Ветеринарно катче

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Јас мислам дека Диме од Капиштец е добар за купирање на уши кај Доберман.

Најдобро е да се јавиш во професионалните одгледувачници за Добермани кај нас во МК и да прашаш на кое место они им ги имаат купирано ушите на нивните Добермани.

Schwarze Kraft Doberman Kennel

Kaiser Kraft Doberman Kennel
Mi go predlozija Jordan a i Dime sece so negovi kalapi taka da isto e sea da ja vidam razlikata so ceni samo :)

Mi go predlozija Jordan a i Dime sece so negovi kalapi taka da isto e sea da ja vidam razlikata so ceni samo :)

Ако збориш за Јордан сопственикот на одгледувачницата за Добермани „ Schwarze Kraft Doberman Kennel “ , тој одлично купира уши, ти препорачувам да одиш кај него :)

Изгубена/украдена сибирски хаски во центар кај Олимписки Базен. Ве молам сите со било каква информација да ми се обратите. Благодарам.

Изгубена/украдена сибирски хаски во центар кај Олимписки Базен. Ве молам сите со било каква информација да ми се обратите. Благодарам.
Де тури слика од кучето,ако може,имам другари таму,па ако можат да помогнат.
и,со среќа со пронаоѓањето.

Твојата хаска се изгубила / ти ја украле ?
Дај опиши ја ситуацијата како успеа да ја изгубиш и зошто мислиш дека ти ја украле ?

Инаку еден совет, земи една слика ископирај од хаската и објави ја во сите Пет шопови дека ти е изгубена, исто така и на бандери / сијалици / дрва ... можеш да ја ставиш нејзината слика и да објавиш дека е изгубена.

Сега ќе ти пратам ПП од една Хаска што деновиве е пронајдена како шета сама без газди, па можеби е тоа твојата.

Твојата хаска се изгубила / ти ја украле ?
Дај опиши ја ситуацијата како успеа да ја изгубиш и зошто мислиш дека ти ја украле ?

Инаку еден совет, земи една слика ископирај од хаската и објави ја во сите Пет шопови дека ти е изгубена, исто така и на бандери / сијалици / дрва ... можеш да ја ставиш нејзината слика и да објавиш дека е изгубена.

Сега ќе ти пратам ПП од една Хаска што деновиве е пронајдена како шета сама без газди, па можеби е тоа твојата.

Вратата била отворена кога се вратил татко ми и ја немало. Веќе пријавено во полиција и пола центар е свртен во потрага ама нема ништо за жал. :(
Еве ја на слика:
photo0409.jpg

Дефинитивно некој ја има земено од двор затоа што и играчката и ја нема. Пишете за било каква информација, веќе објавено на FB, на групите за заштита на животните и пријавено во полиција.

Гледам денес на кученцето очите му се црвени, и веќе две недели има нешто бело под очите. Утре и онака ќе го носиме на ветеринар, еден другар ми кажа крема некоја имало, ама ќе видам утре. Имал некој искуство со нешто слично?

Некој да има број од вардариште да даде да се јавам?
еве друже http://sites.google.com/site/stacionarvardariste/ има и телефон 02/8201-315
а и на сајтот на комунална хигиена има некој тел:
СЛУЖБА ЗА ТРЕТМАН НА ЖИВОТНИ СКИТНИЦИ
Раководител
СЛОБОДАН КОСТЕСКИ
Tел: 2551-116
е-пошта:slobodan.kosteski@khigiena.com.mk

Дечки, моментално дома имам 3 кучиња... мајка и 2 малечки. Роди 5, ама 3 умреа уште првиот ден.

Малечките се 2 недели стари, и почнаа да јадат самостојно млеко и леб мешано. Прашањето ми е шо да му давам освен млеко? Некоја храна нешто? Месо печено му давав пред некој ден, јадеа без проблем. На едното му пораснаа и заби, можи да јади и нешто друго. Инаку мајката е териер, таткото е unknown, па кученцата се мелези.

Дечки, моментално дома имам 3 кучиња... мајка и 2 малечки. Роди 5, ама 3 умреа уште првиот ден.

Малечките се 2 недели стари, и почнаа да јадат самостојно млеко и леб мешано. Прашањето ми е шо да му давам освен млеко? Некоја храна нешто? Месо печено му давав пред некој ден, јадеа без проблем. На едното му пораснаа и заби, можи да јади и нешто друго. Инаку мајката е териер, таткото е unknown, па кученцата се мелези.

Лебот нема многу хранливи материи и нема да се најаде кученцето од лебот.
Исто и од кравјото млеко кучињата добиваат дијареа.

Најдобро е да му купиш квалитетна сува кучешка храна и храната да ја потопуваш во јогурт или супа, напрај ја како кашичка за да можат да ја јадат кутрињата.
Исто така можеш да им дадеш варен ориз со варено пилешко / телешко месо, риба од конзерва Сардина / Туна, палента, тестенини, јогурт, павлака ...

Дечки имам проблем со кучето, ми го удри кола :(, преживеа ама задната нога го боли многу, после тој настан влезе во куќарка и нема ич излезено секој што пробува да му пристапи му р’жи и доколку го допре сигурно би го нападнало, посмирен е само кога му носам да јаде и пак исто.. решение?

Дечки имам проблем со кучето, ми го удри кола :(, преживеа ама задната нога го боли многу, после тој настан влезе во куќарка и нема ич излезено секој што пробува да му пристапи му р’жи и доколку го допре сигурно би го нападнало, посмирен е само кога му носам да јаде и пак исто.. решение?
Vetrinar samo makar i da treba maska da mu stavis mora nekako da napraite...

Дечки имам проблем со кучето, ми го удри кола :(, преживеа ама задната нога го боли многу, после тој настан влезе во куќарка и нема ич излезено секој што пробува да му пристапи му р’жи и доколку го допре сигурно би го нападнало, посмирен е само кога му носам да јаде и пак исто ... решение ?

Утре под итно да го носиш на ветеринар, можеби има некоја скршеница или пукнатина, мора ветеринар да го прегледа.

Од искуство ти го препорачувам Диме од Капиштец,за скршеници нема утка кај него ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom