@cool@
Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
- Член од
- 2 јуни 2007
- Мислења
- 23.601
- Поени од реакции
- 27.115
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
makedonka1985
наместо да ги шараш ко што велиш со ливчиња - уништи дома неколку вратоврски од татко ти или маж ти и пробај го ова![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tоа прашај го @cool@Aj ke ve molam koj ima probano da farba so vratovrski neka ja objasni poubavo postapkata zasto jas go staviv jajceto vo vratovrska i go varev i na kraj jajceto si otana belo bez nikakva sara![]()
секогаш е добро да се проба нешто ново( незнам што толку голема одбивност имаш кон новото- што лошо гледаш во тоа???!!!) - оној стариот начин на фарбање секому е познатTоа прашај го Cool@
Ја не планирам да експериментирам со вратоврски. Си купив бои, си набрав цвеќенца, земав и темпери и не се замарамЌе стаам слика какви ми излегле јајцата
дали ја распара вратоврската?Aj ke ve molam koj ima probano da farba so vratovrski neka ja objasni poubavo postapkata zasto jas go staviv jajceto vo vratovrska i go varev i na kraj jajceto si otana belo bez nikakva sara![]()
Da , ja otparav vratovrskata i i ja izvadiv postavata, isekov edno parce i go staviv jajceto vnatre ama obidot bese bezuspeshenсекогаш е добро да се проба нешто ново( незнам што толку голема одбивност имаш кон новото- што лошо гледаш во тоа???!!!) - оној стариот начин на фарбање секому е познат
--- надополнето: 7 април 2012 во 20:05 ---
дали ја распара вратоврската?
не треба јајцето да е обмотано и во поставататаа не ја употребуваш
![]()
aj bash utre ke probame doma i ke ti kazham- inaku na mnogu sajtovi go ima i site komentari se pozitivni - plus pishuvaat lugje koi isprobale i koi kazhuvaat deka uspeva 100 %- a se vari taka vrzano samo 15 minuti i nishto povekje.Da , ja otparav vratovrskata i i ja izvadiv postavata, isekov edno parce i go staviv jajceto vnatre ama obidot bese bezuspeshen
Ti go imas probano ova ili go najde nekade po sajtovite i go spodeli ?![]()
Ne mi e jasno kako se farbaat jajcata koga vratovrskata ne pusta boja, mora da ima uste nesto plus osven obicno varenje na jajceto vo voda. Ajde probaj pa spodeli utre sto ke napravisaj bash utre ke probame doma i ke ti kazham- inaku na mnogu sajtovi go ima i site komentari se pozitivni - plus pishuvaat lugje koi isprobale i koi kazhuvaat deka uspeva 100 %- a se vari taka vrzano samo 15 minuti i nishto povekje.
|PS
dokolku razbirash ukrainski ili pak ruski mozham da ti gi dadam i linkovite
во водата (2 литра- додади 1 дцл оцет) и вари гиNe mi e jasno kako se farbaat jajcata koga vratovrskata ne pusta boja, mora da ima uste nesto plus osven obicno varenje na jajceto vo voda.
Е ако е познат де, мене ми е нов. До сеа не сум фарбала со цветчиња или со матена белка и дел од салфеткасекогаш е добро да се проба нешто ново( незнам што толку голема одбивност имаш кон новото- што лошо гледаш во тоа???!!!) - оној стариот начин на фарбање секому е познат