Велосипед или скутер

• Креатор на темата Креатор на темата Black Rose
  • Време на започнување Време на започнување

Велосипед или скутер?

• Велосипед

Гласови: 81 62,8%
  • Скутер

Гласови: 48 37,2%

• Вкупно гласачи
    129
Скутер, многу попрактично е.

Скутер е убаво мало компактно и многу корисно-али точак си е точак бе.

и двете но поради тоа што точак немам ми го здиплија,и не си купив нов а од скутерот дупе не одлепувам макар ако треба и негде на 100метри да отидам би одбрал скутер,но за кондиција точаче или ролери

Дефинитивно велосипед...последниве 6 месеци секој ден возам...

Велосипед дефинитивно.....скутер(посебно од оние кинескине) не би одбрал у никој случај.
Замене е многу повозбудливо велосиппед да возиш, 100пати поеке адреналин а и непие бензин :)

п.с. За тие што рекоа ефтино е....зависи како сакаш да возиш, имаш точаци од 3000ден до 3000е + се кршат делови од агресивно возење и лудории
п.п.с. За сите тие што мислат дека е побрзо со скутер(мислам скутер до 50кубика) во заблуда се :helou:

Бицикл. Поинтересно е повеќе се унесуваш во возењето.

Се у свое време... порано не се симињав од точак, до Велес иам идено, до Куманово, на врв на Водно... и не го мењав за ништо. Ама сега го возам еднаш годишно, претежно ја користам пешадијата, колата или скутерот... не за друго заебани се тоа седиштата на точаците :pos:

Поштувам точак, али ја би ипак за скутер
bk.gif

абе ја имам искуство и со едното и со другото у Скопје со точак
а у село со скутер и да ви кажам кеиф ми е коа ко праам скутерот(му стаив ножна кочница ,па она,паова)и се палам коа се тркам па возам станат али точакот не го изоставувам и двете скутерчњто ми е:zver: :motor: али и точакот не е глуп туку и он е :zver:

Иако имам скутер пак сум за точак, не дека нешто сум го возел посебно ама со скутер се ГИНЕ. Кога ќе видам што им се случува на луѓе што паднале со скутер некако се подзамислувам дали ќе возам, ама ете пак се качувам можда затоа што ми е потреба.

Велосипед нормално.По цел ден сум надвор со него.Цело лето на него го поминав.Него ме нервираат сељачишта паркирани на тротоари.
А инаку ова со скутериве,ми се крева коса кога гледам 14-15 годишни дечиња без возачка,кацига нафурани мислат светот е нивни и ај ќе брмчиме.Кај мене на школо еден иде со мотор у школо,а живее на Мито Хаџивасилев-Јасмин а учи во ЈБТ :lud:!!!

И јас сум за точак. Многу сакам да се возам али у последно време ме фаќа многу голема мрза. Така да ова лето дали три пати се возев на точак.

Имаше ваква тема во автомобилизам ама ајде... Би рекол точак. Рает си, не ти треба бензин возачка регистрација кацига и еден куп досадни џандари.

Па и за двете. Порано многу практикував точак секој ден се возев се додека мистериозно ми го снема:pos2:......Па од тогаш (година дена) немам седнато на точак па сеа веспава ми врши работа :helou:
Да би одговорел порано би кажал велосипед ама се сменија работите

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom