Вие и кафето

• Креатор на темата Креатор на темата fsreplay
  • Време на започнување Време на започнување
Црно турско што секоја куќа го има и ладно макијато........ чим е ладно и благо кафето ептен мерак ми прави. Време за кога да го пијам не бирам, само да не е насабајле:)

@shutrak нашата тема еве ја :pos:

Па турсково баш и не го симпатишам. Еднаш пробав пред 3 години, за да ми гледаат на кафе. И после уште двапати, у еден исти ден. Имаше поише „нагаѓачи“ на иднината и со сила некако ги испив. :ROFLMAO:

А друго може, дали нес, макијато, еспресо, капучино, сеедно ми е. Али нејќам шеќер, поише на млеко сакам. :X3:
Само што ретко пијам, не осеќам потреба.

Башка и мала сум. После шо ќе и' праам на опашката? :ROFLMAO:

Tурско!!! A по кафиќи само кратко еспресо, скроз кратко италијанско, сс малце шикер и обавезно обичну воду. Мноо рето пију топло нес, појјако, али тој кд сам предозиран сс кафиња а ипак ми се пие

Глеј Драа, мама што ме изненади прееска :vozbud:
IMG_0176.jpg

Од кога пробав Копи Лувак јас сум нов човек, 100 евра по филџан али се исплати за секое евро, фантазија права...:pos:

Дали знае некој колку се движат цените за 1 килограм немелено кафе Lavazza(red, blue) и Кимбо? И од каде може да се набави истото?

Не пијам кафе, капучино може да се случи да се напијам, но тоа е многу ретко.

Турско. Ме прогонуваат зборовите на мајка ми: Ех да јадеш колку што пиеш кафе :D

По дома си варам Швајцарско кафе - Boncampo многу е слатко :) може да го правиш со машина или на шпорет да си свариш :coffee: обично пијам после јадењето, не одма! Прво малко се релаксирам и за да не заспијам си пушам кафенце и си пијам цигарче :wink:
а кога ќе излезам на некаде, какво ми текне такво порачувам :toe:
Кај да најдам Бонкампо?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom