да докажете со ова.Дека ние треба да смениме вера,да веруваме дека тој ваш Алах е единствен бог,над сите е и дека Исус,нашиот бог е само Алахов ученик.Така му доага целава работа......
Другар , никој никого не може присилно да го натера да смени вера , но треба да се согледаат фактите и еднаш засекогаш да се свати дека немаат повеќе Богови , како можеш така да помислиш , Бог е Еден и Единствен а Исус (Иса а.с ) е Негов претеник а не Бог .
Вие верувате дека Алах е единствен бог дека е ваш бог.......
Ние веруваме дека Исус е единствен бог дека е наш бог и не можеш да ме побиеш дека не е така.
Вие си го имате Алах,ние го имаме Исус,ајде со здравје и пријатно./quote]
Пред да ми кажеш пријатно дај изненадиме со твоите факти дека Аллах не е Единствениот Бог и дека како што ти тврдиш Исус е вашиот Бог , незнам од каде таа твоја идеја дека Исус е Бог кога и самиот Исус јасно ви кажува дека Бог е Еден и дека тој е испратен од Бога , и не ми е јасно зошто толку ги негирате заповедите на Исус кои јасно ви укажуваат кој е Бог а кој Пратеник , па ако не е ова точно тогаш дај ти се молам за да не ме смееш ти мене биди уќтив и доставими контра аргументи да се уверам во спротивното , но жалам што нема да најдеш таков доказ .
Викаш дека и Мојсеј,Давид,Соломон,Исак,Ное биле испратени од тој Алах???
-Ма дај ти се молам,жити се не ме смеј......
Токму така , а пред да се смееш достави контра докази .
Имињата им ги менувате како ви одговара вас или на некој како му одговара,на пример на авторот на таа книга од кај што црпите лажни информации.
Информациите не се лажни , а имињата се сменети од авторот Павле кој си нашминкал како што тој сакал по негова мерка .
Добро , еве јас сум христијанин и силно верувам дека сите ама баш СИТЕ луѓе одговараме пред еден Бог.
Значи , дали ти го нарекуваш Алах , дали јас јас го нарекувам Бог, а како го нарекуваат будистите,или припадниците на други поминорни вери е сосема ирелевантно.?
Точно така , Аллах е Еден а има разлика кој како го вика .
Две работи ме интересираат да ве прашам.
Прва,
Дали со само тоа дека сум се родил христијанин , а Јао Минг (од Houston Rockets) будист , не прави "неверници" и како такви , сигурни патници у Џенем? /quote]
А кој ти рекол дека си се родил како христијанин ??
Друга,
Па ок, ај нели Исус (Иса , како што го кажувате - нешто како Иса Кадриу , бивш фудбалер на Приштина , а?) е пророк испратен од Алах?
Па добро , јеби га , вие верувајќи во тоа и пропагирајќи тука, ве прави поголеми христијани од Папата лично , според мене.
По некоја хронолошка логика , Исус бил пратен бајаги време пред Мухамед. Па што толку бе Мухамед , па Мухамед? Ако не друго , бар по време на појавување и проповедање (на истата вера , така?) , Исус(Иса де) заслужува да има два пати поголемо место во вашите срца , одколку второпојавениот (веќе виденото) Мухамед?
Е вака сега , Исус нели бил 6 века пред Мухаммед а.с. , после Исус цели 6 века владеело незнаење и залутаност , владееле фараони и некои си идеолози како Павле кои си наметнувале различни вери и богови . И затоа другар е испратен и последниот Аллахов Пратеник Мухаммед а.с. да ја продолжи мисијата започната од Неговите предходници т.е. Пратеници .
Патем , па нели и Исус во Библијата споменува дека тој мора да си оди за да дојде другиот кој ќе ги упатува ? (се мисли на Мухаммед а.с.) Но незнам колку ја толкувате и разбирате Библијата или пак не сакате да ја разберете и прифатите вистината ???