Вистината околу атентатот на Кирчо словенот Глигоров

• Креатор на темата Креатор на темата Националист
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека лицето со иницијали БЦ го изврши атентатот на Кирчо Глигоров
ги памтите речениците:
јас никогаш нема да станам претседател на оваа држава
јас никогаш нема да го напуштам кормилото на сдсм

ги памтите речениците:
Ни сам не ги памти.

ги памтите речениците:
Tie recenici poveke naveduvaat na toa deka toj go izvrsi atentatot nad Boris otkolku na Kiro. A koj go znae moze da i dvata toj gi ima izvrseno.

Бре бре бре... сите до еден се Херкул Поаро...

disclaimer: во никој случај не го бранам Бранко! не го вртете натаму муабетов (пошто го очекувам тоа)

Кој сака нека му го направил атентатот, стварно штета што не погина...Ни најмалку да не сте се излажале да паднете на неговиот „невин“ пристап демек е „кутро човече“...Тој е најголемиот шпион и разорувач на Македонската кауза...

А доволен е и фактот што за да му тргне „бизнисот“ дури и како бугарин се пишал...

Ах што мразам такви курви!

Точно така, доволно ни е од предавници...Само да потсетам сите сегашни левичари или ако сакате имагинарни сонца се наследници на Кирче, па нема потреба од понатамошен коментар!

Револуција настанува кога сакаш да смениш систем, а не политичар од власт. За промена на политичари, постојат избори, посојат партии. Ако не си задоволен од ниедна направи своја.... Ако мислиш дека имаш добитна комбинација, избори се за победа....

Некако сите се сложивте со идеата треба да се убијат сите? и кој да дојде? Да ги убиеме сите што владееле, за да можеме ние да владееме и да го правиме истото ко они шо праеле? ... нон сенс....
Така револуција не поминува. Мора да има идеја, прецизна и конкретна. За што се ќе се борам? Со што ќе се борам и со кого? Што ќе сменам? Кој ќе владее? Што ќе се цени? Кој ќе го гарантира тоа? Ќе успее ли мојата идеа и дали е таа широко прифатена?........

полека со левичари.... не вреѓајте идеологија.... Ако сте за револуции срамота е да не цените левица.... Збориме сега за идеологија. Таа ги има направено сите револуции во светот.

Прво, за револуција збориме хипотетички, затоа што никој нема доволно храброст да покрене таквто движење(јас знам кој има, ама треба околу него да има многу клучни работи само за да поведе, а тек да извојува)

Па не ми пристапувај со некаков став од стилот „јас вљубеникот во ликот и делото на Че, сум прочитал се за револуционерната дејност“ пошто едноставно е без врска.

Секоја револуција е направена за да се смени системот во една земја затоа што е спротивен на поредокот кој владее со повеќето земји на светот...Или го прави тоа преку пат на војна, или преку внатрешна револуција...така и со сите револуции досега, освен македонската...затоа што првата револуција не била поддржана од никој освен самите себе, затоа и не успеала. А и сега некој да поведе револуција, никој од страна нема да ја поддржи ниту финансиски, ниту политички, затоа што моментално им одговара ваков трул систем, лесно контролив и разорувачки.

Naci, kaj si be da si ibes vekot, te nema, pa ke se pojavis pred izbori. Kako Kanada??

Ок твое мислење за сликата....

А за каква револуција си ти точно? Кој поредок ќе го застапуваш? Против парламентарна демократија си?

искрено мое мислење е дека на Македонија не и потребна револуција, туку треба да се седне да се работи систематски и професионално, а не шалабајзерски. 1000 системи да семниш, ако луѓето што ја водат државата не научат како се работи, џабе.

ако луѓето што ја водат државата не научат како се работи, џабе.

Не бе друже... ако луѓето што ја водат државата не знаат како се води држава... не гласаш пак за нив.

Не бе друже... ако луѓето што ја водат државата не знаат како се води држава... не гласаш пак за нив.

тоа што посебно ме нервира мене, е што во Македонија на се наградува, туку се казнува политичка опција. Тоа е премногу ниско ниво на политика.
Јас дека нема да гласам што нема да гласам. Ама треба мислам малку целиот народ да гледа поангажирано на политиката.
Некако лесно се кажува, батали политика, политичарите се заникаде. Ама на крајот на краиштата мојот живот зависи од тие што се заникаде. И многу време трошиме на менување на политичари. Во последните 4 и нешто години имавме 4 премиери, а сега вондредни избори, зошто последниот сака да го продлжи рокот. Во принцип, лошо, ама тоа е што е.

Плус треба да сте горди што успеавме да направиме премин од еден систем во друг без Војна, без загинати Македонци.
Сигурен си дека немаше загинати Македонци?

Па мислам дека многу мал број останаа на фронтот. Успеавме да ги повлечеме навремено. Со сета почит за тие што загинале.
Меѓутоа алудирав на убиства низ Македонија, борби по улици итн....

Ако збориме за жртви и убиства, можеби и денес ни се случуваат ама не ги знаеме.. Нели :toe:

Па мислам дека многу мал број останаа на фронтот. Успеавме да ги повлечеме навремено. Со сета почит за тие што загинале.

Ако збориме за жртви и убиства, можеби и денес ни се случуваат ама не ги знаеме.. Нели :toe:

О кутро дете...борби по улици, убиства? Каде беше 2001? Халкидики со тато и бато?

Многу работи не сме свесни очигледно. Многу работи заборавивме што правеа нашите предци. Животот го дадоа за Македонија! Што дадовте вие?

По коментаров гледам колку ти сече!:zid: "Успевте" на мајка ти бричената! Да не се спасувавме сами, и да немавме роднини пријатели и познати кои интервенираа за нас, ќе не береа по гори и ливади.

Малку луѓе умреа во директни конфронтации, иако само еден да умре е премногу.

Но запрашај се колку луѓе испоумреа заради нарочно разрушениот општествено-економски систем за да се збогатат неколкумината во СДСМ и нивните спонзори? :icon_evil :nerv:

На колку стечајци им е скратен животот, колку старци умреа како кучиња, без адекватна здравствена заштита, колку млади се отруени од дрога и осудени на пропаст без иднина? :twisted: :nerv:

Илјадници!

Тоа се реални убиства од Киро и соработниците, да им се сотре семката и се живо!

И да, како не успеаа да го убијат тоа ѓубре предавничко што ни го смени името и знамето! :nerv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom