Ветеринарно катче

Член од
9 декември 2009
Мислења
87
Поени од реакции
25
Јас мислам дека Диме од Капиштец е добар за купирање на уши кај Доберман.

Најдобро е да се јавиш во професионалните одгледувачници за Добермани кај нас во МК и да прашаш на кое место они им ги имаат купирано ушите на нивните Добермани.

Schwarze Kraft Doberman Kennel

Kaiser Kraft Doberman Kennel
Mi go predlozija Jordan a i Dime sece so negovi kalapi taka da isto e sea da ja vidam razlikata so ceni samo :)

L

Lu

Гостин
Mi go predlozija Jordan a i Dime sece so negovi kalapi taka da isto e sea da ja vidam razlikata so ceni samo :)
Ако збориш за Јордан сопственикот на одгледувачницата за Добермани „ Schwarze Kraft Doberman Kennel “ , тој одлично купира уши, ти препорачувам да одиш кај него :)

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Изгубена/украдена сибирски хаски во центар кај Олимписки Базен. Ве молам сите со било каква информација да ми се обратите. Благодарам.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Изгубена/украдена сибирски хаски во центар кај Олимписки Базен. Ве молам сите со било каква информација да ми се обратите. Благодарам.
Де тури слика од кучето,ако може,имам другари таму,па ако можат да помогнат.
и,со среќа со пронаоѓањето.

L

Lu

Гостин
Твојата хаска се изгубила / ти ја украле ?
Дај опиши ја ситуацијата како успеа да ја изгубиш и зошто мислиш дека ти ја украле ?

Инаку еден совет, земи една слика ископирај од хаската и објави ја во сите Пет шопови дека ти е изгубена, исто така и на бандери / сијалици / дрва ... можеш да ја ставиш нејзината слика и да објавиш дека е изгубена.

Сега ќе ти пратам ПП од една Хаска што деновиве е пронајдена како шета сама без газди, па можеби е тоа твојата.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Твојата хаска се изгубила / ти ја украле ?
Дај опиши ја ситуацијата како успеа да ја изгубиш и зошто мислиш дека ти ја украле ?

Инаку еден совет, земи една слика ископирај од хаската и објави ја во сите Пет шопови дека ти е изгубена, исто така и на бандери / сијалици / дрва ... можеш да ја ставиш нејзината слика и да објавиш дека е изгубена.

Сега ќе ти пратам ПП од една Хаска што деновиве е пронајдена како шета сама без газди, па можеби е тоа твојата.
Вратата била отворена кога се вратил татко ми и ја немало. Веќе пријавено во полиција и пола центар е свртен во потрага ама нема ништо за жал. :(
Еве ја на слика:

Дефинитивно некој ја има земено од двор затоа што и играчката и ја нема. Пишете за било каква информација, веќе објавено на FB, на групите за заштита на животните и пријавено во полиција.

M

Mario Gómez

Гостин
Гледам денес на кученцето очите му се црвени, и веќе две недели има нешто бело под очите. Утре и онака ќе го носиме на ветеринар, еден другар ми кажа крема некоја имало, ама ќе видам утре. Имал некој искуство со нешто слично?

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Некој да има број од вардариште да даде да се јавам?

Член од
22 април 2009
Мислења
342
Поени од реакции
144
Некој да има број од вардариште да даде да се јавам?
еве друже http://sites.google.com/site/stacionarvardariste/ има и телефон 02/8201-315
а и на сајтот на комунална хигиена има некој тел:
СЛУЖБА ЗА ТРЕТМАН НА ЖИВОТНИ СКИТНИЦИ
Раководител
СЛОБОДАН КОСТЕСКИ
Tел: 2551-116
е-пошта:slobodan.kosteski@khigiena.com.mk

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Дечки, моментално дома имам 3 кучиња... мајка и 2 малечки. Роди 5, ама 3 умреа уште првиот ден.

Малечките се 2 недели стари, и почнаа да јадат самостојно млеко и леб мешано. Прашањето ми е шо да му давам освен млеко? Некоја храна нешто? Месо печено му давав пред некој ден, јадеа без проблем. На едното му пораснаа и заби, можи да јади и нешто друго. Инаку мајката е териер, таткото е unknown, па кученцата се мелези.

L

Lu

Гостин
Дечки, моментално дома имам 3 кучиња... мајка и 2 малечки. Роди 5, ама 3 умреа уште првиот ден.

Малечките се 2 недели стари, и почнаа да јадат самостојно млеко и леб мешано. Прашањето ми е шо да му давам освен млеко? Некоја храна нешто? Месо печено му давав пред некој ден, јадеа без проблем. На едното му пораснаа и заби, можи да јади и нешто друго. Инаку мајката е териер, таткото е unknown, па кученцата се мелези.
Лебот нема многу хранливи материи и нема да се најаде кученцето од лебот.
Исто и од кравјото млеко кучињата добиваат дијареа.

Најдобро е да му купиш квалитетна сува кучешка храна и храната да ја потопуваш во јогурт или супа, напрај ја како кашичка за да можат да ја јадат кутрињата.
Исто така можеш да им дадеш варен ориз со варено пилешко / телешко месо, риба од конзерва Сардина / Туна, палента, тестенини, јогурт, павлака ...

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Дечки имам проблем со кучето, ми го удри кола :(, преживеа ама задната нога го боли многу, после тој настан влезе во куќарка и нема ич излезено секој што пробува да му пристапи му р’жи и доколку го допре сигурно би го нападнало, посмирен е само кога му носам да јаде и пак исто.. решение?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Дечки имам проблем со кучето, ми го удри кола :(, преживеа ама задната нога го боли многу, после тој настан влезе во куќарка и нема ич излезено секој што пробува да му пристапи му р’жи и доколку го допре сигурно би го нападнало, посмирен е само кога му носам да јаде и пак исто.. решение?
Vetrinar samo makar i da treba maska da mu stavis mora nekako da napraite...

L

Lu

Гостин
Дечки имам проблем со кучето, ми го удри кола :(, преживеа ама задната нога го боли многу, после тој настан влезе во куќарка и нема ич излезено секој што пробува да му пристапи му р’жи и доколку го допре сигурно би го нападнало, посмирен е само кога му носам да јаде и пак исто ... решение ?
Утре под итно да го носиш на ветеринар, можеби има некоја скршеница или пукнатина, мора ветеринар да го прегледа.

Член од
9 декември 2009
Мислења
87
Поени од реакции
25
Од искуство ти го препорачувам Диме од Капиштец,за скршеници нема утка кај него ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom