Ветеринарно катче

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Јаде и кучешка и обична храна. Можеби пред некој ден јадеше паштета, малце така почудна, неможеше да се процени дали е Ок, но и јас јадев и ништо не ми е.

Доколку е труење од храна што да му дадам?
Јас и' давав медицински јаглен, 2 апчиња најмногу.[DOUBLEPOST=1431867520][/DOUBLEPOST]
Нормално е да има пролив 2-3 дена поготово ако нагло и ја промениш храната. Тоа што не ја јаде е уште понормално ја раниш како божица па после тоа и даваш да јаде како скитник :)
Баш таква е споредбата помеѓу вкусот на домашно приготвена и дехидрат. Незнам ако не ти ја јаде КарниЛове пробај со N&D ако веќе идеш на најдоброто што го има во МКД. Ако и тоа не помага пробувај и со поефтините варијанти. Не секогаш она што е најскапо е и најдобро за миленикот.
Искрено ранев со КарниЛове ама прекинав сега сум на Profine или Naxos. Значително поефтини храни од претходно наведениве, ми даваат добри резултати. Да бевме во друга нормална земја ќе ти речев давај Ориен они имаат посебен метод на производство и нивната храна освен по состојките и по начинот на производство е посебна и плус е страшно вкусна нема некој да се пожалил кучето не ми ја јаде ама за жал ја нема кај нас.

ПС јас кај мене го менувам вкусот со секоја нова вреќа
Не, претходно не ја хранев само со домашна приготвена, со поѓубре дехидрст ја хранев, после сменивме и јадеше месец дена, но немавме убави резултати. Ќе пробам со Карнилов, може би до житариците било. (n) Може само да ме потсетиш на цените на Карнилов и Н&Д?

Последно уредено:
Јас и' давав медицински јаглен, 2 апчиња најмногу.[DOUBLEPOST=1431867520][/DOUBLEPOST]
Не, претходно не ја хранев само со домашна приготвена, со поѓубре дехидрст ја хранев, после сменивме и јадеше месец дена, но немавме убави резултати. Ќе пробам со Карнилов, може би до житариците било. (n) Може само да ме потсетиш на цените на Карнилов и Н&Д?
Можам ама несакаш, Карнилав во петшоп е од 4600 до 5000 денари, а НД ти е од 5000-5500. Двете мислам дека не ги даваат на кило мораш на вреќа.
ПС Карнилове моите не ја сакаа ја избегнуваа едноставно не им се допаѓаше премногу.

Можам ама несакаш, Карнилав во петшоп е од 4600 до 5000 денари, а НД ти е од 5000-5500. Двете мислам дека не ги даваат на кило мораш на вреќа.
ПС Карнилове моите не ја сакаа ја избегнуваа едноставно не им се допаѓаше премногу.
Зашто не сакам прашав. ;) Фала инаку. :)

Зашто не сакам прашав. ;) Фала инаку. :)
Без разлика на што и да кажат јас давам просечен дехидрат кој има задоволителни резултати и ми ги држи милениците здрави (пробај ги Profine ја произведува ист производител како и брит воедно и ист увозник ја носи или Naxos ја имаш во фауна центар). Пак ќе се вратам на скап дехидрат само кога ќе можам да купам оријен или акана. А со 2 кучиња дома да фрлам 5000 денари за НД од кој 2000 ќе ми ќарува петшопот не фала.

Здраво,ме интересира дали излечено куче од парво е преносител на вирусот, (пред 3 месеци излечено)

Милслам дека беше НЕОПИТРОИД мали се за било што друго, ова е прашак што се користи и за луѓе и за животни, околу 120-150 денари е по аптекиве, земјоделска аптека, ветеринар и слично.
Пред 4-5 години мало кутре ми почина од неопитроид. Мислам дека почна да се лиже и почина.
Мајкава гледам ги лиже малите или ако они сами се лижат може ли да умрат?

Пред 4-5 години мало кутре ми почина од неопитроид. Мислам дека почна да се лиже и почина.
Мајкава гледам ги лиже малите или ако они сами се лижат може ли да умрат?
@SaltNPepa ти си постручна од мене за овој дел

Neopetroidot ne e otroven za toplokrvni zivotni. Toa go pisuva i na deklaracijata. Dali ste sigurni deka e od nego? Dokolku imalo takvo uginuvanje toa se prijavuva do atrucnite lica i lekot se testira povtorno.

Дечки имам кутре со дисплазија веќе втора година.Глукозамин и омега 3 и даваме. Така ни прпорача ветеринарот Болките си ги има. На секое станување цивнува. Душа ми се кине.
Сакав дад прашам еве на пример за болка дали можам да и давам нешто константно а да не и штети?

Дечки имам кутре со дисплазија веќе втора година.Глукозамин и омега 3 и даваме. Така ни прпорача ветеринарот Болките си ги има. На секое станување цивнува. Душа ми се кине.
Сакав дад прашам еве на пример за болка дали можам да и давам нешто константно а да не и штети?
Можеш али што точно ќе го прашаш ветеринарот. Преку лето ако можеш да го носиш на пливање ќе биде супер, хидротерапијата помага да се појачаат мускулите. И внимавајте на тежината.

луѓе ми се породи кучката со четири мали,од кои едното не можеше да земе воздух првиот пат и почина (породена ноќеска вчера).е сега триве мали се сосем океј,едното е малку поголемо од останатите и секогаш јаде прво (ваљда е машко),додека другиве сеуште не можат да се снајдат и им помагам да цицаат.Па ме интересира што да им давам плус, дали може млеко во прав од аптека наменето за бебиња и што пари е ?

луѓе ми се породи кучката со четири мали,од кои едното не можеше да земе воздух првиот пат и почина (породена ноќеска вчера).е сега триве мали се сосем океј,едното е малку поголемо од останатите и секогаш јаде прво (ваљда е машко),додека другиве сеуште не можат да се снајдат и им помагам да цицаат.Па ме интересира што да им давам плус, дали може млеко во прав од аптека наменето за бебиња и што пари е ?
Ништо не прави друже остај ги на мајката,она ке се погрижи за нив им треба 2-3 дена додека се адаптираат се ке си биде во ред ке си најдат и цицка и се ти не треба ништо да правиш освен од време на време да ги нагледуваш

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Ako vidis deka se gladni i deka ne napreduvaat ke moras da kupis mleko vo prav na Royal ili na Brit i ke gi dohranuvas. formulata za bebinja ne e i za kutrinja,ke ti napravat proliv samo. Ako mozes trgaj go toa najgolemoto prvo neka jadat drugote pa ppale ovoj.

Подобро тука прашај :)
Друштво,ај да си кажам јас маката,имам лабрадорче ,машко,во септември сега ќе полни 6 години.
Во неделата му се појави едно топче на надворешната страна од вилицата меѓутоа во понеделникот го снема веднаш,си реков ајде нешто е алергиско од тревите надвор.
Вчера повторно му се појави и сабајлево станувам,гледам задната нога не ја дига, тешко станува со мака,станав го однесов во ветеринарната амбуланта и го рекоа следново:
Или е од крлеж или од некоја друга боцка од тревите,нешто внатрешно е и тоа му прави проблеми и развива некој процес,има температура зголемена и веројатно едниот крајник му е отечен.
Му дадоа инекција,антибиотик некој и тој ќе треба да го прими уште утре и задутре,веројатно треба да се дупне тоа топче и да истече ако има нешто внатре.
Она што мене ме интересира е следново,проблемот не е во тоа топченце кое делува како оток,да речеме дека се во право од амбулантата,мене ме интересира зошто не може да ја придвижи воопшто задната десна нога.
Немаше никаква повреда,вчера вечер го шетав јас лично и го вратив дома жив здрав.
Сабајле станувам не може да се помести,надвор рипка на ногата единствено ако мора гази со неа,од кола кога рипа, рипа на 3 нозе и по скали се качуваше на тие три,воопшто не ја користи нејзе.
Сакам да знам дали е можно да е нешто поврзано со тоа на вилицата.
Фала многу.

Дечки ми треба помош! Мачката моја тешко дише, има ниска температура и има повраќано пред да ја најдеме. Ја немаше цел ден. Бев на ветеринар ми вика најверојатно е од отров од глувци ама мачето ми нема други симптоми на труење. Сега случајно на ногата му забележав како укасано, засирена крв. Дали е можно да е укасано од змија? И дали знае некој друга дежурна ветеринарна освен онаа во Авто Команда. Ве молам итно ми е :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom