Ветеринарно катче

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво. Имам мал проблем со кучето па ќе ми треба помош. Прави одредени тикови со главата од време на време, и исто приметив дека задната лева нога му игра, ако знае некој што може да биде нека пише.

Мала измена, видов дека ногата му е повредена, кога ќе легне на таа страна квичи или пак кога ќе седне на таа нога. Му се приметува и во одење, може да оди ама споро и пробува да не се ослонува на таа нога. А во врска со главата, многу суптилно е и не се приметува освен ако не се загледаш.
Значи не го прави цело време тоа него од време на време, вчера еднаш и еднаш денес од сабајле го приметив.

Последно уредено:
Мешанче е на загар со уште нешто, не знам точно.

Малечко куче со стекнати хиг.навики (2.5 месеца) последниве неколку дена врши нужда кај му текне, моча во големи количини а и доста смрди за разлика од претходно. Можно да е некоја настинка, зашто и почесто кива (незнам колку ова има врска)?:toe:

Малечко куче со стекнати хиг.навики (2.5 месеца) последниве неколку дена врши нужда кај му текне, моча во големи количини а и доста смрди за разлика од претходно. Можно да е некоја настинка, зашто и почесто кива (незнам колку ова има врска)?:toe:
Можно е пријателе, однеси го на ветеринар.

Имам 4 мали мачиња и 1 мачка-мајка, маливе се 3 ипол месеци а мајка им 1 год и нешто старост.

Досега немаат примено никакви вакцини, само бихелдон апчиња. Што све треба да примаат од вакцини/апчиња маливе мачиња? И колку кошта една вакцина?

Aj pomos,imam macence i od vcera nisto nesaka da jade,da mi kaze nekoj sto moze da mu bide?i da mi kaze nekoj kolku e pregled?poso ne sum bil do sega na veterinar

Ima 1-2 meseci,tocno neznam zosto go najdov na ulica,kako i da e malo e.
Pa od kako ne e jadeno,uopste ne e aktivno stalno lezi,za voda pie.I preska go fativ so maramcinja za milenicinja da go cistam,da vidam da ne mu olesni,i koga go brisev kaj gazeto
mjaukase.

Poima nemam
P.s Pred malku drugata macka kola ja mavna,i gi vlece zadnite nozinja.Itno e potreben prevoz do Veterinar ili da kazete kako da ja izlecam doma.[DOUBLEPOST=1448915131][/DOUBLEPOST]@Doc Holliday kazi za maceto sto da pravam?pocna da odi,da mu davam za protiv bolka nesto?a za toa drugoto valjda ima glisti na izmetot,sto da mu kupam?

Последно уредено:
Bi go odnel ja na veterinar,ali ne vozam...a moite nejkat da cujat za veterinar,vaka go cuvam mu davam za jadenje,ali nemam za na veterinar.Baska sto pocna samo da se dvizi,denes otide samo od doma do sirinka kaj mene.
A maloto,ono od denes e ko novo,ali za apce bi mozel da si priustam

Мачорот ми е настинат малку, има ли нешто што би можел да му дадам да се напие со млеко или слично?

Sent from my HTC Desire 510 using Tapatalk

Две кутриња од десетина дена стари, имаат како бели семчиња во каките
Цицаат само не јадат
Може да се глисти?
Опасно е од толку мало куче?
Кога можам да им дадам таблета?

Има начин да се провери ако недај Боже ни пренесат нешто, иако миеме раце постојано.

Мачорот ми е настинат малку, има ли нешто што би можел да му дадам да се напие со млеко или слично?

Sent from my HTC Desire 510 using Tapatalk
Парацетамол за почеток раствори му и макар на сила (поверојатно дека ќе е вака ситуацијата).И носи го за посигурно на вет.

Под итно ми треба помош, затворена е ебената ветеринарна амбуланта, отвараат дури утре, ќе морам да го носам во друг град... Мачорот ми се врати со откинато месо од муцката. Треба да се шие, нели? Да му ја исчистам раната со јод додека оди на шиење и може ли да почека до утре? Не крвари моментално.

SAM_4310.JPG

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom