Веројатност за љубов на прв поглед

• Креатор на темата Креатор на темата kLiNkA
  • Време на започнување Време на започнување

Верувате во љубов на прв поглед???

• Да

Гласови: 196 65,1%
  • Не

Гласови: 105 34,9%

• Вкупно гласачи
    301
znam deka postoi ljubov na prv pogled(bar taka velat iako mene mi se nema sluceno:))ama dali postoi ljubov na vtor pogled?:)ja licno veruvam zaso mi se ima sluceno...mojot segasen decko..na prviot sostanok voopsto ne mi se dopadna,ama ajde otidov i na vtor sostanok so nego.e togas...mi se dopadna..i toa mnogu:)cudna rabota...na vtor pogled?hm...

Сега има или нема, како знаеш ако не си го осетила? :nesum:

Не е важно тоа, на секој од нас може да му се случи во моментот да не се чувствува добро (стомак, глава, родители, па дури и пораз на фудбалскиот клуб) и да оддаде лик кој вообичаен не е добар, што значи, секој заслужува втора шанса, но и тоа ако само почне со заебана ситуација, тогаш бегај, бидејќи не може да биде добро. Или не е за тебе, или е плачко шо како да завртиш не чини.

Инаку, љубов според мене се развива, не се ќарува на едно две или пет гледања. Се гради, се дава и се добива на поклон. И кога на крајот ќе ни се случи дебакл ќе сфатиме дека не сме сакале, или нема да ни се случи и ќе живееме бајка. :toe:
Патот кон љубовта е во темница, ако имаш среќа нема да се сопнеш од расфрлани патики.

Според мене не постои нити љубов на прв, нити на, втор нити на трет поглед...
Привлечност...можеби ама љубов не...

За љубов треба нешто сосема друго...поврзување на личностите душевно, создавање на зависност, нивно спонтано врзување... а сето тоа е нешто сосема друго од едно обично запознавање... :)

Според мене не постои нити љубов на прв, нити на, втор нити на трет поглед...
Привлечност...можеби ама љубов не...

За љубов треба нешто сосема друго...поврзување на личностите душевно, создавање на зависност, нивно спонтано врзување... а сето тоа е нешто сосема друго од едно обично запознавање... :)
да де...мислам дека авторката на темава сакал да каже привлечност...неможе да се каже дека љубиш некого па и да си во врска со него/неа со години...ти може на вториот состанок ќе дознаеш дека ти се допаѓа, но нема да го дадеш животот за него...:helou:

:)))i ja neznam so mi se sluci,ama verojatno poveke E bilo ljubov otkolku samo obicna privlecnost:)se znaeme od mn oddamna,od pred tri godini,ama ne kontaktiravme voopsto se do pred pola godina koga si razmenivme msn ova ona,se izmorivme pisuvajki si sms-i :) i eden den ja konecno se soglasiv da odime na kafe...moja sreka so sum se soglasila da se vidime pak:)inaku sea mozebi i nemase da bideme zaedno...ja si bev podzaljubenka vo nego use pred da se vidime,mi se dopadna negoviot karakter i...verojatno na prviot sostanok ne mi se dopadna fizickiot izgled,pa poradi toa ne e bilo na prv pogled...ali sum zgresila na prv pogled,vtoriot pat koga go vidov podobro,ne mi se vide tolku los..ustvari ne mi se vide voopsto los:)sea ne bi go menuvala za nikoj na cel svet:)

Абе на кој сака поглед нека е... Важно љубов да има! :back:

За ЉУБОВ потребно е да сакаш со срцето, а не со очите.
Значи, има ЗАТРЕСКУВАЊЕ од прв, втор, трет.... поглдед. Додека не дознаеш што карактер има личноста во која си се затрескал, нема љубов. Тоа е.

Zaljubuvanje od vtor pogled e odraz na zrelost i nepovrshnost ..a od tret mudrost

Љубов може да се рече дека постои после повеќе од два погледи. Допаѓање да, но за љубов си треба повеќе.

Po4esta e pojavata,,lubov na vtor pogled"od kolku na prv:smir:
Eve mene mi se slucilo na vtor pogled da se zalubam:wink:

na prv pogled ja gledas fizicki osobata a na vtor pogled ja gledas psihicki...
jas mislam deka i dvata pogledi ne se losi ama vtoriot e biten:back:

постои..бар кај мене постои,се заљубив на втор поглед:pipi:

Секако дека постои, само зависи кога како ќе упали.
П.С Не отворајте тема: Љубов на трет поглед.

Да ми се свиѓа некој да,ама љубов - НЕ.
За да сакам некој,треба да го знам целосно,со маните и предностите,со несовршеностите и да го прифаќам тоа.

За ЉУБОВ треба подолго време од два состаноци,иако не велам дека не е можно.

хаха зависи колку лесно се заљубува личноста, реално ако не го знаеш карактерот на личноста, прв па и макар втор поглед ќе биде само физичко привлекување. со текот на запознавањето на личноста, а тоа се повеќе погледи, е тогаш се раѓа/пропаѓа љубовта, зависно од одговарањето/неодговарањето на карактерот со личноста која дотогаш сте ја погледнале повеќе пати.

Ljubov na prv pogled....mislam deka ne e mozno toa ..za da sakas nekoj treba do go zapoznaes dobro pred da padne vrska...:nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom