Вицеви без наслов 2 дел

Зошто зимава во Охрид имало поплави?-Затоа што Ѓоко Таневски се молел на Господ на англиски :pos::pos:

Дошол петок и мажот и вели на жената:
- Мила, би можеле да си допуштиме еден навистна прекрасен викенд...
Жената:
- Леле, супер идеа...
Мажот:
- Добро, се гледаме во Понеделник...

--- надополнето ---

Едната комшика ја прашува другата:
-Од каде ти е таа модрица на окото?
-Од мажот ми – одговара оваа.
-Мислев дека е на пат.
-Е, па и јас мислев дека е!

Си биле двајца ретардирани и се наоѓаат на улица.
Првиот: Се извинувам колку е саат?
Вториот: (вади топломер) Четврток.
Првиот: Добро е. Јас мислев дека е есен.

Еден човек се враќа од одмор во Африка. Постојано е тажен, се загледува во просторот.
Го прашуваат другарите што му е.
- Уф – воздивнал човекот, - еден ден се изгубив во џунглата и ме бркаа лавови. Се сокрив во една палма, а таму една горила три дена и три ноќи ме е*еше...
- Е добро де – го смируваат другарите – важно си го спаси животот!
- Абе ебати животот, јас тука, тој таму....... ниту да пише, ниту да се јави...

Одат на лекар една млада згодна девојка и нејзината стара баба:
- Ајде соблечете се, и вика докторот на девојката.
- Извинете, но ние дојдовме поради мене. - Рекла бабата.
- Добро тогаш, ајде отворете уста да ви го видам грлото.

Мажот на жена си и дава честитка за 50-ти роденден:
- На 20 години беше кокиче, на 30 беше чоколада, на 40 шампањ, а сега на 50 си стара баба.
Жената се налутила па му одговорила:
- Кокичето ти не го обра, чоколадата ја делеше со најдобриот пријател, шампањот сите го пиеја, а сега само ти спиеш со старата баба

--- надополнето ---

Се вратил мажот еден ден од работа дома и ја нашол жената како седи на прагот со спакувани куфери. Ја прашал каде ќе оди, а таа му рекла:
- Одам во Лас Вегас. Денеска разбрав дека таму можам да заработам 400 долари од ноќ за она што тебе ти го давам за џабе.
Размислил мажот малку, па отишол во куќата и тој се спакувал па се вратил кај жената. Таа го прашала:
- А каде пак ти планираш да одиш?
- Доаѓам со тебе. Баш би сакал да видам како планираш да живееш со 800 долари годишно.

За време студената војна меѓу Америка и Русија нивните експерти се натпреварувале кој што ќе направи. Еден американски експерт рекол: шефе Русите отидоа на месечината и почнаа црвена да ја фарбаат, остави ги, му рекол шефот, кога ќе ја офарбаат цела почекајте нека се исуши и после прати еден нека напише COCA COLA.

Умираaт Игор Џамбазов, Тони Михајловски и Гоце Арнаудов. И сега одат кај Св. Петар и сите го молат:
- Аман Св. Петар никако не сакаме да одиме во пеколот. Што сакаш прај ама во рајот да одиме.
Го молеле така некое време и го убедиле. Ги пуштил само под услов да не направат ништо лошо.
Седеле така некое време, арно ама им се здосадило. И како што седел Игор убил еден гулаб. И му иди Св. Петар за да го пушти во пеколот и Игор пак го убедувал долго време и некако го убедил да остани во рајот само под услов Игор да шета 1 месец со најгрдата жена во рајот.
И си шета Игор со жената и го сретнал Тони со уште погрда од неговата. И го прашува:
- Што напрај бе Тони за да ја добиеш неа?
Тони му вели:
- Абе убив гулаб.
И си продолжиле да шетаат заедно сите 4ца и го сретнале Гоце Арнаудов со најубавата жена во рајот. И го прашуваат зачудени:
- Што напрај бе Гоце за да ја добиеш неа?
А тој му одговара:
- Ништо бе.... убила гулаб.:pos:

Оди госпоѓа на лекар со пликови на рацете и лекарот и вика:
- Знаете госпоѓо, има и други пози освен кучешка.
- Да, ама доберманот мој само таа ја знае.

--- надополнето ---

Невработена службеничка го прашува директорот:
- Кои се условите да станам ваша секретарка?
- Многу едноставни: сакаш или не сакаш?

--- надополнето ---

Дедо Попе дојдов да се исповедам,многу грешев. - Ајде кажи ги гревовите ќе ти прости Господ. - Абе Попе ја дома муабет, муабет, изеба жената, па муабет, муабет изеба балдзата, па муабет, муабет и зето го изеба, па муабет, муабет и комшиката ја изеба па дојдов накај црквата муабет, муабет и другарот го изебав... - Дос...та, доста бе полека, полека излевај од тука и мене ли сакаш да ме муабетеш.

Обама дошол на посета во Македонија за време на инагурацијата на новиот претседател Ѓорге Иванов, и како што е редот Ѓорге го однел на прошетка низ Скопје, се шетале...

...муабетеле и во еден момент гледаат човек како моча на улица, Обама го извадил пиштолот и го убил човекот. Ѓорге изнервиран го прашал зошто го уби човекот. Обама ладнокрвно му одговорил:

- Kај нас во Америка, кога ќе видиме некој човек како моча на улица го убиваме...

После некое време, Ѓорге ја посетил Америка... Се шетале по улица и гледаат некој човек како моча... Ѓорге го извадил пиштолот и го убил човекот за да му врати на Обама.
Следниот ден во весник:
"Убиен Македонскиот амбасадор во Америка."

3 ца старци се жалеле кој е најболен.
Првиот: Јас секое утро во 5 и 15 треба да станувам да мочам!
Вториот: Еј, јас секое утро треба да станувам во 6 и 15 за да серам!!!
Третиот: Ejj, тоа не е ништо, јас мочам сеое сабајле во 5ч. и серам во 6ч !!! Ама проблемот е што се будам дури во 11ч...

Се јавува човек на пријателот:
- Еј, што викаш да свртиме партија шах вечер?
- Не можам, баба ми умре.
- Големо чудо, ај ти ќе бидеш со црни фигури.

Добија Ѓорѓија запалење на слепо црево, и брза помош га пребаци у болницу. Гледа га доктор, и види дека ситуација е критична, па ву вика на сестру:
-
Сестро, брзо инструменти.

А на тој Ѓорѓија одговара
:
-
Абе докторе, ја умирам, а тебе ти до музику

Добие батко Ѓорѓија на наградну игру путовање у Африку за целу фамилију. И идев[FONT=MAC C
Times]
текој по џунглу, Ѓорѓија, Велика и Симче, и одедн пут пред њима искачав Тарзан, по њега Џејн, а накрај и мајмунче Чита. И Тарзан вика и удара се у груди:
-
Ја Тарзан
.
Батко се исто удара у груди и вика
:
-
Ја Ѓорѓија
.
-
Овој Џејн
.
-
Овој Велика
.
-
Овој мајмунче Чита
,
И Ѓордји се врти накуде Симчета и му лепи едн вруќ шамар
.
-
Видиш ли бе битанго една, научиле мајмуна да чита, а ти двапута понављаш у прво.

[/FONT]

--- надополнето ---

Трпана му се лути на синчето: -Ако продолжиш да правиш бељи татко ти веќе никогаш нема да те носи во зоолошка!
-Ми е гајле, и така ми се смачи од голине тетки што се вртат околу шипка

Мажот и дофрла на жена си сексуљаво:
- Жено, ќе пробаме некоја нова поза вечер?
- Важи бе, нема проблем. Ти ела да пеглаш, а јас ќе седам на кауч, ќе пијам пиво и ќе ждригам.

Војувале Македонија и Бугарија. Македонија ја бомбардирала Бугарија и и нанела големи штети. Ги погодила најважните објекти и Бугариве сакале да ни се реваншираат. Арно ама имале слаба бомба и не можеле да бомбардираат некој голем објект. Се мислеле цело време што да прават, кај да најдат некој помал објект, на Македонците мора да им се врати за штетата. Му текнало на некој генерал да проверат на google maps да најдат некој помал објект. Барале така некое времи и нашле некоја напуштена, стара куќа пред распаѓање и решиле неа да ја бомбардираат. Следниот ден на сите телевизии ударна вест била: „Непознати лица ја бомбардираа Бугарската амбасада во Скопје“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom