Верски вести I

• Креатор на темата Креатор на темата Omer el Faruk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
O

Omer el Faruk

Гостин
Се венчаа двајца свештенци хомосексуалци!

Станува збор за Питер Ковел и Дејвид Лорд кои пред триесетина дена тајно се венчале во цркавата Бартоломеа во Лондон, при што си размениле бурми и меѓусебно се заколнале на доживотна верност

http://www.vecer.com.mk/WBStorage/Articles/3E8187B539780D46AABEF991AEBCA149.jpg

Традиционалистите во Англиканската црква завчера збеснаа кога дознаа дека двајца нивни колеги свештеници, кои се хомосексуалци, уште пред месец дена се венчале, а тоа никој не го знаел. Станува збор за Питер Ковел и Дејвид Лорд кои пред триесетина дена тајно се венчале во цркавата Бартоломеа во Лондон, при што си размениле бурми и меѓусебно се заколнале на доживотна верност.
Свештениците Ковел и Лорд се партнери повеќе години, а венчавката ја извршиле пред неколку стотини гости со сите црковни адети, што уште повеќе ги згрозило нивните колеги од Англиканста црква. "Оваа венчавка ги урна сите црковни закони и е закана за целата црква. Со ова се поткопува дорвербата кај верниците" - рече портпаролот на оваа црка во Лондон. За жал, венчавката наиде на одобрување кај дел од англиканските свештеници кои изјавија дека "не гледаат ништо лошо во благословувањето на вакви двојки"!

Вечер Online

и што сакаш сеа да кажеш со веста??
немала баба работа, си ја нишала вратата

најнова вест: оџа и поп отишле на кафе запалиле 5 цигари вкупно и испиле по пола литар раикја секој:nesvest:

најнова вест: оџа и поп отишле на кафе запалиле 5 цигари вкупно и испиле по пола литар раикја секој:nesvest:

Да , баш така, сега немаат што да праат па ај ќе ни кажуваат колку се погани христијанските свештеници... а нивните и верата нивна цутат од убајни и се право тераат без грев.

So much for the happy ending...:):):)
Чекајте сеа,кај и да е,Бог ќе ги казни....хахахахаха...

Ајдеееееееееее. А да молчиш ....:pipi:

Ова е секојдневна појава кај свештенициве.Ме интересира да слушнам дали припадниците на Англиканската Црква се протестанти или?

И како може да се толерира вакво нешто.

Сепак се работи за духовни лидери,свештеници, кои им го пренесуваат на луѓето словото Божје. И кои исто така за луѓето треба да бидат пример.

Да , баш така, сега немаат што да праат па ај ќе ни кажуваат колку се погани христијанските свештеници... а нивните и верата нивна цутат од убајни и се право тераат без грев.

Ха,ха...еве ги злобнициве одма се јавија непрозвани.

Абе прокоментирајте ако имате нешто во врска со темата,која е секојдневие кај христијанските свештеници. Не закачајте се одма за мене.:toe:

Ова е секојдневна појава кај свештенициве.Ме интересира да слушнам дали припадниците на Англиканската Црква се протестанти или?

Сепак се работи за духовни лидери,свештеници, кои им го пренесуваат на луѓето словото Божје. И кои исто така за луѓето треба да бидат пример.
да молчам?
па извини и тоа е вест... инаку баш сеа ги гледам низ пенџер..
англиканците мислам дека се пуританци не ме држите за збор...
и колку што знам темава е за верски вести а не за омаловажување..
и како што тргнало сам ќе си прашаш сам ќе си одговориш..
тоа беше реторичко прашање?

Англиканската Црква е едена од најстарите протестатнски цркви во Европа. Основана од Хенри 8-ми, некаде во 17/18 век, кој, за инает на тогашното папство, има самиот преведено своја Библија и така контирал на тогашниот Папа. Скоро, пред неколку месеци, Англиканската Црква се припои кон римокатоличката, а тоа беше објавено по нашите медиуми.

Ваквата појава неможе да се толерира, оти во Црквата, нешто „или е„, или „не е„. Нема „можеби, „нема „може и така„.
А тоа дека била секојдневна појава кај свештениците, тоа е произволен став.

да молчам?
па извини и тоа е вест... инаку баш сеа ги гледам низ пенџер..
англиканците мислам дека се пуританци не ме држите за збор...
и колку што знам темава е за верски вести а не за омаловажување..
и како што тргнало сам ќе си прашаш сам ќе си одговориш..
тоа беше реторичко прашање?

:nenene: Извини ти, што ти се умешав. Ете, последниот збор нека биде твој. Јас отидов. :helou:

Абе прокоментирајте ако имате нешто во врска со темата,која е секојдневие кај христијанските свештеници. Не закачајте се одма за мене.:toe:

Да како трн во око сме ти и сега чаре???

А неможеш да не натераш да молчиме, имаме право на реплика друже, нели за тоа е форумов ???

ПС/ Внимавај да не те каснеме ние Злобниците!

Англиканската Црква е едена од најстарите протестатнски цркви во Европа. Основана од Хенри 8-ми, некаде во 17/18 век, кој, за инает на тогашното папство, има самиот преведено своја Библија и така контирал на тогашниот Папа. Скоро, пред неколку месеци, Англиканската Црква се припои кон римокатоличката, а тоа беше објавено по нашите медиуми.

Ваквата појава неможе да се толерира, оти во Црквата, нешто „или е„, или „не е„. Нема „можеби, „нема „може и така„.
А тоа дека била секојдневна појава кај свештениците, тоа е произволен став.

Кај овие свештеници не е ниту прва ниту последна појава. И не е никаков произволен став. Затоа и прашав дали се тие протестанти или не.

Сепак ти благодарам на одговорот.

П.С. Поздрави го Чорбаџијата. :wink: И речи му да си ги прибере малце неговите.

незнам кој е овде злобникот
и не е секојдневие...
искрено јас сексот го сфаќам како потреба и мислам дека целибатот не е баш најпаметно нешто.. пошто секој има такова потреба... ни свештениците те поповите и оџите не се исклучок колку и да дрвиш

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom