Македонски менаџер кој работел во државна фирма заминал на бизнис конференција во Јапонија.
Таму на паузата се запознал со еден јапонски менаџер кој работел во слична фирма која се занимава со истата дејност. Македонецот го прашал Јапонецот:
- Колку луѓе работат во вашата фирма?
- Шест – одговорил Јапонецот. – А во вашата?
- Седум – без да размислува рекол Македонецот.
Вечерта во хотелот двајцата си легнале порано и не можеле да заспијат. Македонецот си размислувал:
- Зошто го излажав јапончето?
Зошто не му кажав дека само во администрација работиме 200 луѓе?
Јапонецот исто така размислувал:
- Што ли работи тој седмиот Македонец?
--- надополнето: 14 декември 2012 во 21:00 ---
Човекојадци фатиле хирург, дрвосечач и сладоледџија, па им рекле да одберат... или да ги убијат или да им ги исечат половите органи.
Не сакајќи да умрат, се сложиле да им ги отсечат. Прв го одвеле дрвосечачот и тој излегува после една минута, па го прашуваат другите двајца што се случило.
- Ништо, ме прашаа што работам, јас им кажав дека сум дрвосечач и тие со секирата ми го отсекоа веднаш.
Потоа влегол хирургот и излегол за две минути, па другите двајца го прашуваат што се случило:
- И мене ме прашаа што работам, им кажав дека сум хирург, па со скалпел, грижливо, полека ми го отсекоа.
На тоа пред да влезе сладоледџијата прашува:
- Браќа, па што ќе ми прават мене тогаш, ќе ми го лижат додека не го снема?
--- надополнето: 14 декември 2012 во 21:00 ---
Во Тетово еден џандар стопира возач и гледал чуеков стаел појас и се чуди бравоо ова е чудно у Тетово никој не става појас му вика џандаров, па за таа цел имамо наредба да дадемо награда од 500 евра. Чуеков се израдуел, и џандаров му вика а што ќе праеш со 500 евра, чуекот на тоа одговара ааа ќе земем возачка.
--- надополнето: 14 декември 2012 во 21:02 ---
Полицаец сопира некоја госпоѓа која возела брзо:
- Госпоѓо, вашите документи!
- Ве молам не ме казнувајте, јас сум професорка.
А полицаецот и враќа:
- Е долго го чекав овој момент. Ајде сега на лист да напишете 1000 пати: „Никогаш повеќе нема да возам брзо“
--- надополнето: 14 декември 2012 во 21:02 ---
Едно просечно малолетно дете го прашува својот татко, кој е еден просечен македонски буџован:
- Тато, што е тоа политика?
- Види вака, сине: јас сум сопственик и столб на нашава куќа, што значи јас сум капитализмот; твојата мајка ја средува куќата, што значи таа е администратор или влада; нашата помошничка работи многу за мали пари и таа е работничката класа; ти си обичниот народ, а твоето помало братче е иднината.
- Е па, тато, сега знам што е политика.
- Кажи, сине?
- Додека капитализмот ја е*е работничката класа, владата спие, народот е игнориран, а иднината е во гомна!
--- надополнето: 14 декември 2012 во 21:03 ---
Се караат Мујо и Фата и таа му вели:
► Поарно ќе беше да се омажам за ѓаволот !
◄ Тоа би било инцест !