Вицеви без наслов 2 дел

-Професоре, имам некое лошо претчувство дека син ми нема да го положи вашиот испит...
-Ајде да се обложиме во 100 евра оти ке положи!

30-годишна жена откако ја изгубила работата оди во социјално да бара помош. Работникот таму ја прашува меѓу другото колку деца има и како се викаат.
- Имам 10 машки деца и сите се викаат Томче.
- Како тоа сите имаат исто име? Па кога треба да си дојдат дома како ги викате?
- Само викам Томче и сите си доаѓаат.
- А ако ви треба само едно од нив?
- Е, тогаш ги викам по презиме.

Состанок во полиција на тема: Заштеда на материјални средства.

Командирот: "Време е да почнеме да штедиме. Од денеска нема да употребуваме никакви инструменти за контрола на алкохолизираноста иа возачите, затоа што се многу скапи. Преоѓаме на поефтин систем: на возачот ќе му дадеме презерватпв во кој ќе дува, потоа ќе помирисаме и ќе видиме дали пиел и колку.
Миле, оди во аптека и купи 500 презервативи."

Во аптеката стојат две постари госпоѓи. Миле влегува и и' вели на аптекарката:

"Ве молам 500 презервативи!"

"Ах, блазе си и."- воздивнала првата госпоѓа.

"Госпоѓо, тоа не е за неа туку за народот."

"Ве молам,кажете ни, ќе одите ли вие по куќите или ќе мораме ние да доаѓаме во полиција?"- прашала втората.

Плавуша му кажува на сопругот дека сака да посвои тримесечно бебе од Англија. Сопругот ја прашува:
- Што ќе правиш со него ??
- Па кога ќе почне да зборува, од него ќе учам англиски.

Чепка Трпе црно од под нокти.
Налетува Ставре:
- Што ти е тоа црнила под нокти, кал или некое гомно!?
- Појма неам, баш тоа се мислам?
Ја зема Ставре раката на Трпе ја помирисува, па ја лизнува.
- Пу, пу, па ова е гомно!
- Баш тоа и си мислам, кај кал у гаќи!

- Значи, вас комшијата ви рекол дека сте мајмун. Дали е тоа точно?
- Да господине судија, точно е.
- Па, зошто го тужите тогаш?!

Кумановац и његове девојке! (Виц)
во Вицови, Хумор 12 ноември 2014 2363 Прегледи

- На 14 године сакаше да имам девојку…
- На 16 године имаше девојку, ама немаше страст. Затој сакаше да имам страствену девојку.
- На факултет имаше страствену девојку, ама превише емотивну. Плачеше за све живо, правеше драме за најмали ствари, а закануеше се и с’с самоубиство. Затој сфати дека ми треба стабилна девојка у живот.
- На 25 године фати стабилну девојку, ама она беше досадна и предвидљива. Тачно знаеше како ќе изреагира у сваку ситуацију, не беше уопште спонтана, па сфати дека ми треба узбудљива девојка.
- На 28 године се фати с’с едну узбудљиву девојку. Стално правеше некакви изненаѓења, беше забавна и енергична, ама летеше како муву без главу. Ништо од тој што га правеше немаше циљ. Т’к сфати дека ми треба девојка с’с амбицие у живот.
- На 30 имаше амбициозну девојку. Она тачно знаеше што сака у живот, маваше кариеру, ама беше предобра за мене. Разведе се од мене и ми зема све што имам.
- С’к имам 35 године и знам дека ми треба жена… с’с големи цицке.

Влегува пијаница во такси и вика:
- Вози на железничка станица.
- Па, веќе сме на железничка станица.
- Еве ти пари и друг пат немој толку брзо да вози

По успешно породување гинеколого излази од породилна сала, за да ја соопшти радосната вест.
Фоф холо пред салата видел еден млад добро збуцкан маж сос букет читки и го пита:

- Дали вие очекувате бебе?

Мажо одговара:

- Не, не … коремо ми е толкав од пивото.

Иде некој човек од некоја запустена област во град каде што не знае за ништо. Влегува во такси (мерцедес) и возејки се го прашува возачот:
Што е онаа рачкана ??? Менувач муодговара...
А тоа округлестото ??? Волан..
А тоа напред (за знакот на мерцедесот на хауба) ???Е тоа е нишан...
Се возат понатаму и шоферов налетува на некое дете и одвај со крајни маки го избегнува, но отпозади слуша како впрочем го удира...
Се врти и го гледа човеков целиот срекен му вика :
Ееее шофере ебате нишанот да не бев јас со вратата ништо немаше да направиш....

Купил Трпе вијагра и отрчал кај Трпана.
Брзо почнал да се соблекува, почнала и Трпана ама во меѓувреме му паднал.
- Што ти се случи бе Трпе?
- Те препозна!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom