Ви се случила некоја натприродна работа?

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
eve mene najskoro e ova bev nesto na grobista i eden covek mi pobara kibrit za da zapalel sveki, jas mu rekov neam kibrit eve ti upaljac i znam go zema i otide izgleda na nekoj grob da gi zapali svekite, posle go barav so pogled covekot i si rekov vo sebe tu kakvi se lugevo za eden upaljac ne vrakaat, ali jas ne sum ko niv nejse eden upaljac, no posle koga brknav vo dzebot go gledam upaljacot kaj mene vo dzeb a dobro se sekavam deka ne mi go vratil posto go barav so pogled kaj e i dobro znam deka nemav drug upaljac. Ne mozev nikako da go objasnam ova logicno isto ko sto bese primerot koj go spomnav za cvikerite koi gi barav dva dena ubavo pretresuvajki i gi site prostorii i posle gi vidov ubavo namesteno odma levo od rabotnata masa.

eve mene najskoro e ova bev nesto na grobista i eden covek mi pobara kibrit za da zapalel sveki, jas mu rekov neam kibrit eve ti upaljac i znam go zema i otide izgleda na nekoj grob da gi zapali svekite, posle go barav so pogled covekot i si rekov vo sebe tu kakvi se lugevo za eden upaljac ne vrakaat, ali jas ne sum ko niv nejse eden upaljac, no posle koga brknav vo dzebot go gledam upaljacot kaj mene vo dzeb a dobro se sekavam deka ne mi go vratil posto go barav so pogled kaj e i dobro znam deka nemav drug upaljac. Ne mozev nikako da go objasnam ova logicno isto ko sto bese primerot koj go spomnav za cvikerite koi gi barav dva dena ubavo pretresuvajki i gi site prostorii i posle gi vidov ubavo namesteno odma levo od rabotnata masa.
Освен то да си имал два исти упаљачи в џеб:unsure:

Да ви кажам нешто ептен шизофренично
Идам еден ден по погреб дома, пуштам тв се гасне. - пошто верувам во Господ ама во сите адети и играчки не верувам многу. Ми викаат не пуштај телевизија. Пак пуштам тв, пак се гасне. Ставам нешто на маса, излегувам се враќам не е таму. Се мислам дали сум го ставила таму.
Инает таа инает јас пак пуштам и гледам медиум филмот со женската што гледа мртви. Не ми беше многу до филм ама не сакав да седам во глуво и да се излудувам.

Не поминаа 5 мин. Како некој глас или мисла во главава. „Не се поздравив, дали ќе се уплашиш ако излезам онака да те видам“ како на филмот демек
Само одговорив на гласот „ќе смрзнам“ и толку беше.

а можда беше од чиста тага којзнае

Освен то да си имал два исти упаљачи в џеб:unsure:
imav isti no ne vo dzeb dobro znam toj istiot upaljac mu se izvadi toa za skrapanje i mi ostana doma, taka da nemav dva isti upaljaca, toj sto go dadov mi bil vraten iako dobro znam deka so pogled go barav covekot no toj veke ne go vidov da mi go vrati tuku neobjasnivo go najdov kaj mene vo dzeb.

И еден сон баш сега после Велигденот
Напишав негде на форумов „молитвата ми е секогаш силна“
И вечерта си легнав задремив и сонувам ѓавол кај креветот ми приговара за напишаното, не беше мал и многу беше маглив некому срцето ќе му пукне во сонот, а јас ко да ми е цимер му викам „јас спијам сега ти што сакаш прај“ и се покривам со ќебето преку глава. И некако како во сон се исполни собата со нешто бело, белото нешто ме држеше за очите и се што гледав беше бело, а слушав страшни звуци. И белото нешто си го зеде црното нешто си отидоја од мојот сон, кога се разбудив ќебето не беше истото што го сонував. Инаку толку беше јак сонот на мисла ќе бев.

Да. Си возам кај мене по уличка и гледам малку подесно од средината на патот имаше некоја као вреќа, и идам лево за да ја избегнам, кога ја поминав погледнав на ретровизор немаше ништо, и пребледев.
застанав и излегов од кола и онака стоев 1 минута у неверување а 100 посто сум сигурен дека имаше нешто.

imav isti no ne vo dzeb dobro znam toj istiot upaljac mu se izvadi toa za skrapanje i mi ostana doma, taka da nemav dva isti upaljaca, toj sto go dadov mi bil vraten iako dobro znam deka so pogled go barav covekot no toj veke ne go vidov da mi go vrati tuku neobjasnivo go najdov kaj mene vo dzeb.
и мене истото ми се случи со лабелото се црвев в лифт а ко се вратив го најдов дома на огледало , има некоја натприродна сила шо не трола

abe imase eden film slicen ne mi teknuva kako se vikase
--- надополнето: 21 мај 2013 во 20:33 ---
abe imase eden film takov samo kako mu bese imeto?.......

da 90 postro se gluposti ama neka se zabavuvaat ljugeto ako toa gi pravi srekni.vistinata e mnogu pdaleku i treba da se iskusi.

Многу ми е глупо кога ке речи некој ви ги перат мозоците со глупости па брате ако не верваш не верувај ама да му кажваш на некој дека се глупости или не знам што ова она....Секој си мисли различно неможеш ти на некој да му кажеш не верувај лаги се тие само за да ве плашат.....
ЕДНА ДРУГАРКА МОЈА БИЛЕ ПОКРАЈ ЕДНА ЦРКВА СО ДЕДО МУ И ДЕКА РЕД НЕШТО НЕЗНАМ ТАМУ И СЛУШНАЛЕ НЕКОЈ ЧУДЕН ГЛАС КАКО МУМЛАЊЕ НЕШТО ТАКА...За ова другарка ми му кажуваше на една друга другарка а таа почна да му вика,ти се причинило такви работи не постојат некој друг имало ДА НАПОМЕНАМ САМО ДЕДО МУ И ДРУГАРКА МИ БИЛЕ ТАМУ ЖИВА ДУША НЕМАЛО..
Е ЗАТО ..... СЕКОЈ ИМА ПРАВО НА СВОЕ МИСЛЕЊЕ!

bratu se e pozeri jas go cenam sekoe mislenje ama poveke sakam akcija ne prikazni.zatoa i ne gi kazuvam.edno e da se pravis vazen peku forum normalno tuka nikoj ne se poznavame no barem da nema gluposti ova e strana za seriozni ljuge a ne za prikazni.akomisli nekoj deka ke napravil nesto so toa sto kazal razni gluposti se lazi vistinata e mnogu zaebana.koj saka mozi da ja iskusi jas nemam problem so toa .dosega sum sretnal samo lajaci a ne ljuge od akcija ako ima takvi togas mnogu ke mi bide milo da slusnam nekoj taKOV.

Ова му се случило на вујко ми кога бил мал, сега он има 55 години!
Значи вака: кога бил средно (матурант) седел во Прилеп во куќата на од мајка му прв братучед, иначе тој бил од село пошо во селото немало средно училиште он морал да престојува во Прилеп оти таму му било школото!
Секоја вечер кога си легнувал и ја гасел сијалицата за да спие во собата на креветот скокнувало нешто и му идело право на нозете, детето многу се плашело... значи ова се повторувало повеќе време. Баби ми, значи мајка му, не му верувала ај си рекла да дојди да провери... ја изгасила сијалицата и седнала на креветот... штом се изгасило светлото веднаш и на неа и скокнало во скут нешто со големина на мачка.
После тоа не знам што правеле... кога ќе прашам ми: "вели ај доста со тоа не е важно"...

Да на сите нас ни се случило по некоја само, која е производ на фантазијата, која на потсвеста, која на сонот и парализа во сонот ( ќе ви објаснам подоцна ), а ретко која РЕАЛНО.
Вака луѓе ќе ви раскажам што преживеав и што преживувам јас затоа што ретко кој ми веруваше тогаш. Единствената натприродна работа која ја имам видено до сега ( се надевам и така ќе остани ). Се враќав од тренинг на 15години, живеев во една потемна уличка и осамена која не беше асвалтирана и затоа коли не поминуваа навечер таму. Одеќи кон дома си пеев нешто во умот и оддеднаш се свестив дека се наоѓам пред куќата во која се обеси еден човек. Тој се обеси во гаражата која беше наспроти куќата а мене ми паѓаше право во очи. Најстрашниот дел е што таа гаража имаше едно мало прозорче. Одеќи по патот и пробуваќи да останам присебен се свртив накај прозорчето. Како да знаев. Оддеднаш здогледав бел и блед лик на човек, значи не оформена глава само лик. Додека се свестив во истиот момент крвта ми се прелади и ми се стопли народски кажано. Неможев да слушам ништо ниту да зборувам, но за среќа можев да трчам како никогаш во мојот живот. Отприлика од таа куќа до дома со нормално одење има околу 60сек. т.е. 1мин. Успеав да заѕвонам на ѕвонде за 5-6 сек. Мајка ми и татко ми не ми веруваа и сакаа да ме носат на тоа место пробуваќи да ми докажат дека уличното осветлување се рефлектирало или пробуваќи да ме убедат дека јас не видов ништо. А зошто ? затоа што бев мал да сватам дека постојат натприродни работи.
Како и да е улично осветлување или било каква светилка таму немаше. Во гаражата немаше запалено ламба затоа што луѓето нижат тутун таму и си легнуваат порано. НЕМАШЕ НИШТО СО КОЕ БИ МОЖЕЛО ДА СЕ РЕФРЛЕКТИРА СВЕТЛИНА.
Како и да е таман помина стравот од тоа, јас пораснав. Замислете на 17 полни години мене ми се случи најголемата траума. Праевме муабет на училиште за духови, и јас до тогаш како голем фан на хорори, мистерии, натприродни работи на чело на темата. Инакупосле тоа со прозорецот бев многу храбар незнам зошто. Обожавав да гледам хорори обожавав мистерии и сл работи. Да се вратам на темава. Одкако си отидов дома легнав да спијам но приказните кои ги раскажуваа ми се вртеа во главата и оддеднаш добив страв како порано. Неможев да спијам ми се чинеше во секој момент дека има некој до мене. Стресни моменти има уште неколку но нема да ги напоменам од лични причини. Имав тест по хармонија, а вечерта си легнав кај 8чассот да преспијам до кај 12 и да учам цело сабајле потоа. Беше Ноември. Учев до 4 и веќе се имав повторено по неколку пати и немаше што да правам, ајде ќе спијам во дневната. Тоа беше втора по ред најголема траума. Како што спијав сонував некои глупости и наеднаш сонував како некоја жена ми се приближува и зборува/пее нешто и полека лазеќи се приближува до мене и наеднаш тој глас исчезнува со шептење и јас се будам препотен и сум убеден дека шептењето беше реално. Одев по бајачи незнам каде пробуваќи да го разјаснам ова, на бајачите ме исплашија уште толку. Страшна работа.
Се наежувам ден денес кога зборувам за ова. Колку само бев преплашен и тоа беше врв, ми кажуваа натприродни работи што нема да ги напоменам затоа што се морничави. Како и да е 2013 година сме, луѓе ако имате проблеми со духови постои "google". Се ви пишува ама апсолутно се. Духовите постојат да, али не во таква форма какви што си ги замислуваат оние кои се исплашени. Инаку еве што ми се случи мене.
Тоа со будењето продолжи во следниот месец и да биде уште пострашно, се разбудив 2-3 пати ТОЧНО ДО СЕКУНДА ВО 03:03. Според гугл тоа беше време на ѓаволот или незнам што не е битно битно беше многу страшно, необјасниво. Како се будам во 3 и 3 кога сум легнал во 12 преморен ? ПРЕМОРЕН или ПРЕНАСПАН или ПОЛН СО СТРЕС или БИТЕН ТЕСТ, КОЛОКВИУМ или нешто сл. е одговорот.
Поточно ПОТСВЕСТА Е ВИНОВНА ЗА СЕ. Да разјаснам за тие што незнаат. Свеста е она нешто кое ве одделува од луѓето кои "не се свесни дека постојат" ( ретардираните и сл. ). Потсвеста е исто така свест но која делува подоцна. Значи таа меморира се што вие меморирате со свеста и се што правите за подоцна да ве доведи да размислувате за тоа и да го сонувате нештото. Ако вие се плашите дека ќе се разбудите во 3 и 3 потсвеста делува и таа ги брои секундите за да ве разбуди во 3 и 3 само заради тоа што вие и повторувате милиони пати несвесно. Ако вие не сте свесни дека сте пред куќа со духови за која некој ви кажал, потсвеста е, вие можете да видете натприродна работа во куќата само заради тоа што потсвеста е толку моќна што може да креира илузија. Подоцна вие ќе раскажувате како вие сте виделе дух, но не сте мислеле на тоа не сте ни забележале дека сте пред таа куќа и дури одкако сте виделе вас ви текнало. Ова е објаснение на првото мое натприродно искуство.
А второто ? Кратко и јасно парализа во сон.
Детално: Кога вие заспивате под стрес, преуморени или пренаспани и сл. вашето тело има нарушен циклус на живот. Значи ако сте спиеле по 10 сати секој ден, а денес спете само 2 вие кога ќе легнете ќе чувствувате или мала доза на умор или огромна. Но колку и да не е забележително потсвеста си го прави своето. Вие заспивате и влегувате во REM фаза ( Rapid Eye Movement - Рапидно ( Многу брзо ) движење на окото ), и оддеднаш вашиот мозок се буди но командите кои треба да ги испрати до вашите екстремитети не функционираат. Што значи дека вие сте свесни. Односно тоа е тоа кога велите полу буден, или пак се разбудив и неможев ништо да мрднам ниту да викам. Едноставно е никој дел од телото не функционира, туку само мозокот се буди од сон. А зошто ?
Вие сте свесни но не целосно. Мозокот е неверојатно нешто. По природен пат тој не си дозволува да команда ниту еден дел од телото заради што вие сте САМО ПОЛУ БУДНИ. Што значи вие сте и свесни и сонувате. Сонот е причината. Ако мозокот почне да дава команди тие команди можат да се синхронизираат со сонот, или пак доколку ги отворите очите сонот да го гледате реално. Мозокот веднаш ќе го приспособи во вашата соба. Ако сонувате некој починат 100% се шансите дека ќе го видите пред вас и тоа ќе биде последно нешто кое сте го виделе. Значи дефиниција за парализа во сон е:
Будење на мозокот од REM фазата, кој за да го заштити телото од синронизирани движења со моменталниот сон, или слични илузии од истиот, не дозволува вие да помрднете ниту еден дел од телото се додека не се разбудите целосно ( што трае неколку секунди ). Ова не е страшно ниту опасно, може да биде единствено ако си направите филм дека вас ве мачеше сениште или дух како што направив јас како мал.
Значи луѓе според мене се е производ на потсвеста и на природата. Духови можеби постојат но не во форми кои можебе да си ги објасниме. Но иако толку сум цврсто убеден, јас сум голем верник и никогаш, ама апсолутно никогаш науката не сум ја ставил пред верата. Иако толку многу сум свесен и знам факти за потсвеста сеуште некои работи неможам да ги објаснам. Но едно да ви биде јасно, БАЈАЧИ, ГЛЕДАЧИ и нешто слично не се добредојдени во вашиот живот. Освен ако тие се луѓе кои ви ги препорачале многу и се стварно моќни. ДА ПОСТОЈАТ И ТАКВИ. Се што се случило необично денес, ќе биде уште понеобично утре ако размислувате се уште за тоа. Игнорирајте ги таквите работи. На почеток е тешко но потоа ќе се навикнете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom