Веројатност за љубов на прв поглед

• Креатор на темата Креатор на темата kLiNkA
  • Време на започнување Време на започнување

Верувате во љубов на прв поглед???

• Да

Гласови: 196 65,1%
  • Не

Гласови: 105 34,9%

• Вкупно гласачи
    301
Ми се случило еднаш во животот.Во истиот момент кога го видов добив неописливо чувство,како да морам да бидам со него,барем еден ден.Не дека физички ме привлече,имаше страшно многу повеќе од тоа.И бевме заедно два месеци.Али сепак мислам дека ваквата љубов е реткост,тоа што обично се случува е повеќе физичка привлечност.Сепак не ја исклучувам можноста.

BoYd напиша:
Ми се случило еднаш во животот.Во истиот момент кога го видов добив неописливо чувство,како да морам да бидам со него,барем еден ден.Не дека физички ме привлече,имаше страшно многу повеќе од тоа.
Што било тоа толку многу страшно што било повеќе од физичка привлечност? Се обидов да си претпоставам што би можело да е тоа, но не ми успеа и затоа барам објаснување.
Зборуваш за љубов на прв поглед. Кога стигна на друг начин да те привлече до тој степен, па ти да го употребиш зборот „љубов“?

На прв поглед не, ама на прв контакт да. :)

Toreador напиша:
На прв поглед не, ама на прв контакт да. :)
Што конкретно подразбираш ти под прв контакт? Прв допир, прв бакнеж, прв секс?:)

Dali veruvate vo ljubov na prv pogled?

Vcera edna prijatelka na majka mi raskazuva kako go zapoznala soprugot pre 12 godini i taka ja dobiv idejava.Od eden pogled na razminuvanje vo diskoteka podocna se rodija deca.

гласав за ДА,неам некое посебно објаснување,едноставно ВЕРУВАМ :) :) :)

honey-boney напиша:
Vcera edna prijatelka na majka mi raskazuva kako go zapoznala soprugot pre 12 godini i taka ja dobiv idejava.Od eden pogled na razminuvanje vo diskoteka podocna se rodija deca.
Aбе многу нормално дека се почнува со поглед, или случаен допир или нешто. Ама во љубов (па и до брак, ехее) се развива со тек на време, не можеш туку така да се заљубиш во некој со кого два збора не си сврзал, не го ни познаваш, освен ако не си Скорпио20 :pos: (се шалам:smir:) Симпатија може, да, ама љубов, во права смисла на зборот, на еден единствен поглед, од прв пат кога ќе видиш некого, тешко. :)

PSYtisfaction напиша:
Што конкретно подразбираш ти под прв контакт? Прв допир, прв бакнеж, прв секс?:)

Као...say...прво предавање. :)

Прв пат го забележав кога влезе во нашата училница, толку... незаинтересиран, мистериозен, со ладен поглед, а мојот поглед не можев да го тргнам од него иако тој ништо не забележа... Сте заприметиле кога гледате некој со подотворена уста, како- Wow... So sweet...

da mislam deka ima lubov na prv pogled nesto slicno mi se ima sluceno i mene

Mi se ima sluceno ama loso e taka :)

Se slucuca i toa kako. Toj moment ne se zaborava. I uste posle nekoe vreme da ides so nego? Mnogu slatko i ubavo

Ne, mi se nama sluceno... i ne veruvam vo toa, obicno zenite me testiraat , dali sum ozbilen u vrska so niv... taka da na prv pogled moze samo simpatija da se javi kon nekoja, ama da se zaljubam, treba dosta da se raboti na toj plan... ne sum malo dete da letam u oblaci ;) i ko so zabelezav od komentarite , samo kaj zenite toa se slucuva, ljubov na prv pogled ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom