Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
Зајаков пие негде 250 мл на ден, што е цело шишенце што му седи во кафез. Нормално е тоа, дека топло е? И да, сено јаде периодов, може и си бара организамот дека не внесува толку вода и со храната.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Си размислил за стерилизација? Инаку ако веќе сакаш да париш чекај нареден циклус. Ако пак ти направи лажна бременост на ветеринар и ехо преглед да нема некоја патологија на јајниците.Дечки може да ме советувате што да правам, имам 13 месечна питбулка, втор пат е ова како има пмс и бара да се пари...денеска другото куче проба да и се качи -.- да не направам беља, мислите дека е доволно возрасна да ја пуштам да се пари? Првиот пат имавме триста маки со лажна бременост, едвај успеа да ја врати тежината после неколку месеци..
Не размислувам за стерилизација, имам услови и сакам повеќе кутриња. Најмногу ми е за возраста, дали е 13 доволно..Си размислил за стерилизација? Инаку ако веќе сакаш да париш чекај нареден циклус. Ако пак ти направи лажна бременост на ветеринар и ехо преглед да нема некоја патологија на јајниците.

18 месеци или година и пол е у принцип најрана возраст што е пожелна за да се спари, а најпожелна возраст за прво парење е 2 / 2.5 години ... затоа што тогаш е физички развиена, и е најдобар период за прво парење.Дечки може да ме советувате што да правам, имам 13 месечна питбулка, втор пат е ова како има пмс и бара да се пари...денеска другото куче проба да и се качи -.- да не направам беља, мислите дека е доволно возрасна да ја пуштам да се пари? Првиот пат имавме триста маки со лажна бременост, едвај успеа да ја врати тежината после неколку месеци..

Помош дечки....
Додека цртав мачето ме замараше постојано скокаше по моливот. Само го удрив по главата како опомена и тоа со муцката се удари во масата, проверив дали има нешто на устата и му фалеше долно запче. Старо е неколку месеци, дали тоа е млечен заб и дали ќе му порасне нов... се изедов жив...![]()
Ќе паднат чим ставиле ампула, само стрпи сеЗдраво, сакам да прашам дали некој има искуство со крлежи на кученце. На кучето му најдов 2, ја однесов на ветеринар сабајле и ставија нешто на крлежите директно и ампула нова и ми рекоа дека ќе паднат, но уште се тука, да пробам ли јас да ги тргмам или да ја носам утре пак?
 И моето куче имаше, се тури ампулата и по 2 дена беше чист ко солза. Ова пред 2-3 месеци и еве уште има ефект ампулата. 
 Сакам да прашам, да не е ова некоја болест нешто или стандард работа?