Вие и кафето

• Креатор на темата Креатор на темата fsreplay
  • Време на започнување Време на започнување
Какво има такво, но ако може да се бира преферирам Експресо, најчесто сакам да се напијам накај 9 вечер, да не ми трепне око до 12 часот. :kafe:

Турскоо ама она шербет шо се вика:icon_bigg:icon_bigg И нес топло - ладно , сеедно.
А најубаво ми е околу 13h до 15h :icon_cool

турско може и макијато, и ако има некоја да ми стави чудни напитак во него па да губим контролу :)

Секој ден понекогаш и по 2-3 у денот зависи кога како, најчесто експресо и макијато :)

Зависи, некогаш 2 до 3 пати на ден некогаш едно, зависи со друштво кога излегуваме...инаку најчесто Макијато, експресо, нес...

Филѓан топло турско кафе кај 13 часот мх мх мх :)

Ретко пијам кафе... ептен ретко :) / Нескафе :)

Кога сум прва смена нашколо обавезно турско насабалје , после зависи од денот по некогаш и до 3 кафиња стигам најчесто пијам макијато .

Во последно време правам некакви комбинации на нескафе со чоколадо во прав, кафеав шеќер, и се разбира, со млеко. Не дека е којзнае што, ама се пие. Баш сакам наместо шеќер да пробам вакво кафе со мед. Ама сепак, турското ми е некако најпогодено. Навика стара петсто години не е за потценување :)

Nescafe ala vasily.jpg Само вакво си пијам нескафе....иначе ова јас го правам да се пофалам :)

Јас со кафето сум во долготрајна врска , имаме односи околу 3 пати дневно .
Иако некој љубоморни лица наречени Доктори ме разубедуваа дека нашата врска не е здрава , јас не се откажувам.

Обожавам кафе, пијам до 3-4 кафиња дневно. Пијам турско и нес штознам најубави ми се, ги пијам без шеќер. Се навикнав на горчливиот вкус, додуша така и повеќе ми дејствува во случај да ме фати дремка, одма се освежувам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom