Брут Екстра - Сковин.Има ли некој љубител тука да ми препорача добро пенливо вино што може да се најде во Скопје.
Ако може да најдеш оригинално италијанско Prosecco, врв според мене кај пенливите вина.Има ли некој љубител тука да ми препорача добро пенливо вино што може да се најде во Скопје.
Детаљи нешто ако можеш да кажеш. Видов цена и сорта, ме интересира на финиш какво е? да не не е доволно свежо, као презреано кога ги губи свежите ноти и остануваат бајатите, дали има некој доминатнен мирис и вкус и со што десерт по тебе најубаво иде?Брут Екстра - Сковин.
Кај нас има само од фантинел, сум го пробал, одлично е, фала сепак. Некое друго просеко ако си начекал кажуј одма . Ете имаш добар вкус, спомни некое друго што се наоѓа кај насАко може да најдеш оригинално италијанско Prosecco, врв според мене кај пенливите вина.
Kомбинација со овоштија, апетисани, па и до негде со индиска храна, печурки, прженици и пилечо во сос од портокал. Ретко кога мешам со благо, ама една торта така лесна може да улета и да измами. Инаку не сум енолог, ама пијам вино секојдневно и го обожавам. Брутов на вкус мене ми е сув искрено, доминантен е да, така да односот вода вино го терам 2:1.Детаљи нешто ако можеш да кажеш. Видов цена и сорта, ме интересира на финиш какво е? да не не е доволно свежо, као презреано кога ги губи свежите ноти и остануваат бајатите, дали има некој доминатнен мирис и вкус и со што десерт по тебе најубаво иде?
цената вика дека мора да е солидно, мада нашите винарии си ги преценуваат вината премногу, ко никој друг у свет.
Не им верувам на енолозите, повеќе на љубителите. Мислев твое мислење да ми дадеш за брутот и со што го комбинираш.Kомбинација со овоштија, апетисани, па и до негде со индиска храна, печурки, прженици и пилечо во сос од портокал. Ретко кога мешам со благо, ама една торта така лесна може да улета и да измами. Инаку не сум енолог, ама пијам вино секојдневно и го обожавам. Брутов на вкус мене ми е сув искрено, доминантен е да, така да односот вода вино го терам 2:1.
Па секако ти дадов мое мислење од тоа што сум го пробал до сега уз брут варијанта, а бидејќи ми е суво го пијам со вода. Односот е 1 чаша суво вино, 2 вода. Барем мене ми одговара така. Ова зборам за кога седам јадам и пијам еснафски. Во спротивно кога пијам здраво вино преферирам да не биде суво бидејќи тогаш пиењето вода ми е трошење време.Не им верувам на енолозите, повеќе на љубителите. Мислев твое мислење да ми дадеш за брутот и со што го комбинираш.
Каков ти е тој однос вода вино?
Добро, и ја го направив ептен којзнае шо, али за тие пари шо викаш, виното е одлично.Абе брат не е толку добро виното,колку цената шо му е добра и шо навечер по кафани,ваму-таму у главно ова вино го има
Не е лошо,катастрофа е Ама во тој ценовен ранг не се ни очекува повеќе,кога веќе би пиел Смедеревка таа би била на Тиквеш, итоа мешана со кисела вода зошто чиста тешко се поднесува.Редовно пијам Македонско бело на Стоби, и бело и црвено. Може некој да ми даде мислење дали има нормален квалитет? Јас лаички би го ставил во рангот на Кавадарка и Смедеревка на Сковин, не е најлошо, ама и далеку од некој квалитет.