Вие и кафето

• Креатор на темата Креатор на темата fsreplay
  • Време на започнување Време на започнување
Најчесто утринското кафе ми претставува задоволство. Не знам зошто ама од стално сум бил стриктен и фиксен во бројките (колку што најмногу можам). Пијам едно кафе во денот и тоа нес кафе а ла Бокио. Ставам две чајни лажички нес кафе и три исти шекер. 100мл вода и матам додека не добијам полутечна смеса (20тина секунди). Потоа турам 400мл млеко и посипувам со малку цимет. Да, бебево пие фактички пола литро млеко секој ден. :jeeee:

А бе, ај да ве прашам: кое ви е најубавото турско кафе? Јас имам речиси сè пробано што се наоѓа по маркетиве, засега најдобри ми се Grand DeLuxe и Kafe C. :D
cafe c.jpg
cafe.jpg

Кафе со млеко и шеќер

Jas i kafeto sme dobri prijateli. Sabajle go pijam sekogash. Nemam problemi so nesonici, mozham kofa kafe da ispijam pred spienje. Ozbilno.

Кратко горко макијато ми е врв. Не сакам многу да пијам кафе ама едно дневно ми е ритуал. Понекад знам да си направам горко турско или она Нескафе „два во едно“. Обожавам како додаток, наполитанки или некакво колаче со кафето :)
Особено ми се свиѓа вкусот на Џулиус Мајнл кафето :)

Од сабајле обично пијам без млеко, кафе Лаваца(80% арабика, 20 рубуста) си ги правам у мока пот, а може и со млеко вака.

Големо задоволство ми претставува кафето, можам комотно и 10 да испијам за еден ден.
Највкусно ми е турското, и него и еспресото најчесто ги пијам....без шеќер се разбира, да сакам благо ќе си порачам и една тулумба со кафето :icon_lol:

Ако може некој да ми даде контак од некого, што работи со кафемати/продава ми треба за поправка на кафемат?

да не има некој отворено гранд кафе што не ги собира за играта? ако може да ми го испрати кодот во инбокс, фала :)

Тие што собирате кодови досега тенеџерто ќе си го купевте. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom