Ветеринарно катче

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Фантом, викни го Десвалдос да пише тука, да оддржи некоја лекција:)

Не мојт, го касна змија. :pos:

Со студии презафатен е, ќе му пуштам линк секако и ќе елаборират. :)

Познавам пријатели шо си чуваат два питона за милениче...
Незнам ни како успеваат ,јас никогаш не би чувала

Ве молам помагајте што е можно побрзо

Пред неколку месеци вдомив куче скитник со мал раст и го чувам до денешен ден. Во последниов период приметив дека е бремена и денес дојде денот и се породи. Сабајлево кога станав имаше две кученца и наоколу малку крв. Откако се вратив дома по неколку саати имаше уште едно мртво кученце кое беше ставено на страна а кучката беше врзана. Во моментот кога ја пуштивме кучката таа ги остави малите и се сокри во дупка а потоа го зема само едното и го пикна внатре и не сакаше да излезе се до пред некое време кога излезе и пак се врати во дупката а јас не успеав да видам дали малото внатре е живо. Ќе ве молам помагајте што е можно побрзо другото малечко го ранам со шприц и му давам млеко. Сега за зега пие само незнам на колкав периот и по колку треба да му давам и што друга да презвемам за вопшто да успеам да го одржа во живот.
Благодарам однапред

Кучката моја првите 2 дена беше пренервозна не ме оставаше да се доближам до малите .... ако преживее преживее то е то а млекото од крави не е добро за куталиња

Пред неколку месеци вдомив куче скитник со мал раст и го чувам до денешен ден. Во последниов период приметив дека е бремена и денес дојде денот и се породи. Сабајлево кога станав имаше две кученца и наоколу малку крв. Откако се вратив дома по неколку саати имаше уште едно мртво кученце кое беше ставено на страна а кучката беше врзана. Во моментот кога ја пуштивме кучката таа ги остави малите и се сокри во дупка а потоа го зема само едното и го пикна внатре и не сакаше да излезе се до пред некое време кога излезе и пак се врати во дупката а јас не успеав да видам дали малото внатре е живо. Ќе ве молам помагајте што е можно побрзо другото малечко го ранам со шприц и му давам млеко. Сега за зега пие само незнам на колкав периот и по колку треба да му давам и што друга да презвемам за вопшто да успеам да го одржа во живот.
Благодарам однапред

Малото треба да се рани 5-6 пати денот, и не со шприц, туку со цуцла. Само стави му ја цуцлата на уста, то само ќе си трга. Така треба да го раниш околу месец. Мачно е, ама то е сеа. Ај со среќа :smir:

Извади ја кучката надвор, и земи го и другото кученце од внатре, потоа стави го до другото кученце т.е протриј ги да примат ист мирис и остави и ги пред неа, доста е важно да цицаат од неа, посебно првото млеко.

така се однесувала зошто и е прв пат
имало случаеви кога кучката првиот пат ги убива сите свои кучиња
сепак послушај во советот на апокалипто за да примат ист мирис така ке ги прифати и двете:smir:

И давај и храна на неа, зашто треба и она добро да се храни за да може да им дава млеко на малите. И да, извади ја неа од таму и после малите заедно ги стави во леглото. Пиши што бидна.

Фала за сите совети но веке се случи најлошото.
Сабајлево кога станав малечките беа мртви а потоа роди уште две мртви така да темава може да се затвори.
Денес денот ми е катастрофа а и мајката е многу тажна.
Повторно ке кажам благодарам до сите оние кој се обидоа да помогнат.

Фала за сите совети но веке се случи најлошото.
Сабајлево кога станав малечките беа мртви а потоа роди уште две мртви така да темава може да се затвори.
Денес денот ми е катастрофа а и мајката е многу тажна.
Повторно ке кажам благодарам до сите оние кој се обидоа да помогнат.
Јбг слабата исхрана и никаквиот живот си го направиле своето, ајде сега грижи се за кучката како што треба, следниот пат ќе имаш прекрасни кучиња :) додуша секогаш првите кучиња од кучката не се баш во ред :) така да ништо не си можел да сториш.

:(:( многу жално. Мојата кучка прв пат роди 3 и две од нив умреа ама гледам друго здраво е. Среќа.

Зошто да не, јас би чувал ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom