Вино

  • Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување
Има ли некој љубител тука да ми препорача добро пенливо вино што може да се најде во Скопје.
 
Има ли некој љубител тука да ми препорача добро пенливо вино што може да се најде во Скопје.

Ако може да најдеш оригинално италијанско Prosecco, врв според мене кај пенливите вина. (y)
 
Брут Екстра - Сковин.

Детаљи нешто ако можеш да кажеш. Видов цена и сорта, ме интересира на финиш какво е? да не не е доволно свежо, као презреано кога ги губи свежите ноти и остануваат бајатите, дали има некој доминатнен мирис и вкус и со што десерт по тебе најубаво иде?
цената вика дека мора да е солидно, мада нашите винарии си ги преценуваат вината премногу, ко никој друг у свет.
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 15:47 ---
Ако може да најдеш оригинално италијанско Prosecco, врв според мене кај пенливите вина. (y)

Кај нас има само од фантинел, сум го пробал, одлично е, фала сепак. Некое друго просеко ако си начекал кажуј одма :). Ете имаш добар вкус, спомни некое друго што се наоѓа кај нас(y)
 
Детаљи нешто ако можеш да кажеш. Видов цена и сорта, ме интересира на финиш какво е? да не не е доволно свежо, као презреано кога ги губи свежите ноти и остануваат бајатите, дали има некој доминатнен мирис и вкус и со што десерт по тебе најубаво иде?
Kомбинација со овоштија, апетисани, па и до негде со индиска храна, печурки, прженици и пилечо во сос од портокал. Ретко кога мешам со благо, ама една торта така лесна може да улета и да измами. Инаку не сум енолог, ама пијам вино секојдневно и го обожавам. Брутов на вкус мене ми е сув искрено, доминантен е да, така да односот вода вино го терам 2:1.
цената вика дека мора да е солидно, мада нашите винарии си ги преценуваат вината премногу, ко никој друг у свет.
:icon_mrgr:
 
Kомбинација со овоштија, апетисани, па и до негде со индиска храна, печурки, прженици и пилечо во сос од портокал. Ретко кога мешам со благо, ама една торта така лесна може да улета и да измами. Инаку не сум енолог, ама пијам вино секојдневно и го обожавам. Брутов на вкус мене ми е сув искрено, доминантен е да, така да односот вода вино го терам 2:1.

:icon_mrgr:

Не им верувам на енолозите, повеќе на љубителите. Мислев твое мислење да ми дадеш за брутот и со што го комбинираш.

Каков ти е тој однос вода вино?
 
Не им верувам на енолозите, повеќе на љубителите. Мислев твое мислење да ми дадеш за брутот и со што го комбинираш.
Каков ти е тој однос вода вино?
Па секако ти дадов мое мислење од тоа што сум го пробал до сега уз брут варијанта, а бидејќи ми е суво го пијам со вода. :) Односот е 1 чаша суво вино, 2 вода. Барем мене ми одговара така. Ова зборам за кога седам јадам и пијам еснафски. Во спротивно кога пијам здраво вино преферирам да не биде суво бидејќи тогаш пиењето вода ми е трошење време.
 
Абе брат не е толку добро виното,колку цената шо му е добра и шо навечер по кафани,ваму-таму у главно ова вино го има :D
Добро, и ја го направив ептен којзнае шо, :) али за тие пари шо викаш, виното е одлично.
 
пробајте;)
вино и нутела

41042364_02f77a8b36.jpg


41042501_653f0d2693.jpg
 
Почнав да дегустирам и пробувам Розе во последно време, па некој препорака за добро розе вино.
Ги пробав досега сортните розе вина од Тиквеш, Стоби и Александрија Розе кое е исто така од Тиквеш.
Имам уште дома за пробување од винарија Вила Марија едно.
Засега ми беше најдобро од Тиквеш розето, и Стоби не беше лошо. Додека Александрија некако не ме бендиса и беше красатко.
 
Бело вино само.
Поготово Александрија.
 
Редовно пијам Македонско на Стоби, и бело и црвено. Може некој да ми даде мислење дали има нормален квалитет? Јас лаички би го ставил во рангот на Кавадарка и Смедеревка на Сковин, не е најлошо, ама и далеку од некој квалитет.
 
Последно уредено:
Редовно пијам Македонско бело на Стоби, и бело и црвено. Може некој да ми даде мислење дали има нормален квалитет? Јас лаички би го ставил во рангот на Кавадарка и Смедеревка на Сковин, не е најлошо, ама и далеку од некој квалитет.
Не е лошо,катастрофа е :) Ама во тој ценовен ранг не се ни очекува повеќе,кога веќе би пиел Смедеревка таа би била на Тиквеш, итоа мешана со кисела вода зошто чиста тешко се поднесува.
 
Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom