Вие и кафето

• Креатор на темата Креатор на темата fsreplay
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум врзан воопшто со кафето. Пијам многу ретко, најчесто кога ќе излезам со друштво во град. Дома не пијам воопшто, многу, многу ретко. Ако веќе пијам, може макијато или нескафе топло:smir:

Nes, tursko, filter...kakvo i da e samo kafe da e :) Najubo mi e neskafeto, razbira se, ama ne mi smetaat i ostanatite... a najslatko mi e posle jadenje...mmmmmm...:kajg:

и јас се сложувам со форумџикава над мојовв пост:) особено после јадење со цигара:)

ne pijam mnogu kafe , skoro retko u posledno vreme ... porano i po 4-5 dnevno piev , glavno tursko...
Sega ako pijam si pijam makijato , ili za rasonuvanje espresso...
Nesot go zamrziv poso retko koj mi go pogaga, ili ladno ili toplo seedno mi e loso

Кафе зависник сум. Се давам во кафе..
Турско, без шеќер.. Мојот вечен избор.. Пијам и сега кафе..
А нормално и кафе без цигара не иде.. Уживам во кафето.. Пијам сигурно над 6 во денот и тоа во шољи за чај. После јадење и насабајле ммммммм.. Тогаш највише го обожавам.. Абе мераци..

Некои викаат две-три дневно...абе ти се свиѓа ли и ти држи ли гзот пиј колку сакаш, лично, па не ги бројам ама преку 20 сигурно се дневно, наместо вода. Најубаво ми е освен она "разбуди се кафе и иди исери се" она пред спиење убаво смирува.

uzivam vo kafe / gorko i silno !!!
prvoto e sekako tursko - alal da im e ( ni dadoa navika ) :)
narednite 110 / zavisi ako sum na fax kapucino
ako sum izlezen na kafe nes
ama pred se so keif go pijam lezetski
pozZ

МА не пијам јас....ретко по некое капучино или макиато или виенско.....нешто по слабо..пошо после или вечер не спијам или срцето ке ми излезе од градите.....

si piam redovno kako i vo momentov sam, posto nemav drustvo ....... fakultetot mi e takov me natera da uzivam i da se predoziram od kafe + cigarce

уффф обавезно кафенце!Дома си пијам турско/нес,у кафич еспресо/макијато зависи колку ми се пие кафенце и колку сакам да ми биде јако!

Пијам многу ретко кафе, а кога пијам пијам макијато или она јакобс 3 во 1 :smir: ....ме боли желудникот особено на гладно ако пијам!

Кафеее..... една од моите најголеми љубови :icon_mrgr Го пијам без шеќер, не е битно какво е, само кафе нека е :kafe:

Пробав да апстинирам 2 недели и не одеше, фалеше уште да почнам да се тресам, претерано низок притисок, главоболки, ми се вртеше буквално на секои 15-20 мин...

Кофеинче, кофеинче...... :back:

искрено кафе пијам само кога сум искочен во некој кафич на кафе и тоа експрес или макијато ако лупнам вака дома тешко да пијам дека не се замаран и не ми е некоја опсесија

Какво кафе пиете?

Изјаснете се, кое е вашето омилено? My Fav. - Нескафе :)

Макијато и турско...средно накај благо:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom