Ветеринарно катче

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Здрaвo. Вчерa пoсвoивме куче, 8 месеци имa. Претхoднo се хрaнел нa сувa хрaнa,дoдекa бил кaј кooрдинaтoрите. Тaткo ми купил сувa хрaнa,јa прoбa aмa нејќе дa јaде.Денес приметив декa имa дијaреa и јaде тревa. Му дaдoв пaрче леб и oдмa гo изеде. Истo и витaмини му дaвaм. Дaли и штo дa му згoтвaм дoмa или дa купaм друг вид нa сувa хрaнa? Акo некoј знaе некa спoдели.Блaгoдaрaм

Здрaвo. Вчерa пoсвoивме куче, 8 месеци имa. Претхoднo се хрaнел нa сувa хрaнa,дoдекa бил кaј кooрдинaтoрите. Тaткo ми купил сувa хрaнa,јa прoбa aмa нејќе дa јaде.Денес приметив декa имa дијaреa и јaде тревa. Му дaдoв пaрче леб и oдмa гo изеде. Истo и витaмини му дaвaм. Дaли и штo дa му згoтвaм дoмa или дa купaм друг вид нa сувa хрaнa? Акo некoј знaе некa спoдели.Блaгoдaрaм
Prasajte so koja hrana tamu se hranel. Za prolivot moze da svarite oriz i vodata da mu ja dadete.moze i pilesko da mu gotvite. Imatemi so recepti i so namirnici sto moze da gikombinirate. Promena na mesto e stres pa zatoa moze da se javi proliv.

Дечки да не ја читам темава од почеток, може некој да ми каже зошто на кутрево му е вагината отечена? 8 месеци ми има, можно е да има добиено? Ако е така ве молам посоветувајте ме што да направам, да ја заштитам од спарување и слично.

Дали некој го има мобилниот или телефонот од Владо. Позади бугарска амбасада

Вчера го чешлав и случајно на едно место на грбот видов дека влакното му е ретко и се гледа кожата, е сега некој да ми каже што може да биде тоа значи нема рани нема ништо едноставно помалце крзно ома на тој дел т.е. два на два цм е местото...

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Вчера го чешлав и случајно на едно место на грбот видов дека влакното му е ретко и се гледа кожата, е сега некој да ми каже што може да биде тоа значи нема рани нема ништо едноставно помалце крзно ома на тој дел т.е. два на два цм е местото...

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
И кај моето е исто само што сега на повеќе места му е оретчено, на ветеринар му дале некоја течност за да се мачка еднаш неделно, не кажале точно што е. Мајка ми читала на интернет и најверојатно се работи за демодикоза.
Има некој повеќе инфо за оваа инфекција/болест и совети?

Абе убаво што се информирате и од интернет и слично ама од домашно лечење и барање на симптомите што ги имам според гугол сум мртов до средата.
Ако тој ветеринар не ти кажал што е ќе одиш на друг и ќе побараш второ мислење. Пред неколку поста @ZeenaK9 убаво посочи како се открива демодикоза а колку што се секавам тоа не беше на интернет. Ако сакаш да си сигурен дека не е тоа иди на ветеринар нека ти направат тестирање за тоа и ќе видиш дали е тоа или не е. А не ти на своја рака да го лечиш за нешто што не му е на кучето.

Имам морско прасе старо 3 ипол години и веќе една недела заприметувам нешто многу ми е тивко и го фатив ми беше доста и ослабено, денес заприметив кога му ставив храна едвај се движи и се тресеше, после еден саат го најдов превртено неможе да стане како фатено во нозете, а го гледам се труди и јаде од морковчињата што му ги дадов , некој совет да го спасам :( ?

Имам морско прасе старо 3 ипол години и веќе една недела заприметувам нешто многу ми е тивко и го фатив ми беше доста и ослабено, денес заприметив кога му ставив храна едвај се движи и се тресеше, после еден саат го најдов превртено неможе да стане како фатено во нозете, а го гледам се труди и јаде од морковчињата што му ги дадов , некој совет да го спасам :( ?
Во ваква ситуација, единствениот совет што може да ти помогне е- ВЕТЕРИНАР!

Здраво на сите,
Имам лабрадор и преку една нок доби како страбизам на очите , неможи да гледа дирекно и фокусирано кон објект или човек. Претходно имаше гурелки во очите и ветеринарот ни кажа дека е од алергија и соодветно го лечевме и гурелките си снема. Ама сега е проблемот со позицијата на очите , веке и несигурно трча , изгледа има проблем со фокусот на очињата. Па би ве замолувам за помош , совет , искуство и сл .
Благодарам

Чим кучето не гледа доволно добро и со тоа губи рамнотежа, тоа би требало да значи дека има некаков проблем со очите. Исто имам слушнато дека на кучето ако му се дава храна полна со шеќери/благо, може да дојде до оштетување на видот.

Најдобро е да го однесеш на ветеринар и да ти кажат што и како и да му помогнат на кучето. Ако се сомневаш во тоа колку ти е добар ветеринарот, упати се во ветеринарната амбуланта во Автокоманда или кај доктор Марин.

:)

Здраво на сите,
Имам лабрадор и преку една нок доби како страбизам на очите , неможи да гледа дирекно и фокусирано кон објект или човек. Претходно имаше гурелки во очите и ветеринарот ни кажа дека е од алергија и соодветно го лечевме и гурелките си снема. Ама сега е проблемот со позицијата на очите , веке и несигурно трча , изгледа има проблем со фокусот на очињата. Па би ве замолувам за помош , совет , искуство и сл .
Благодарам
Лабрадорите имаат генетска предиспозиција за болести на очите. Оди на ветеринарен факултет и барај ја асс. Илиевска или проф. Тројачанец.

IMG_20150514_150949.jpg
Што би можело да е ова? Цело време се лиже, не верувам да е некоја кожна болест зашто скоро ич не се митари откога е средена, воопшто не и' паѓа длаката и само на ова место е вака. Не се сеќавам да се повредила од некаде, така да 80% сум сигурна дека не е повреда.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom