Велосипед или скутер

• Креатор на темата Креатор на темата Black Rose
  • Време на започнување Време на започнување

Велосипед или скутер?

• Велосипед

Гласови: 81 62,8%
  • Скутер

Гласови: 48 37,2%

• Вкупно гласачи
    129
со скутер кога возиш не се замраш да вртиш туку треба да си сконцентриран и да пазиш на све околу тебе пошо како и да е скутерот е потежок од точакот, и побрзо иде.... има поише адреналин и све... побрз е... ама пошо ја неам скутер за точОк си гласав и сеа тоа е... можам да скокам и да поминувам сегде со него...

И двете подеднакво:pipi:
велосипед - за рекреација
скутер - за занимација

хехе

Велосипед, ем е добар за рекреиција, ем е корисен од еколошки и економски аспект за разлика од скутерот:pipi:

точак, скутерите ми се мн глупа работа а ако веќе се работи за мотор APN 6 (или томос) би бил идеален за мене

ме мрзи да вртам на педали...зато скутер си одбраф..иначе возам и точак и скутер

Точак бе каков скутер...образложение: така :)

Велосипед.
1.Не бара бензин.
2.Бољи, ќе се разгибам малце.

Velosiped, zatoa sto so nego navistina bi se custvuvala mnogu podobro otkolku da sednam na skuter i ko idiot da ne mrdam.Velosipedot e rekreacija covek trosi kolku tolku energija ,a uz pat si ja razgleduvam okolinata vo koja mozam da uzivam.Skuterot mi e malku poveke i rizicen pogotovo vo metez niz ulici pa definitivno bi se odlucila za velosiped.

Еј велосипед е закон работа! :aplauz:Ама мачно е да веслаш! За некои пократки дестинации одбирам велосипед, да се разгибам малку ама во секоја друга ситуација бирам скутер! Мислам...:motor: стаи си барем 200 и фурај низ градов некое време. Побрзо е и од велосипед а во гужвиве и метежов по улиците се покажа дека е побрз и од автомобил! А сега + лето....фрчат скутери! :helou:

Најмногу практикувам велосипед: не треба место за паркирање, возам и за рекреација и за превоз :) итн итн итн.

Бидејќи во последно време се продолжи патеката на кејот на Вардар, штета е човек да не вози, такада гласам за велосипед едноставно многу поеколошка и побезбедба варијанта. И секако рекреативна.

возам велосипед кога имам потреба и чат пат со друштво
а сакам скутер ама нема

Поеколошки сум затоа велосипед повеќе сакам. Ем не загадуваш и ем си развиваш тоа нозете со педалине.

Велосипед, не мислам дали има бензин, и за рекреација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom