Papillon.Papi
Terrierist
Јас и' давав медицински јаглен, 2 апчиња најмногу.[DOUBLEPOST=1431867520][/DOUBLEPOST]Јаде и кучешка и обична храна. Можеби пред некој ден јадеше паштета, малце така почудна, неможеше да се процени дали е Ок, но и јас јадев и ништо не ми е.
Доколку е труење од храна што да му дадам?
Не, претходно не ја хранев само со домашна приготвена, со поѓубре дехидрст ја хранев, после сменивме и јадеше месец дена, но немавме убави резултати. Ќе пробам со Карнилов, може би до житариците било.Нормално е да има пролив 2-3 дена поготово ако нагло и ја промениш храната. Тоа што не ја јаде е уште понормално ја раниш како божица па после тоа и даваш да јаде како скитник
Баш таква е споредбата помеѓу вкусот на домашно приготвена и дехидрат. Незнам ако не ти ја јаде КарниЛове пробај со N&D ако веќе идеш на најдоброто што го има во МКД. Ако и тоа не помага пробувај и со поефтините варијанти. Не секогаш она што е најскапо е и најдобро за миленикот.
Искрено ранев со КарниЛове ама прекинав сега сум на Profine или Naxos. Значително поефтини храни од претходно наведениве, ми даваат добри резултати. Да бевме во друга нормална земја ќе ти речев давај Ориен они имаат посебен метод на производство и нивната храна освен по состојките и по начинот на производство е посебна и плус е страшно вкусна нема некој да се пожалил кучето не ми ја јаде ама за жал ја нема кај нас.
ПС јас кај мене го менувам вкусот со секоја нова вреќа
Последно уредено:

Фала инаку.