Веројатност за љубов на прв поглед

• Креатор на темата Креатор на темата kLiNkA
  • Време на започнување Време на започнување

Верувате во љубов на прв поглед???

• Да

Гласови: 196 65,1%
  • Не

Гласови: 105 34,9%

• Вкупно гласачи
    301
Veruvam vo ljubov na prv, vtor, tret........pogled. :) A iskreno veruvam i vo ljubov na prv klik, decko mi go zapoznav na internet:wink:

Ne veruvam vo ljubov na prv pogled. Da, koga prv pat ke vidis nekoj moze da pocuvstvuvas peperutki vo stomak itn ama mislam deka ne mozes da sakas nekogo ako ne go poznavas, toa e samo pojava, privlecnost i nisto drugo.

Ми се има случено да се заљубам на прв поглед.. и до ден денес ми се допаѓа детето..:pipi:

овие денови ми се случува на мене ова до каде ќе дотуркаме ќе видиме дефинитивно е заебано доаѓа како гром од ведро небо

Не ми се има случено,ама верувам благодарение на некои мои блиски личности кои што го доживеале тоа.:jaj:

ми се има случено да се заљубам на прв поглед од кога го видов неможев да прекинам да мислам на фацата негова просто одма ме привлече :vozbud:секако пдоцна успеав да го најдам исконтактирам со него и бидна нешто....

Да се залетам,занесам,полетам,затрескам и како уште не да се изразам на прв поглед ми се има случено.Потоа личноста ти станува опсесија.Константно мислиш на неа..ама мислам дека не е љубов.Бар мене сеуште ми се нема случено тоа..да се заљубам во некого на прв или втор поглед.Некако ми треба не само неговиот физикус него и некои внатрешни квалитети да ме привлечат и приврзат до таа личност.За да се заљубам во некого мене бар ми треба подолго време, нешто повеќе од прв и втор поглед...

Не баш,но зашто да не:kesa:

Не верувам. На почетокот првиот поглед може да биде само добар шмек и моментална реакција на Woow...и занесено да си кажам лееј еј се заљубив у цурава. Но сепак...тоа е само една енергија моментална. За љубов...ќе треба сепак уште еднаш да помине покрај мене и да ја видам поубаво :)

На прв поглед може некој да ти биде привлечен физички и слично....ама љубовта е многу повеке од физичка привлечност.
Што ако некој е убав а не си одговарате на карактер,не ви е убаво заедно?
А со само едно гледање не можеш да проценеш дали тој е паметен,добар и слично.Така што..не верувам :)

Ми се случи 1-2 пати. Помала, кога одев во музичко училиште, си направив самата пауза и одам на час, после 2 месеци.
Влегувам задишана и професорката (ми беше многу лоша :( ) ми зборуваше нешто, воопшто не знаев што, погледот и сето внимание ми беше вперено во едно момче.
Не сум го видела 2 години, но ако го видам, чувствата ќе се исти, сеуште постојат длабоко во мене.

Ne veruvam posto gleas top cura :visoka,sredena,ubava ili simpaticna,minic,dekolte,dobro gaze,top gruda i odma se zaljubavas?!?haha Se zaljubuvas vo nea samo na saat vreme dur ste u krevet posle nck:tapp:

Ммммм......љубов онака како што јас ја сфаќам, безрезервна и неограничена помеѓу двајца не се создава во еден момент .
Меѓутоа љубов сфатена како...и тогаш нивните погледи се сретнаа , не можеа да ги оттргнат погледите од себе , нивните срца почнаа забрзано да чукаат, некоја невидлива силе ги привлекуваше еден кон друг....е во тоа верувам и ми се има случено. И тоа е многу закон работа. Еден поглед САМО ВО очи и тебе девојката ти се свиѓа а не си ни погледнал во останатите атрибути а камо ли како личност да ја познаваш. :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom