- Член од
- 22 декември 2011
- Мислења
- 1.291
- Поени од реакции
- 1.285
Немаме пари за ветеринар.
Во Скопје си?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Немаме пари за ветеринар.
Најверојатно коската поминала, но додека била таму направила некоја лезија, го изиритирала местото и затоа кучето кашла, го боли. Советувај се повторно со Диме, ако може да ти даде нешто што би ги ублажило болките, а јас би ти рекла и да отидеш до кај него, само да му го отвори грлото и да му го види.
Тоа е принцип на вакцинирање на ветеринарот, главно има прва вакцина и две ревакцини плус беснило.Фала за одговорот, испадна не е ништо сериозно. Само воспаление на грлото, прими инекција и ќе треба да пие антибиотик. Иначе имам уште едно прашање, кучето има 6 месеци али не ја прими третата вакцина за имунитет пошо рекоа не била задолжителна. Дали може и сега да се стави или има одреден рок за таа вакцинација?
Не, тоа на ветеринар само, знам дека има во ветеринарната кај факсот, а може да има и кај Диме, на универзитетската клиника.Кај можам да најдам и да купам тест за лајшманиоза во Скопје?
Некоја вет аптека во Скопје постои?
Не, тоа на ветеринар само, знам дека има во ветеринарната кај факсот, а може да има и кај Диме, на универзитетската клиника.
Одма,да се прими антитетанусен серум,и ако не е вакцинирано кучето анти-рабисин вакцина.
Абе не знам колку е убаво лепче на диареа да се дава. Знам за двопек, ама не и за леб. Ако веќе имаш стар леб, можеш да му го натопуваш во оризовата вода, така мислам дека ќе јаде.Кучево ми е болничко веќе три дена,има проливче,го однесов да го видат ми рекоа медицински јаглен да му давам,оризова вода и слично малку на диета со полесна храна.Е сега,денес кога какаше имасе малку крв и јас пак отидов прашав ме фати страв,ама ветеринарката ми рече дека не е страшно најверојатно е од што се напнувал овие три дена (пошто цело време какаше го мачеше стомакот).Ама јас пак потсвесно се плашам,на некој нешто слично да му се случило?А не е омалаксан баш е ведар,само што не сака да јаде(оризот и палентата)а лепче си крка...
Да,да па така и му давам старо лепче во водата му ставам,ако не му ставам леб не ни јаде,а вака демек по лебот и ќе излапка се.Не му е по мерак,ама пола ден гледа дека ништо друго не му давам,па ќе си го изеде тоа.Се надевам ќе биде подобар.Ми ослабна многу,а таман се поправи.Абе не знам колку е убаво лепче на диареа да се дава. Знам за двопек, ама не и за леб. Ако веќе имаш стар леб, можеш да му го натопуваш во оризовата вода, така мислам дека ќе јаде.
Па пвпј период како што гледам многу кучиња слабеат и помалку јадат, така да изгледа не е само до него слабеењето.Да,да па така и му давам старо лепче во водата му ставам,ако не му ставам леб не ни јаде,а вака демек по лебот и ќе излапка се.Не му е по мерак,ама пола ден гледа дека ништо друго не му давам,па ќе си го изеде тоа.Се надевам ќе биде подобар.Ми ослабна многу,а таман се поправи.