Велија во оро со Ѓаволот?

• Креатор на темата Креатор на темата bube
  • Време на започнување Време на започнување
Kazi eden post kade jas go odbraniv A1, kazav samo deka mi se dopagaat nekoi proekti so gi praat, i toa deka ne e nisto pomalce ili poveke partiziran od ostanatite mediumi.
I so toa jas treba da ti argumentiram, ati ako si neopredelen kako sto sakas site nie da mislime, ce kazese za konferencijata na zemjodelcite napravena od Vmro na koja i Velija prisustvuvase.
I na kraj dali mislis deka prikazuvanjeto na A1 gradot Strumica e nesto po prevrtlivo na Velija od prisustvoto na konferencija napravena od Vmro.
Ako si neopredelen na pocetokot na ovaa stupidna tema ke kazese deka nisto ne go pravi Velija pogolem sdsovec ako vodi kampanja na koja gi prikazuva makedonskite gradovi (vo konkretniot slucaj Strumica), ili pogolem vmrovec ako prisustvuva na nekoj vmrovski konferencii za zemjodelieto, tuku ke kazes deka i dvete raboti se dobri za makedonija i promocijata na gradovite i konferencijata za zemjodelcite.

Ако овие денови ја гледате програмата на А1, ќе забележите дека градот Струмица е во центарот на вниманието........ исконски град, историски,центар на Македонија, напреден, успешен,европски итд........
На секои 5 мин, Струмица, Струмица...............
Кој ја направи Струмица ваква?
-Се разбира градоначалникот Зоран Заев, и оп стаклениот пазар во стил на Лас Вегас излегува од пазадина............рајот во Македонија Струмица е заслуга на Зоран Заев и компанија.....

И кога ќе го прочитете слединиов пробен балон:

http://www.vest.com.mk/default.asp?id=148884&idg=8&idb=2326&rubrika=Makedonija

ќе ви стане јасно за кого работи А1 и Белија.........
За што ли се работи, дали си фаќа страна човекот,сака да биде бар министер на фармерите, или се работи за груб рекет?
Амбициите негови за политика ги знаеме.........дали се откажал......
Одговорот на оваа прашање ќе го добиете од устата на петелот што катадневно кукурика во Шпиц.........

Огромни пари фрла да ја отвори вратата на пеколот, не ќе да е за ич ништо..............
ako ti e poentata politickata boja na gradonacalnicite si ja utnal pa sto da kaze za skopje koj neli e "vmrovski grad" koga trifun nivniot gradonacalnik go unisti

Па добро бе одамна се зборува за 5 милиони евра кои Велија ги добил од влашкото лоби на СДСМ. Затоа А1 од тогаш зборуваат само за Струмица и за Велес, едни од малкуте градови што имаат градоначалници од СДСМ.

Јас мислам дека е јасна политичката определба на А1, Шпиц и Време после тоа.

Не знам дали се сеќавате на огласот за лицитација на зградата на а1 затоа што не вратиле кредит во Комерцијална Банка, што бидна со лицитацијата-зградате сеуше е во сопственост на А1 телевизија, ама затоа Бранко Геровски од тогаш не престана да збори и пишува во корист на СДСМ.

Мислам дека Латас пред некој ден јасно кажа за политичката определеност на медиумите.

И уште ова, зошто ги снема Чуму и Еднооки од А1?

Еднооки убаво тоа го кажаа во последното издание што се емитуваше на А1, за се е криво Влашкото лоби на чело со Хари Костов.

Велија е само рекет сопственик на телевизија..Трифунчо, изгледа му имаше откажано верност за финансирање, и овој се лигна за да го симне..И вечерта слушаме колку Трифун не чини, ваков е, таков е, на секој две минути, на секоја секунда...И оп, будење сабајле ништо, ни трага од потписите што се збираа, од величествените изјави на македонските граѓани кој го деградираа Трифунчо на екранот на а1тв..Значи тука има нешто..Дали бизнис интересите на газда Велија му беа попречувани од Трифунчо па овој вршеше одмазда, и наеднаш му се поклони знаејќи ја моќта на 7мата сила..Газда Велија, согледувајќи на досегашното искуство, секогаш ја одбирал погрешната страна ако се работи за политика..Секогаш губи, па не се сомневам ниту сега...А од небо се гледа за Струмица и цела кампања што се води за неа...

Trifun??? :) Trifun ke ti osamne kako Predsedatel :)..............kako trgnalo......

Претседател?Кој сон го сонуваше бе другар?...:)Ова е незамисливо, а камоли да го напишеш!

.............

Претседател?Кој сон го сонуваше бе другар?...:)Ова е незамисливо, а камоли да го напишеш!

ne mi e son...ubavo kazav: edno sabajle ke se razbudis i na vesti ke slusnes :):)

kaj nas se e mozno......sto po zaebano...toa poverojatno da bide....:)

ne mi e son...ubavo kazav: edno sabajle ke se razbudis i na vesti ke slusnes :):)

kaj nas se e mozno......sto po zaebano...toa poverojatno da bide....:)

Ова да ми го велеше некој пред да се кандидира за градски шериф на Скопје, мислев дека ќе има огромни шанси за да добие..Ама согледувајќи дека сега(и по катастрофалното шерифување) нема да добие поддршка од двете свои бивши јата, сдсм и вмро...Тоа е real mission imposible!:wink:

Велија и ред други како не го ,се тоа се продадени души.

Па добро бе одамна се зборува за 5 милиони евра кои Велија ги добил од влашкото лоби на СДСМ. Затоа А1 од тогаш зборуваат само за Струмица и за Велес, едни од малкуте градови што имаат градоначалници од СДСМ.

Јас мислам дека е јасна политичката определба на А1, Шпиц и Време после тоа.

Не знам дали се сеќавате на огласот за лицитација на зградата на а1 затоа што не вратиле кредит во Комерцијална Банка, што бидна со лицитацијата-зградате сеуше е во сопственост на А1 телевизија, ама затоа Бранко Геровски од тогаш не престана да збори и пишува во корист на СДСМ.

Мислам дека Латас пред некој ден јасно кажа за политичката определеност на медиумите.

И уште ова, зошто ги снема Чуму и Еднооки од А1?

Еднооки убаво тоа го кажаа во последното издание што се емитуваше на А1, за се е криво Влашкото лоби на чело со Хари Костов.
za drugo ne ti kontriramama za edno si greska sdsm gi ima poveketo gradovi vo svoj race osven skopje so trifun koj neznan cij e znaci kumanovo,stip,veles,kocani,strumica,gevgelija,ohrid,krusevo,berovo itn itn

Која е таа држава?
Која е таа национална телевизија и во која држава, што ќе пушти во вестите некое белосветско гомно, да говори против таа држава, да се заканува дека таа иста држава нема да постои доколку не усполни накакви налудничави садистички барања на својот вековен непријател.

Вечерва многу Македонци ги изгасија и исплукаа своите телевизори поради таа телевизија и оваа најново предавство кое внесе немир и беc во македонските семејства.........

Некој треба да преземе нешто...................

http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=90994

Која е таа држава?
Која е таа национална телевизија и во која држава, што ќе пушти во вестите некое белосветско гомно, да говори против таа држава, да се заканува дека таа иста држава нема да постои доколку не усполни накакви налудничави садистички барања на својот вековен непријател.

Вечерва многу Македонци ги изгасија и исплукаа своите телевизори поради таа телевизија и оваа најново предавство кое внесе немир и бец во македонските семејства.........

Некој треба да преземе нешто...................

http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=90994

За ова си во право и имаш право да бидеш револтиран, но проблемот е што ова го пренесоа сите електронски и интернет медиуми.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom