Вие и кафето

• Креатор на темата Креатор на темата fsreplay
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум сигурен дали го има во Македонија, сум барал во неколку маркети но немат.

Na mene mi donesoa od Slovenija
A tuka ne znam dali ima na vremeto imase
Doma sekako tursko koe vo momentov go pijam
a nadvor Makijato samo drugo ne pijam

Препорачајте добар апарат за еспресо и макијато ? само да не се оние долче густо или како и да се викаат,пошто тие се прескапи...некоја солидна цифра што ќе прима секакво кафе,да не бидам ограничен со една фирма.

Ние и кафето се скаравме уште пред седум години, откако ги оставив цигарите. Ми недостига вкусот понекогаш, ама не можам да го пијам затоа што ми се одвикна организмов. Од една шолја ми се тресе снагата. А кога ќе се сетам дека некогаш ми било замена за храна...
Може да се напијам некое лајт капучино во годината еднаш.

Во моментов ми се пија кафе то чудо едно, арно ама шеќер да ти немало, а мајка ми ќе донеси во секој момент. Сум истрпил еден сат, че истрпам за некоја минута. Инаку Гранд пиеме, ама некако згрдено е во последно..........

Па затоа ќе си земете Кафе Ц и раат ќе си терате
Ние на времето пиевме Рио она во Сребрентото Пакетче
али го измајмунија и почнавме со Кафе Ц и најубаво е....

Znaci sekoj den go pocnuvam so kafe,nemozam da zamislam koga ke stanam kafe da ne se napijam , dnevno piev po 4-6 kafinja , no namaliv na samo 2...

Имате препорака за добро безкофеинско кафе кое може да се најде во нашиве маркети?

Јас и кафето сме многу добри другарчиња и си се дружиме најмалку еднаш во денот (y)

Не пијам многу често кафе, ама кога го пијам највеќе уживам во него ако има и едно локумче во близина(y)
HHcahOA.jpg

Јас и кафето во љубовна врска <3 (y)
По дома зимно време - турско
Летно време нес или капучино irish cream
- а по кафиќи најубаво - ( Hausbrandt ) макијато

Зависи во што фаза сум.
Некогаш месец дена не пијам, некогаш пак цел месец секој ден пијам. Моментално ја терам втората.
Не сум нешто зависна, нити ми е неопходно за да го преживеам денот.

Секој ден по 3 шолји Нес со шеќер и млеко. Тежок зависник сум. Плус како ми иде со цигарите, просто неразделиви се. Ама не планирам да се откажувам од кафето, задоволство ми е и ништо не би ми го заменило

Кафе пијам само кога ќе појдам со пријатели што се вика "на кафе" иначе дома да пијам хронично тоа турско ко што пијат моите дома , имам пиено 2-3пати и ми се слошувало и повеќе не пијам такво :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom